FutbolGündem

Hıncal Uluç’tan Fatih Terim’e sert eleştiri

Hıncal Uluç’tan Fatih Terim’e sert eleştiri… Türk Telekom Arena’da oynanan derbinin ardından spor yazarı Hıncal Uluç, Galatasaray’ın futbolunu ve teknik direktör Fatih Terim’i ağır bir şekilde eleştirdi.

Milliyet Gazetesi’nin haberine göre, Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan dev derbi geride kalsada, karşılaşmanın yankıları hala devam ediyor. Sabah Gazetesi yazarlarından Hıncal Uluç, derbinin ardından iki takımın futbolunu beğenmediğini ifade ederken; Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim’i de ciddi bir şekilde eleştirdi.

Fatih Terim’in derbide oyunu iyi okuyamadığını ve hayattında ilk kez bu kadar kötü yönetilen bir Galatasaray izlediğini belirten Hıncal Uluç, “Galatasaray elinden gelen her şeyi yaptı ‘Fener kazansın’ diye” şeklinde çarpıcı bir ifade de kullandı.

İşte Hıncal Uluç’un derbi hakkındaki görüşleri…

KORKAKLARIN SAVAŞI!

Ben herhangi bir gazetenin spor müdürü olsaydım, maça şu başlığı atardım: “Korkakların savaşını şanslı olan kazandı!”

Galatasaray-Fenerbahçe maçı yüzde yüz buydu. Yüzde 99.9 değil. Fenerbahçe’nin Galatasaray’dan ödü patlıyor, beraberliğe dünden razı; Galatasaray’ın ödü daha çok patlıyor, ‘Kendi sahamda yenilirsem rezil olurum’ diye ve o da beraberliğe dünden razı.

BEN BİR KOMEDİ SEYRETTİM

Hani Galatasaray’ın futbolu nerede? “Emeğe saygı” demiş Fatih hocam, hangi emek! Arena’daki maçta Galatasaray’ın hangi emeği vardı? İki tane tesadüf gol!.. Peki, hücumda olmayan Galatasaray’ın savunmadaki hali ne? “Emeğe saygı” diyen hocamla maçı birlikte seyredelim. Fenerbahçe 40 tane akın yaptıysa, 35’i Galatasaray’ın verdiği topla… Attığı gol dahil… İki gol de iki asist yaptı Riera, iki Fenerli, iki gol attı. Birini Bekir kendi kalesine attı, birini Hasan Ali Kaldırım rakip kaleye attı. Bu mu emek!
Ben bir derbi maçı değil bir komedi seyrettim. Ben Galatasaray’ın bu sene iyi oynamadığını biliyorum ama bu kadar kötü oynadığını hatırlamıyorum. Bu kadar kötü yönetildiğini hatırlamıyorum.

TERİM’İN SÖZLERİ ALAY EDER GİBİ…

Maçtan sonra Fatih Terim’in sözleri; alay eder gibi… Ya da gerçekten ben ve benim arkadaşlarım, futbolun F’sinden anlamıyoruz. Bunca sene trene bakar gibi bakmışız, futbol maçlarına… Özellikle ikinci yarıda Amrabat döküldü. Bizdeki arkadaşlar “Amrabat ilk defa çıkarılmayı hak etti. ‘Çıkarılsın’ diye elinden geleni yapıyor. Emre Çolak girecek oyuna” diye dalga geçiyorlar. Fatih, “Amrabat ikinci yarıda çok iyiydi” dedi! Bu alay değilse nedir?

Burak, Galatasaray’ı 10 kişi oynattı. Bir hava topu alamadı. Top süremedi, doğru dürüst şut atamadı, hücum presi de sıfırdı. Umut, Galatasaray’ın en çok koşan adamıydı, Umut’u oyundan aldı, Burak’la devam etti. Maçtan sonra, “Burak çok çalıştı” dedi!

“ALLAH KAHRETSİN” DİYE BAĞIRDILAR

Oysa Galatasaray, Fenerbahçe’yi yendiği anda hakem son bitiş düdüğünü çaldığı anda benim odamdaki yirmi Galatasaraylıdan on beşi ‘Allah kahretsin’ diye bağırdı. O kadar öfkeliydiler, o kadar gergindiler. Ortada ‘Fenerbahçe’ diye bir takım yok, bir de 10 kişi kalmış, Fatih hoca hala forvet çıkararak, savunmaya adam sokuyor!

FARKINDA OLMAYAN TEK KİŞİ FATİH TERİM

Önce Umut’u aldı yetmedi ‘Emre Çolak’ı sokayım’ diye Burak’ı da aldı! Düşünebiliyor musun! Alay eder gibi ya!.. Fenerbahçe on bir kişi ile bir şey oynamıyor, üstelik de on kişi kalmış. Fenerbahçe’nin hiçbir şey oynamadığını farkında olmayan bir tek kişi var; Fatih Terim!

G.SARAY, F.BAHÇE KAZANSIN DİYE ELİNDEN GELENİ YAPTI

Topu getirip Fener’e veriyorlar, teslim eder etmez de kendi 18’lerine 10 kişi çekiliyorlar. Kaç defa anlattım bunu ben? Geçen hafta demedim mi; “Sen bütün orta sahayı rakibe verirsen bunlar senin kalenin civarına ellerini kollarını sallaya sallaya gelirlerse… Bir sürü topa iyi vuran adamları var. Bunlar Sivaslı değil, bunlar Bragalı değil. Bunlardan biri içeri vurur.” Hasan Ali Kaldırım’ın adını vermedim mi? “Böyle savunma yaparsan bunlardan biri vurur demedim mi?” Hasan Ali Kaldırım vurdu, ötekiler vuramadı.

Fenerbahçeliler vuramadığı için Galatasaray maçı kazandı. Yoksa Galatasaray elinden gelen her şeyi yaptı ‘Fener kazansın’ diye! İçeridekiler ve kenardakiler. Ben bu kadar kötü yönetilmiş bir Galatasaray daha seyrettiğimi hatırlamıyorum. Ama içinde korku olursa farkına varamazsın maçın. Korku dağları bekliyor.

Maç başlamış, fırtına gibi oynuyorsun, perişan ediyorsun Fenerbahçe’yi… Galatasaray golüne kadar olan görüntü şu; 6-0’ın rövanşı 7-0 ile alınır. Galatasaray golü attı o andan sonra bitti. Bu dediğimiz 18’in üzerine dizilme nedeniyle! Yer tutmuyorlar, adam tutmuyorlar, hiç kimseyi tutmuyorlar. Geri dönen bütün toplar, meydan boş olduğu için Fenerlilere geliyor, ikinci topların hepsi Fenerlilere geliyor. İşte Riera’nın asistiyle geldi gol…

Fenerbahçe dökülüyor, Fenerbahçe korkuyor. Sen Gökhan Gönül’ün ileri çıkmadığı maç hatırlıyor musun ki karşısında durmadan çıkan bir Riera var. Gökhan oraya atak yapsa perişan olur Galatasaray’ın sol kanadı. Hayır, ödleri patlıyor. Galatasaray, Fenerbahçe’yi kendi sahasında bir daha böyle nasıl yakalar! 6-0 yenilen Galatasaray’ı gözünün önüne getir. O takım o günkü futboluyla şu Fener’e 6 tane atardı. 6-0 yenilen takım…

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu