FutbolGündem

Galatasaray, Hajrovic’in Werder Bremen’e transferiyle ilgili FIFA’ya gidiyor!..

Galatasaray, Hajrovic’in Werder Bremen’e transferiyle ilgili FIFA’ya gidiyor!.. Galatasaray Kulübü, alacaklarını tahsil edemediği gerekçesiyle takımdan ayrılıp Almanya’nın Werder Bremen kulübüyle anlaşan İzet Hajrovic hakkında resmi bir açıklama yayınladı…

Galatasaray, Hajrovic’in Werder Bremen’e transferiyle ilgili FIFA’ya gidiyor!.. Radyospor’un haberine göre, Galatasaray Spor Kulübü’nden yapılan resmi açıklama şöyle :

Bugün bazı yayın organlarında kulübümüzle sözleşmesini haksız şekilde fesheden futbolcu İzzet Hajroviç’in Werder Bremen’le sözleşme imzaladığı iddialarını içeren haberler yer almıştır. Her şeyden önce altı çizilmelidir ki bir futbolcunun bir kulüple sözleşme imzalaması için bir lisansa ihtiyaç bulunmamaktadır. Lisanslama süreci sözleşme imzalanmasını takiben başlamaktadır. Galatasaray’ın Didier Drogba transferinde yaşadığı süreci yakından takip edenler bu durumu hatırlayacaklardır.

Dün Yönetim Kurulumuz tarafından ifade edildiği üzere İzzet Hajroviç için çıkarılmış geçici FIFA lisansı bulunmamaktadır. Dolayısıyla dün dile getirdiğimiz hukuki durum aynen geçerliliğini korumaktadır. Mezkur şahsa lisans çıkarılabilmesi için FIFA kuralları gereği öncelikle TFF aracılığıyla Galatasaray Sportif A.Ş.’nin görüşünün talep edilmesi zorunludur. Galatasaray’a bu güne kadar gelen hiçbir başvuru olmamıştır. İzzet Hajroviç sözleşmesini haksız olarak feshini takiben FIFA Uzlaşmazlık Çözüm Kurulu’na başvurmuştur. Bir başka deyişle konu yargıya taşınmıştır. Galatasaray 18 Temmuz 2014 tarihine kadar belirtilen kurula kendi dilekçesini iletecektir.

Werder Bremen eğer gerçekten İzzet Hajroviç ile sözleşme imzaladıysa sözleşmesini haksız şekilde fesheden futbolcunun kusuruna ortak olmuştur. Galatasaray, lisans başvurusu talebi önüne geldiğinde de gerekli itirazlarda bulunacaktır. Bunun akabinde geçici lisans konusunda nihai kararı FIFA verecektir. Geçici lisans konusu daha FIFA’nın önüne dahi gelmemiştir. Yine unutulmamalıdır ki FIFA bu lisansı ileriki bir tarihte verse dahi –ki FIFA’nın geçmişte bu yönde uygulamaları olmuştur- bu tedbirin şu anda işleyen hukuki süreçler üzerinde bir etkisi olmayacaktır.

Galatasaray hem FIFA Uzlaşmazlık Çözüm Kurulu önünde hem de gerekirse akabinde CAS önünde hem İzzet Hajroviç’e hem de eğer iddialar doğruysa Werder Bremen’e karşı haklarını sonuna kadar savunacak, mezkur futbolcuya şimdiye kadar yapılmış olan tüm ödemelerin tazmini için her türlü hukuki süreci işletecektir. İddialar doğru ise İzzet Hajroviç attığı imza ile asıl niyetinin ne olduğunu bugün daha da fazla açık etmiştir. Futbolcunun olayların başından bu yana sergilediği suiniyeti açıkça ortaya koyacak olan bu imza ilerleyen hukuki süreçte Galatasaray’ın elini güçlendirecektir.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu