FutbolGündem

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç; Kulüpler Yasası’nın çıkması zorunludur

Kulüplere kanun dayatma amacında olmadıklarını vurgulayan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Kulüplerin mali yönetiminin UEFA’nın finansal fair-play disiplinine uygun hale getirilebilmesi için Kulüpler Yasası’nın çıkmasının zorunlu olduğunu söyledi.

Ntvspor’un haberine göre, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Türkiye’de Kulüpler Yasası’nın çıkmasının zorunlu bir hale geldiğini belirterek, ”Kulüplerin mali yönetiminin UEFA’nın finansal fair-play disiplinine uygun hale getirilebilmesi için Kulüpler Yasası’nın çıkması zaruridir” dedi.

”Kulüpler Yasası çıkarılmalıdır. Bu ihtiyaç derhal ve behemehal türden bir ihtiyaçtır” diyen Kılıç şöyle devam etti; Bir günlük kayıp bile Türk futbolu adına çok büyük bir kayıptır. Kulüplerin mali yönetiminin UEFA’nın finansal fair-play disiplinine uygun hale getirilebilmesi için Kulüpler Yasası’nın çıkması zaruridir. Temlik bilmecesinin berraklık kazanabilmesi için kulüpler yasasının çıkarılması zaruridir.

Yabancı futbolcu sayısının altyapıdan gelecek Türk futbolcuları koruma altına alabilecek şekilde kalıcı, nihai ve günden güne değiştirilmeyecek bir disiplin oluşturması adına yasanın çıkması zaruridir. Büyük futbol kulüplerinin bünyesinde amatör branşları kuvvetlendirmeleri ve Türk sporuna amatör branşlarda başarıyı kalıcı hale getirebilmek için Kulüpler Yasası’nın çıkması zaruridir.

Kulüplerin ve federasyonların en büyük kaynağının devlet tarafından aktarıldığına dikkati çeken bakan Kılıç, ”İstikrarlı yönetime kavuşmaları için bu yasanın çıkması zorunludur. Bugün itibariyle federasyon ve kulüplerin en büyük kaynağı Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) içindeki Spor Toto Teşkilatı’ndan aktarılan kaynaktır. Oysa ki bu kaynakların büyüyen ve gelişen spor dallarının ihtiyaçlarını tam anlamıyla ve uzun vadede karşılayabilmesi artık mümkün değildir. Sponsorluk gelirlerinin arttırılması lazımdır. Kulüplerin diğer gelirlerinin arttırılması yönünde adımların atılması lazımdır. Bütün bunlar için de kulüpler yasasının çıkarılması lazımdır.” ifadelerini kullandı.

“KULÜPLERE KANUN DAYATMA AMACINDA DEĞİLİZ”

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, hükümet olarak Türkiye’nin kulüplerine kanun dayatma amacında olmadıklarını söyledi. Kulüpler Yasası’nın çıkarılması konusunda Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) problemin farkında olduğunu belirten Kılıç şöyle konuştu; TFF Mali Genel Kurulu’nda da söylediğim gibi, Türkiye’nin kulüplerine bir kanun dayatmak amacında değiliz. Bu probleminin farkından olan TFF’dir.

Bu kanunun çıkması için kulüplerin de ellerini taşın altına koymaları kaçınılmazdır. Kulüpler Birliği önemli bir aktördür ve bu konuda inisiyatif almalıdır. TFF de aynı şekilde inisiyatif almalıdır. İyi niyet dönüşünü TFF ve Kulüpler Birliği bize intikal ettirdi. Yasanın çıkması konusunda arkamızda olacaklarını, bunun bir zaruret olduğunu düşündüklerini ifade ettiler. Düşünmek yetmez.

Bakan Kılıç, tasarı taslağı üzerinde çalıştıklarını ifade ederek, ”Kulüpler Birliği benzer bir yasa metni üzerinde çalışmalara hemen başlamalıdır. TFF de aynı şekilde çalışmaya başlamalıdır. Aksi takdirde Türk futbolunun yaşadığı sıkıntılar yarınlarda azalmayacak, artacaktır. TFF, kulüpler ve federasyonlar işine içine girmezse, süreç başarılı olmaz. Bu adımı birlikte atacağız ya da mevcut Dernekler Yasası ile yönetilmeye devam edecekler ve ileride daha büyük sorunlarla mücadele edecekler” diyerek sözlerini tamamladı.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu