FutbolGündem

Kulüpler Birliği Vakfı Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ: G.Antep-Bursa maçındaki olayları tasvip etmiyoruz!

Kulüpler Birliği Vakfı toplantısı, Aziz Yıldırım başkanlığında, vakfın Mecidiyeköy’deki merkezinde gerçekleştirildi. Beşiktaş Kulübü temsilci göndermezken, aralarında Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat ve Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener’in de bulunduğu Spor Toto Süper Lig takımlarının başkan ve yöneticileri de toplantıya katıldı.

Kulüpler Birliği Vakfı Başkanvekili Göksel Gümüşdağ, toplantı sonrasında görüşme hakkında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Gümüşdağ, aylık olağan toplantılarını gerçekleştirdiklerini kaydederek, ilk gündem maddesinin naklen yayınlar olduğunu söyledi. Maçların yayın saatleri ile ilgili kulüplerin görüşlerini aldıklarını ve komisyon oluşturduklarını dile getiren Gümüşdağ, “Aziz Yıldırım, Adnan Polat, Sadri Şener ve benim de içinde bulunduğum komisyon, Futbol Federasyonu ve yayıncı kuruluşla görüşecek. Bu görüşmede kulüplerin istek ve önerileri iletilecek.” diye konuştu.

Gümüşdağ, Gaziantepspor ile Bursaspor arasında oynanan ve yarıda kalan maçın da toplantıda konuşulduğunu belirterek, yaşanan olay nedeniyle tüm kulüplerin üzgün olduğunu ve olayı tasvip etmediklerini ifade etti.

Süper Lig’de 306 maç oynandığının altını çizen Gümüşdağ, ”Bu karşılaşmalarda olayların yaşanmasını Kulüpler Birliği’ndeki hiçbir kulüp tasvip etmez ve bundan mutluluk duymaz. Dün yaşanan olay ne Bursaspor’un ne de Gaziantepspor’un olayıdır. Bu münferit bir olaydır. Hukuk süreci başlatılmıştır, bu nedenle de bizim görüş beyan etmemiz doğru değildir. TFF’ye görüşlerimizi ileteceğiz; ama bu konudaki tek karar merci Futbol Federasyonu’dur.” şeklinde konuştu.

Bu arada Gümüşdağ, bir yıldır üzerinde çalışılan ”Sporda Şiddet Yasası”nın Bakanlar Kurulu’nda imza aşamasına geldiğini de dile getirerek, “Bu konuda en yakın zamanda neticeye gidileceğine inanıyoruz. Bu yasanın hızlandırılması konusunda Kulüpler Birliği Vakfı olarak sayın bakanımızla görüşüp ricamızı belirteceğiz. Şiddet yasasının bu konuları azaltacağına inanıyoruz.” şeklinde konuştu.

Öte yandan Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı, toplantı sonrası basın mensuplarının Gaziantepspor maçıyla ilgili soruları üzerine, ”Ben bu konuda hiçbir yorumda bulunmadım, bugün de bir yorumda bulunmayacağım. Her şeyin kuralları var ve kurallara göre gerekenler yapılır.” derken, olayları başka kulüp taraftarlarının proveke ettiği yönündeki duyumların hatırlatılması üzerine Yazıcı, bu konuda yorum yapmak istemedi.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu