FutbolGündem

Şenol Güneş: Şampiyonluğun en büyük adayı Bursaspor!..

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, “Benim ayrılmam gerekiyorsa Trabzonspor’a zarar vermemek için ayrılırım, başka türlü ayrılmam. Şuanda ayrılmamın zarar vereceğini düşündüğüm için konunu konuşulmasını dahi doğru bulmuyorum” dedi.

Güneş, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde düzenlediği basın toplantısında, ligde 10 puanla ikinci sarıda olduklarını ama düşündükleri puanın altında olduklarını ifade ederek, “Ancak lig maratonu içerisinde maç kaybedilip kazanılmasını doğal karşılıyoruz. Ne kadar fazla maç kazanırsak o kadar yukarılara çıkacağımız düşünüyoruz” diye konuştu.

Manisaspor maçından da beklenmeyen bir sonuçla ayrıldıklarını ifade eden Güneş, “Yeterli değildik ama kötü oyun olarak görmüyorum ama Antalyaspor maçını ölçü kabul edersek çok daha iyi oynadığımız, kazanabileceğimiz bir maç olduğunu düşünüyorum. Ancak çok basit hatalar yaptık.

Bu hatalar yarışta iddialı olmak isteyen takımlar için iyi bir görüntü değil. Zaten bu tür hataları sık sık yaparsanız yarış olma şansınız yok. Maç da kaybetme şansınız artar. Manisaspor maçını tabi ki kayıp olarak görüyorum. Çünkü oynadığımızı oyun ne olursa olsun o oyunla da maçı kazanabilmemiz gerekiyordu” şeklinde konuştu. Tecrübeli teknik adam, o maçın kaybetmenin yarıştan uzak kalmaları anlamına gelmediğine vurgu yaptı.

ŞAMPİYONLUĞUN EN BÜYÜK ADAYI BURSASPOR

Şu anda ligin en iyi takımının Bursaspor olduğunu kaydeden Güneş, “Şampiyon takım olarak lige giren Bursaspor, bu sene şampiyonluğun da en büyük adayı. Bana göre, şu andaki gidişi de olumlu. Beşiktaş, Kayserispor, İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Karabükspor, Galatasaray olumsuz eleştiri almasına rağmen Fenerbahçe’nin dahil ligde iddiasının var olduğunu düşünüyorum.

Dolayısıyla bu yarışta sezon başına baktığımız zaman sonuçların değişebileceğini, az hata yapanın şampiyon olacağı bir lig yaşıyoruz. Bizim de bir yarışta olacağımız söylüyorum. Ama camiası, yönetim, teknik heyeti oyuncu ile eh az hata yapan takım şuan zirvede. Çünkü hatayı az yaptı. Gündemde sonuçları ile olan, onun dışında bir hatası olmayan, o nedenle de bana göre şampiyonluğun en büyük şuandaki bu gidişle Bursaspor.

Diğerleri, biz de dahil az da olsa, çok da olsa hataları ile gerideyiz. İleride de hatayı en aza indirenlerin başarılı olacağı bir lig olacağını düşünüyorum.” ifadelerini kullandı. Hiç kimseyi kandırmak, kullanmak ve korkutmak için göreve gelmediğinin altını çizen tecrübeli teknik adam, sözlerini şöyle sürdürdü:

Duygularımı hep açık ifade ettim. Kendi gerçeğimizi görerek mümkün olduğunca camiaya ayağa kaldıracak düşüncelerimizi paylaşacağız, açık ve net konuşacağız, kendi eksikliğimiz de paylaşacağız. Amacımız daha iyi bir Trabzonspor yaratmak. Aksi taktirde oyunlarla, bin ne dümen çevireceğim diye düşünen bir tip değilim. Ben çok açık ve net düşüncesini, duygusunu, bilgisini böyle sunmaya çalışan biriyim. Zaten buraya da öyle geldim. Onun dışındaki demegojilerde ben olmam.

30 YIL ÖNCEKİ ŞEYLERİ GÖRMEK BENİ ÜZÜYOR

Güneş, ‘Göreve geldiğiniz heyecanın şuan hale aynı devam ediyor mu?’ şeklindeki soruya, “Her işe başlarkenki heyecan zaman içerisinde yıpranma ile aynı olmayabilir. Bu olumlu da olabilir, olumsuz da olabilir. Burada olduğumu için hiçbir zaman pişman olmadım. Ama geldiğim tabloda 30 sene önceki şeyleri burada görmem beni üzüyor. Bu yönetimle ilgili değil, herkesimle ilgili.

30 sene önceki anlayışla kulüp içerisinde olunmak isteniyorsa bu bizi geri iter. Bunu Trabzonspor antrenörü olarak söylemiyorum, bir Trabzonsporlu olarak söylüyorum. Biz yeni projeler, planlar yapmak durumundayız. Bir araya gelmek, birbirimizi içimize sindireceğiz, kabul edeceğiz. Biz herkesi kucaklamak için bir şeyler yaparken eğer kendi içimizde anlaşamıyorsan hiçbir şey yapamayız, inandırıcı da olmayız.” diye cevapladı.

Görüş farklılıklarının olmasının doğal olduğunu kaydeden başarılı çalıştırıcı, herkesin gidebileceğini ama ilkeleriyle kulübün kalıcı olduğunu dile getirdi. Güneş, şöyle konuştu: Hiyerarşik düzeni bozmadan başkan, yönetim, teknik heyet, oyuncular, çalışanlar hep bu düzeni oturtursak, kulüp olursak, camia olursak sonuçlar elbet gelir. Ama zaman zaman hepimizin hataları olacaktır.

Onun için bunları konuşmaktan yanayım. Bunları bir kavga, dedikodu unsura yapmaya kalkarsak dışarıdan hiç düşman aramaya gerek kalmaz. O nedenle heyecanı geride olarak düşünmeyin. Tam tersine bu konularda savaşacak, bunları aşmak için çalışacak bir enerjim var. Ama hergün hava aynı olmuyor, hergün güneş doğmuyor, hergün hava güneşli olmuyor. Yağmur yağıyorsa şemsiye ile dolaşacağız”

BİR İSTİFA OLSA HERKESTEN ÖNCE MEDYA DUYAR!..

Şenol Güneş, Hayrettin Hacısalihoğlu’nun istifasının ardından kendisinin de istifayı düşündüğü şeklinde iddialar olduğunun hatırlatılması üzerine, böyle bir şeyin olmadığının altını çizdi. Tecrübeli teknik adam, “Bir defa istifa olsa herkesten önce siz duyardınız. Böyle bir şey olmadı. Birileri düşüncelerini söyledikleri zaman niye gizlenirler anlamıyorum. Mesela bunu kim söyledi? Öyle bir şey yok, ben bilmiyorum. Ben bunu doğru bulmuyorum. Bu dedikodunun ortağa olmam. Çünkü ben bunu yıkmaya çalışıyorum” dedi.

Hacisalihoğlu’nun istifasına üzüldüğünü dikkat çeken Güneş, şöyle devam etti: “İnsan olarak, bir yönetici olarak üzüldüm. Bu spekülasyonların, kişisel kavgaların yapılması benim üzerimden olursa çok kızarım, çok da üzülürüm. O zaman da farklı davranırım. Beni eşim de dahil insani ilişkileri işimi en ön plana koydum. Bunu açık söylüyorum. Onun için bu konularda herkes biraz daha dikkatli olsun.

Biz burada bir savaş veriyoruz, bu savaşı engelleyecek unsurlarla gücümüz yettiğince mesajımızla, fikrimizle bunu söyleriz. Ama dostluğun da, ilişkilerin de, güvenin de çok önemli olduğu düşünüyorum. Gidenlerin niye gittiğinin hesabını sormak benim işim değil. Bu saygısızlığı da yapmam. Yönetimler kendi içerisinde değişiklikler yapabilir, yönetim gider yeni yönetim gelebilir. Benim de orada olmam gerekirse olurum, olmam gerekmiyorsa da bugün daha giderim, hiç sorun değil.

Hacısalihoğlu’nun istifasının gayet normal olduğunu belirten başarılı teknik adam, sözlerini şöyle sürdürdü: Gidebilir, hepimiz gideceğiz. O gitti diye Trabzonspor’a zarar vermemeli, vermeyeceğini de çok iyi biliyorum. Diğerleri kötü mü? Hayır, hepsi iyidir. Hepsi bir şeyler yapmak istiyor. Biz en uzakta olan Trabzonsporlu birisini dahi katmak isterken kendi içimizdeki birisine saygısızlık yapamayız.

Bugünkü yönetimin de hepsi saygıdeğerdir. Ama ben buraya gelirken benimle görüşen iki isim vardı. Onların birisi gitti, birisi hala bizimle. Benim yanıma geldiklerini burada hiç kullanmadım. Ben de bunun hesabını sorma hakkına sahibim. Çünkü ben Trabzonspor’um. Benim şikayetçi olma hakkım yok. Ama bir şeyleri söylerken de anlaşılmasını istiyorum. Anlaşılmasını da kendime dönük değil, camiaya dönük olmasını istiyorum.

AYRILMAM GEREKİYORSA AYRILIRIM

Göreve geldiğinden beri mutlu almadığını ama huzurlu olduğunu ifade eden Güneş, “Niye huzurluyum? Çünkü bir iş yapıyorum, karşılığı da iyi. Oyuncular gelişiyor, kamuoyu sahip çıkıyor, seyircimiz mükemmel, anlayışlı, sahipleniyor. Yönetim gayretli, uğraşıyor. Ama bunu yıkarsak, bir kavgaya dönüştürürsek korkarım ki altında hepimiz kalırız. Benim mukavelemde şart yok. Bugün bana ‘ayrıl’ derlerse ayrılırım, hiç sorun değil.

Benim ayrılmam gerekiyorsa Trabzonspor’a zarar vermemek için ayrılırım, başka türlü ayrılmam. Dolayısıyla şuanda ayrılmamın zarar vereceğini düşündüm için bunun konuşulmasını dahi doğru bulmuyorum. Ama yöne yönetim gelir ‘daha iyisini yapacağız’ derse, buyursun yapsınlar. Diyecek hiçbir şeyim olmaz” diye konuştu.

KAYSERİSPOR LİGİN EN İYİ OYNAYAN EKİPLERİNDEN BİRİ

Bu hafta deplasmanda oynayacakları Kayserispor maçına da değinen başarılı teknik adam, Kayserispor’un ligin en iyi oynayan takımlarından bir tanesi olduğuna dikkat çekti. Son maçlarında yenilmelerinin ölçü olamayacağını anlatan Güneş, “Kayseri’nin kendi gücünü çok iyi kullandığını, takım oyunun çok iyi oynadığını düşünüyorum. Lig enteresan bir lig. Fenerbahçe en çok puanı Antalyaspor ve Manisaspor’u yenerek aldı. Biz ise en çok puanı onlar karşısında kaybettik. O yüzden kimin nerede nasıl yeneceği hiç belli olmuyor. Kayseri maçı da iki takımın güzel futbol oynayacağı bir maç olacak. Oraya galibiyet için gideceğiz. Umarım beklediğimiz 3 puanı orada alırız” dedi.

Güneş, sözleşme yenilemek için aralık ayındaki kongreyi bekleyeceğini açıklayan Selçuk’tan faydalanmaya devam edeceğini söyledi. Başarılı teknik adam, Basketbol Milli Takımı’na verilen primin tartışılmasını ise doğru bulmadığını sözlerine ekledi.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu