Fulya DosyasıFutbolGündem

Fuat Yaman : Tebrikler Beşiktaş

Beşiktaş’ın eski futbolcusu ve teknik direktörü,Beşiktaş Postası ve NationalTurk yorumcusu deneyimli teknik direktör Fuat Yaman’ın ”Tebrikler Beşiktaş” başlıklı yazısı ;

Çok kaygan bir zemin. Daha kaliteli oyuncuları olan Beşiktaş için handikap. Kazanmaktan başka çaresi olmayan Asteras için de büyük sorun. Bol bol düşen oyuncular, basit pas hataları oyunu üst seviyeye taşımıyor doğal olarak. Oyunun başında pozisyonsuz Asteras baskısını atlatan Beşiktaş İstekli ve hareketli Gökhan Töre, Sosa ve Olcay’la ağırlığını koydu. Gökhan’ın güzel pasına Demba Ba harika bir gol vuruşu yapıyor. Beşiktaş’ın gelmiş geçmiş en büyük golcülerinden Feyyaz’ı kıskandıran bir vuruş daha! Feyyaz boşuna kıskanmıyormuş dedirtti adeta. Orta alanda özellikle Veli’nin ve Atiba’nın kusursuz oynamaları rakibe hiç pozisyon şansı tanımadı. İstekli Gökhan Töre’nin ilk yarıda Beşiktaş adına maçı bitirme şansını tepmesi enteresandı.
Pas ve tercih hatalarını fazlaca yaptı. Çok top ezdi. Demba Ba da ilk kez basit bir pozisyonu kullanamadı. Son Kasımpaşa maçını  kötü oynayan Motta’nın kötü oyun devamı ve sarı kartı, ilk yarıda Beşiktaş ‘ı rahatsız eden tek konuydu. Maçtan önceki açıklamalarında Bilic, rotasyona girebildiklerini bunun sevindirici olduğunu söyledi. Motta -İsmail rotasyonu için uygun bir maçtı sanki.
Beşiktaş ‘ın kazandığı penaltıyı Gökhan’ın kullanmasını doğru bulmadım. Maç rahat gibi görünüyor ama henüz 1-0.Penaltıcı belli. Gökhan’ın içine doğdu diye mi attırdılar, anlamadım. Olcay-Kerim değişikliği de çok gereksizdi. Olcay canlı ve diriydi. İkinci golü hazırlayan penaltıyı da kazandırmıştı. Sarı kartlı Atiba ve Motta varken bu değişiklik anlamsızdı.

Son dakikaları heyecansız geçirmeye tövbeli bir takım için uygun düştü sadece! Yenilen bir gol ve Atiba’nın atılmasıyla bu senaryo gerçekleşti! Son dakikalar Bilic’in yanlış tercihleriyle heyecan kazandı. İşler iyi giderken taşlarla gereksiz oynamanın sıkıntıları baş gösterdi. Neyse ki korkulan olmadı. Devre arasında Bilic soyunma odasında kalıp çay-kahve içseydi daha iyi idi sanki!

Kaynak : BesiktasPostasi.Com

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu