DünyaFutbolGündem

FIFA, Sion lehindeki karara yaptığı temyiz başvurusunda haklı bulundu

FIFA, İsviçre’nin Sion Kulübü’nün transfer yasağı bulunduğu dönemde kadrosuna kattığı oyuncuları oynatabileceği yönünde karar veren İsviçre Mahkemesi’nin kararına yaptığı temyiz başvurusunda haklı bulundu.
FIFA, Sion lehindeki karara yaptığı temyiz başvurusunda haklı bulundu. Ntvspor’un haberine göre, İsviçre’nin Valais kentindeki kanton mahkemesi, FIFA’nın, aynı ülkenin Martigny Mahkemesi’nin daha önce verdiği karara yaptığı itirazı haklı buldu.

Sion’a, 2008’de yaptığı bir transferin usulsüz olması nedeniyle transfer yasağı getirilmiş, kulüp yasak devam ederken transfer ettiği 6 oyuncuyu maçlarda oynattığı gerekçesiyle UEFA Avrupa Ligi’nden men edilmişti. Sion, Martigny’deki yerel mahkemeye başvurmuş ve mahkeme Sion’un bu oyuncuları oynatmasında sorun olmadığını ve yeniden UEFA Avrupa Ligi’ne alınması gerektiğini bildirmişti.

FIFA’nın bugünkü açıklamasında, bir üst mahkeme olan Valais Kanton Mahkemesi’nin, Martigny Mahkemesi’nin Sion lehindeki kararını bozduğunu ve FIFA’yı haklı bulduğu belirtildi. Konunun taşındığı Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi (CAS), Sion’un UEFA Avrupa Ligi’ne tekrar alınmasıyla ilgili davayı 24 Kasım’da görüşmeye başlayacak.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu