FutbolGündem

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç; Sıkılı yumrukla tokalaşılmaz!..

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç; Sıkılı yumrukla tokalaşılmaz!.. Bakan Suat Kılıç, sosyal medyada yaptığı açıklamada, taraftar gruplarıyla diyalog kurmalarından rahatsız olanların, ‘taraftara tehdit’ imalı haber ve yorumlarla atak geliştirdiğini kaydetti…

HTSpor’un haberine göre, Bakan Kılıç, bir paylaşım sitesindeki hesabında konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, “Taraftar gruplarıyla diyalog kurmamızdan rahatsız olanlar, ‘taraftara tehdit’ imalı haber ve yorumlarla atak geliştiriyor. Tehdit yok, teklif var. Şiddetsiz, küfürsüz bir sezonu birlikte inşa edebiliriz. Bundan kimse zarar görmez, herkes kazanır. Diyalog kuran, tehdit etmez ama biliyoruz ki diyalog, huzur ve barışçıl iklim, bazı kesimleri rahatsız ediyor” ifadelerini kullandı.

Kılıç, açıklamasına şöyle devam etti:

“Varsın, olsun. Herşeye rağmen kavga etmeden konuşmaya devam. Sıkılı yumrukla tokalaşılmaz. Herkes açık olmalı, konuşmalı. Defalarca söyledik. Dün de söyledik. Kanun, savcı, polis, son seçenektir. Aslolan, düzenin taraflarca tesis edilmesidir. ‘Ya tribünde olay çıkmazsa’ diye paniğe kapılanlar, ‘tehdit’ vurgulu kışkırtmaları artırsa da sonunda, sağduyu kazanacaktır. İlk toplantıda hazırlık ve davetli listesi yetersiz olsa da biz sürekli diyalogta olacağız. Dinleyeceğiz, anlatacağız. Gündemimiz kulüp içi sorunlar olmadı, olmayacak. Gündemimiz Türk futbolu ve spor oldu, öyle de kalacak.

Taraftar bu ülkenin insanı. Emek vermek, sevgiyi büyütmek, anlayışı geliştirmek lazım. Toplantılar, çalıştaylar, kamplar yapacağız. Buralarda belirlenecek ortak sorunlara odaklanacağız. Fena mı olur? Türkiye’nin buna ihtiyacı yok mu? Bu ülke tüm grupların ülkesi değil mi? Bizi, birbirimizden daha çok seven kim var? Kaldı ki, bir camianin tüm aktörlerini sevmek veya benimsemek zorunda değiliz ama tümden hasım ilan etmek de gereksiz.”

Her insanın bir dünya, her camianın bir alem olduğunu belirten Kılıç, “Herkesin doğrusu var. Herkesin de itirazı. Hayat bu zaten, dar çevremizde bile. Tribüne tehdit yok. Temenni ederim ki kanuna da savcıya da polise de gerek duyulmasın. Tribün, huzurunu kendi sağlasın. Taraftar kardeşim, yayında, yazıda, yorumda, beyanda (belki bazen inadına) hata yapan olacaktır. Kışkırtmaya, tahrike hayır. Hepimizin yaşadığı ve çocuklarımızın huzurla yaşayacağı tek (ama tek) ülke Türkiye’dir.

Konuşmaya devam, kavgaya nokta. İlk kim başlattı, barışı ilk kim bozdu, unutun. Doğruda ısrar eden kazanır. ‘Ama onlar…’ diye başlayan cümleleri unutun. Ben de ‘Bakan iyiniyetli, ama…’ diyen cümleleri okumuyorum. İyi ya, sen de iyi niyete sahip çık, dahil ol, birşey yap!” ifadelerini kullandı.

Bakan Kılıç açıklamasını, “Başkanlar finali birlikte izledi. Olması gereken oldu, iyi de oldu. Bakıyorum, ‘gelmem demişti’ haberleri. Ne gerek var? İyi olana herkes destek verse ne olur?” şeklinde tamamladı.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu