FutbolGündem

Galatasaray Başkanı Ünal Aysal; Yönetim ve taraftar şımarmamalı

Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, Fenerbahçe derbisinden sonra yaptığı açıklamada, “Yönetim ve taraftar şımarmamalı. Zaten Fatih Terim bu konuda dalgaya düşmez. Eğer şampiyon olursak, seneye her şey çok daha farklı gelişir” dedi.

HTSpor’un haberine göre, Aysal konuşmasını şöyle sürdürdü; Eskiden rakip korner atarken bile korkardık. Fatih Terim ile birlikte takıma ciddiyet geldi. Derbide yenilmemek başarı ama asıl hoşuma giden ortaya konulan performans. Hatırlatmak gereken bir şey var. Daha şampiyon olmadık. Yönetim ve taraftar şımarmamalı. Zaten Terim buna izin vermez.

Kadıköy’de nefes kesen bir derbi oynandı önceki gece… Türkiye’de hayat durdu, herkes Fenerbahçe ile Galatasaray arasındaki müthiş derbiye kilitlendi. Derbide 3 puanı alan yoktu belki ama Kadıköy’den ‘kazançlı’ ayrılan taraf Galatasaray’dı. Böylesine heyecan ve adrenalin dolu bir geceden sonra sarı-kırmızılı kulübün Başkanı Ünal Aysal, normal sezonu lider bitirmeleri, takımın sergilediği futbol ve F.Bahçe derbisi için A’dan Z’ye açıklamalarda bulundu. Aysal’ın gündeminde ilk olarak tüm Galatasaraylılar’ın aklına kazınan ‘o pozisyon’ vardı. 90+4’e giden ve “O pozisyonda hep birlikte ayağa kalktık” diyen Galatasaray Başkanı Aysal, “Gol oldu zannettim ama olmamış. Baros ne kadar büyük özen gösterse, o topu direğe vurduramazdı.

‘F.BAHÇE SEYİRCİSİNİN ÖZEL YÖNTEMİ’

Fatih Terim ve Hasan Şaş’ın başının yarılmasına tepkiliydi Aysal… Tepkisini de şu sözlerle dile getirdi: “Fenerbahçe seyircisi bu tip maçlarda çok iyi atmosfer oluşturuyor. Kendilerine has yöntemleri var. O nedenle ilk 15’te golleri atıyorlar. Bizimkilerin bundan haberi olması gerekirdi. Dalgaya düştüler.

‘TÜKÜRÜK BİLE YOKTU’

Fenerbahçe seyircisinin de, Galatasaray taraftarının standartına ulaşması gerekir. Yakışsa ‘Yakıştı’ derim. Ama yakışmıyor. İlk maçta Arena’da tükürük bile yoktu. Fenerbahçe yönetiminin de bu konuya kesinlikle el atması lazım. Bir stada korkarak gitmek ne demek? Nerede yaşıyoruz? Kafalar gözler yarılıyor. Kazanmak tek hedef olmamalı. Saygı da lazım. Ülke olarak bunlardan kurtulmamız gerekiyor. İte kaka da olsa yapmalıyız.”

‘TERİM DALGAYA DÜŞMEZ’

Galatasaray Başkanı Aysal, derbinin sonucu ve şampiyonluk yarışı için de şu uyarıları yaptı: Yenilmemek tabii ki başarı. Ama asıl hoşuma giden takımın performansı. Süreklilik var. Bir maç kazanıp bir maç performans düşmüyor. Kadıköy’de de 25 dakika haricinde böyle oldu. Eskiden korner atılınca bile korkardık. Bu artık gitti ve Fatih Terim ile birlikte takıma ciddiyet geldi. Daha şampiyon olmadık. Yönetim ve taraftar şımarmamalı. Zaten Fatih Terim bu konuda dalgaya düşmez. Eğer şampiyon olursak, seneye her şey çok daha farklı gelişir.

AZİZ YILDIRIM’A SAYGINDAN GİTMEDİM

Maça gitmememin tek nedeni, Aziz Yıldırım’a olan saygımdan ötürüdür. Zaman zaman birbirimizle ters düşsek de o saygıyı gösteriyoruz. Galatasaray ve Fenerbahçe olmasa futbol bir yere gelemez. Zaten ikisinin toplamı yüzde 70. Diğerleri ise yüzde 30. Tüm endüstriyi bu rekabet yaşatıyor. Bu Barcelona-Real Madrid rekabeti haline taşınmalı. Burada da görev taraftarlara düşüyor.

‘ŞİKE SÜRECİ POLİTİZE OLDU’

Şike ile ilgili gelişmeleri artık politik otoriteler çözecek. Olay politize edildi. Taraftara seçmen gibi davranılıyor. Sonuçta bu kararı hükümet verecek. Yoksa UEFA Başkanı Michel Platini, neden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmek için gelsin?”

‘12 YILLIK SERİYİ ALKIŞLAMAK LAZIM’

Şükrü Saracoğlu Stadı’ndaki galibiyet hasretine de değinen Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, “12 yıldır F.Bahçe’yi yenemiyoruz. Bazen tutmuyor. Bu da Fenerbahçe için güzel. Bu bir gelenek değil, sürekliliktir. Alkışlamak lazım. Bir başarı öyküsü olduğunu kabul etmek gerekir” ifadelerini kullandı.

O FUTBOLLA DÜNYA ŞAMPİYONU OLUR

Kadıköy’de 2-0’dan sonra sergilenen futbol her Galatasaraylı’nın göğsünü kabartmıştı. Ancak bir de ilk 2-0’a kadar olan dilim vardı. Ünal Aysal o bölümde neler hissetmişti. Galatasaray Başkanı, o dakikaları da açıkyüreklilikle anlattı: Fenerbahçe ilk 25 dakikada inanılmaz bir tempoda oynadı. Böyle bitiremezlerdi. Karşılaşmanın tamamını böyle oynayabilseler, dünya şampiyonu olurlardı. Bu kadar eforu harcayamazlardı. O yüzden maçın döneceğini düşündüm.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu