FutbolGündem

Hasan Yener; Fenerbahçe maçının belirleyeni seyirci olacak

Hasan Yener; Fenerbahçe maçının belirleyeni seyirci olacak!.. Trabzonspor Genel Sekreteri Hasan Yener,  Fenerbahçe maçında belirleyici tarafın kendi taraftarları olacağını söyledi.

Trabzonspor Kulübü Genel Sekreteri Hasan Yener, hafta sonunda Fenerbahçe ile yapacakları maçın belirleyeninin taraftarlar olacağını söyledi. Ntvspor’un haberine göre, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Yener, Fenerbahçe ile ligde 34 maçtan birini oynayacaklarını belirterek şöyle konuştu;

Son dönemlerde iki kulüp arasında çıkan faktörler nedeniyle çok daha değişik boyutlara varan bir Fenerbahçe maçı olacak. Özelikle ilk yarıda Saraçoğlu Stadı’nda oynadığımız maçı düşündüğünüzde çok üstün, rahat kazanabileceğimiz maçı orada berabere bitirmiştik. Umuyorum bu kez Avni Aker’de Fenerbahçe’yi istediğimiz sonuçla yener, 3 puan alan taraf oluruz.

Bu tür maçların kolay maçlar olmadığını ifade eden Yener, “Özellikle bu yıl ligde her takımın her takıma karşı her türlü sonucu alabileceği maçları izliyoruz. Gerçekten enteresan bir lig yaşanıyor. Önceden sonucu kestirmek veya maçın favorisi şu takım veya bu takım demek doğru değil. Ben inanıyorum sahada iyi mücadele eden, maça iyi motive olan bir Trabzonspor bu maçtan 3 puanı alabilecek güçtedir” diye konuştu.

Trabzonspor olarak, teknik kadro, Tolunay Hocaya ve takıma güvendiklerini kaydeden Yener, “Bunlardan çok daha önemlisi maçın belirleyeni seyirci olacak. Çünkü özellikle Avni Aker’de beli tempo yaptığınızda, rakibi sıkıştırdığınızda, baskı altına aldığınızda oyunun durması her zaman rakibe avantaj sağlar. Oyun akışını engelleyecek hiçbir müdahalede bulunmasınlar. Bir yabancı cisim atmasınlar, meşale yakmasınlar. Ama elleri patlayıncaya, boğazları yırtılıncaya kadar takımımızı teşvik etsinler. Onlarla birlikte olsunlar, onları motive etsinler. Ben bir yerde bu maçı taraftarımızın bütün lig boyunca yapacağı en önemli desteğin olacağı bir maç olarak görüyorum. Umuyorum her şey istediğimiz şekilde olur” şeklinde konuştu.

“DİLEĞİMİZ İLİŞKİLERİN NORMALLEŞMESİ”

Yener, bir soru üzerine de “Dileğimiz iki kulüp arasındaki ilişkilerin normalleşmesi” diyerek konuşmasına şöyle devam etti; Mutlaka futbolda büyük kulüpler arasında rekabet olacak. Bizim Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, diğer Anadolu takımları ile rekabetimiz her zaman olacak. Çünkü diğer takımlar varsa Trabzonspor da vardır. Çünkü yarışacağınız takımlar bunlar. O bakımdan mutlaka bu sürecin bir yerde normale dönmesi lazım. Ama düşündüğünüzde bazen bazı olaylarda bu süreçte sorumlu olan kişilerin de bu hassasiyeti göstermesi lazım.

Dün enteresan, basında çıkan bir haberde Sayın Federasyon Başkanının ‘şike içeride ve dışarıda kapanmıştır’ diye bir demecini okuduk, televizyonlarda bunları izledik. Hayretler içinde kaldım. Çünkü biz Trabzonspor Kulübü UEFA’ya yazı yazdık. UEFA da sürecin devam ettiğini, soruşturmanın henüz bitmediğini bildirdi. Futbol Federasyonu Başkanı da dün gazetelerde tamamen farklı bir şey söylüyor. O zaman burada bir kişi herhalde yalan söylüyor. Bu ya UEFA’dır ya Federasyon Başkanıdır. Ama benim isteğim şu, futbolda veya diğer konularda sorumlu yerde olan kişilerin özelikle konuşmalarında çok daha dikkatli olmaları gerekir diye düşünüyorum.

Fenerbahçe Kulübü’nden de “şike süreci kapanmıştır” biçiminde yapılan açıklamalara ilişkin olarak Yener, “Geçen İstanbul’da ‘şike çalışmayı’ oldu. Trabzonspor Kulübü olarak bu konuda daha önce de bizim bazı katılımlarımızı gerek yurt içinde yurt dışında takip eden Erdem Egemen yapmıştı. FIFA’nın yetkilisiyle görüştü. Sayın Şenes Erzik’in yine bu konuda söylemi var. Sürecin devam ettiğini, sürecin bitmediğin belirtti. Bunlar ortadayken kamuoyunu bu şekilde yanıltmak doğru bir şey değil. Herkes sorumluluğunun bilincinde olmalı ve bu şekilde konuşmalı” dedi.

“AZİZ YILDIRIM, GELEBİLİR DE GELMEYEBİLİR DE”

Yener, hafta sonundaki maça Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’ın gelip gelmeyeceği konusunda kendilerine bir bilgi ulaşmadığını dile getirerek, “Gelebilir de gelmeyebilir de. Bu tamamen kendi takdiridir. Bir kulübün başkanıdır. Takımı deplasmana gittiğinde de takımının maçını seyretmek son derece doğal hakkıdır. Buna herkesin saygı göstermesi lazım. Tabi ki bazı şeyleri düşünmek de sorumluluğu olan herkesin dikkat etmesi gereken hususlardan biri. Ama gelirse bizim için bir sorun yok” şeklinde konuştu. Yener, kendi yönetim kurullarının da bu maçta bulunacağını kaydetti.

“BÜLENT YILDIRIM BEKLENEN HAKEMDİ”

Hasan Yener, bir gazetecinin, “takım kaptanı Tolga Zengin üst sıralarda olsaydık hakemler de bize karşı bu kadar hata yapmazdı dedi. Fenerbahçe maçının hakemi Bülent Yıldırım’dan çekinceniz var mı” şeklindeki sorusu üzerine, “Ben kaptan Tolga’ya katılıyorum. Gerçekten bu sene Trabzonspor’un hakem hatalarıyla çok canı yandı. Bunları çok deklare ettik. Hakem hataları olmasaydı bugün ligde çok çok farklı yerlerde olacaktık. Bülent Yıldırım bu maçının beklenen hakemiydi. FIFA hakemimizdir, kendisi kişilikli, üst düzey bürokrat olan biridir. Bülent Yıldırım’ın iyi performans göstereceğine inanıyorum. Özellikle bu tür maçlarda hakemlerin oyunu yönlendirmeleri, verdiği kararlar, sahada mücadele eden futbolcular açısından önemli. Dolayısıyla Bülent Yıldırım umuyorum kendisi de sahada futbolculardan daha başarılı bir performans ortaya koyar” diye konuştu.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu