DünyaGündem

FIFA İcra Kurulu Üyesi Theo Zwanziger; 2022 Dünya Kupası Katar’da düzenlenmeyecek!..

NationalTurk’ün haberine göre, FIFA İcra Kurulu Üyesi Theo Zwanziger, 2022 FIFA Dünya Kupası’nın Katar’da düzenlenmeyeceğine inandığını söyledi.

Alman Bild gazetesine açıklamalarda bulunan Zwanziger, Katar’ın sıcak hava şartları nedeniyle 2022 FIFA Dünya Kupası evsahipliğini kaybedebileceğini savunarak “Teknoloji sayesinde stadyumlarda serin bir ortam oluşturabilirler ama Dünya Kupası organizasyonu yalnızca statlarda geçmiyor. Benim düşüncem evsahipliği hakkının eninde sonunda Katar’dan alınacağı yönünde” ifadelerini kullandı.

Katar’daki hava koşullarının ciddi sağlık sorunlarına neden olabileceğini belirten Zwanziger, “Doktorlar, bu şartlarda oynanacak bir Dünya Kupası’nda meydana gelebilecek problemlerden sorumlu olmayacaklarını iletti. Dünyanın dört bir yanından maçları izlemek için Katar’a gelen taraftarların başına gelebilecek yaşam riski taşıyan ilk sağlık sorunu, ciddi boyutta soruşturmaların başlatılmasına neden olabilir. FIFA yetkilileri hiçbir şekilde böyle bir sorumluluğun altına giremez” değerlendirmesinde bulundu.

FIFA Başkanı Joseph Sepp Blatter, yaz aylarında hava sıcaklığının 40 derecenin üzerinde seyrettiği Katar’da, Dünya Kupası’nın her zamankinden farklı olarak kış aylarında düzenlenebileceğini duyurmuş ancak kulüpler yoğun maç trafiği nedeniyle bu fikre sıcak bakmamıştı.

Diğer yandan, FIFA ve Katarlı yetkililerin evsahipliği adaylığı süresince adları rüşvet söylentilerine karışmış, ülkede stat inşaatlarında görev yapan göçmen işçilere sağlanan çalışma koşulları da tartışma konusu olmuştu.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu