FutbolGündem

FIFA 2013 U 20 Dünya Kupası, logosu tanıtıldı

FIFA’nın ikinci büyük organizasyonu olan FIFA U20 Dünya Kupası’nın logosu ve lansmanı Çırağan Sarayı’nda dünya kamuoyuna tanıtıldı.

21 Haziran-13 Temmuz 2013 tarihleri arasında Türkiye’nin ev sahipliği yapılacak FIFA U20 Dünya Kupası’nın lansmanına Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, TFF 1. Başkan Vekili Ufuk Özerten, TFF Yönetim Kurulu üyeleri, Genel Sekreter Prof. Dr. Emre Alkin, FIFA U20 Dünya Kupası turnuva direktörü Inaki Alvarez ve A Milli Takım Teknik Direktörü Abdullah Avcı ile U20 Milli Takımı Teknik Direktörü Feyyaz Uçar katıldı.

20 yaş altında dünyanın en iyi 24 takımının katılacağı 2013 FIFA U20 Dünya Kupası; Antalya, Bursa, Gaziantep, İstanbul, Kayseri, Rize ve Trabzon şehirlerinde düzenlenecek. Türkiye’de gerçekleşecek organizasyona ait olduğunun ilk bakışta anlaşılması amacı ile tasarlanan logoda Türk bayrağının renkleri olan kırmızı-beyaz dışında, adını Türkiye’den alan turkuaz rengi kullanıldı.

ÖZERTEN: YETİŞTİRMEDE SORUNLARIMIZ VAR

Türkiye Futbol Federasyonu 1. Başkanvekili Ufuk Özerten, Türkiye’nin ülke olarak birçok organizasyonun altından başarıyla kalktığına vurgu yaparak şöyle konuştu; Birçok yetenekli gencimiz var ancak bunları yetiştirmede sorunlarımız var. Ülkemizde çok önemli bir organizasyona ev sahipliği yapacağız. Devletimiz, Federasyonumuz el ele verip bu organizasyonu başarıyla tamamlayacağımıza inanıyoruz.

U 20 Şampiyonası’na talip olduğumuzda da yönetimdeydim. Bu organizasyonun alınmasında emeği olan Mahmut Özgener ve Mehmet Ali Aydınlar’a da teşekkür ediyoruz. Bu şampiyonadanda yüzümüzün akıyla çıkacağımıza inanıyoruz. 24 takım ülkemizdeki bu turnuvada boy gösterecek. Bu işi layıkıyla yapacağımızdan eminim. Özerten, 2020 Dünya Şampiyonası’na da talip olduklarına vurguladı.

ALVAREZ: TÜRKİYE İÇİN ALTIN FIRSAT

FIFA U20 Dünya Kupası Turnuva direktörü Inaki Alvarez de FIFA’nın en prestijli turnuvalarından bir tanesinin gelecek yıl Türkiye’de gerçekleştirileceğini söyledi.

Alvarez, “U20 Dünya Kupası 2013 yılının en önemli etkinliklerinden birisi olacaktır. Yarım milyondan fazla kişi bu turnuvayı seyredecektir. 24 takım Türkiye’nin 7 şehrinde 52 maç oynayacak. İlk maçlar Kayseri ve İstanbul’da gerçekleştirecek. Bu organizasyon Türkiye tarihinin en büyük futbol organizasyonu olacak. Türkiye için altın bir fırsat olacak.” dedi.

FİNAL YOLU

Türkiye’nin ev sahipliği yapacağı FIFA U20 Dünya Kupası’nda 6 grupta 24 takım mücadele edecek ve bu 6 grup karşılaşmaları 7 şehirde oynanacak.

Toplam 52 karşılaşma, İstanbul’da Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena Stadı’nda, Bursa’da Bursa Atatürk Stadı’nda, Antalya’da Mardan Stadı’nda, Kayseri’de Kadir Has Stadı’nda, Gaziantep’te Kamil Ocak Stadı’nda, Trabzon’da Hüseyin Avni Aker Stadyumu’nda ve de Rize’de Yeni Rize Şehir Stadı’nda yapılacak. Şampiyonanın açılış maçı, 21 Haziran 2013’te Kayseri Kadir Has Stadı’nda oynanacak.

Turnuvada mücadele edecek Türkiye grup maçlarını Trabzon ve Rize’de oynayacak. Final ve 3.’lük maçına ise 13 Temmuz 2013’te Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena Stadı ev sahipliği yapacak. 24 takımlı turnuvanın kura çekimi 25 Mart 2013’te İstanbul’da düzenleneceği açıklandı.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu