DünyaFutbolFutbolda ŞiddetGündemŞike ÇetesiŞike DedikodularıŞike Dosyaları

Hollanda Federasyonu kararını verdi; Ajax – AZ Alkmaar maçı seyircisiz oynanacak

Hollanda’da geçen hafta bir seyircinin sahaya girmesi yüzünden tatil edilen Ajax ile AZ Alkmaar takımları arasındaki Hollanda Kupası maçı seyircisiz oynanacak.

Hollanda Futbol Federasyonu tarafından yapılan açıklamada, 21 Aralık’ta Amsterdam Arena Stadı’nda oynanırken 37. dakikada tatil edilen müsabakanın, 19 Ocak 2012 saat 14.30’da aynı statta seyircisiz oynanmasına karar verildiği belirtildi. KNVB ayrıca çıkan olaylardan dolayı ev sahibi takım Ajax’a 10 bin euro para cezası verdi. Ntvspor’un haberine göre,  Hollanda Ligi’nde şampiyonluk mücadelesi veren iki ekip kupa maçından 3 gün sonra 22 Ocak’ta bu kez lig maçında karşıya gelecek.

KNVB yönetici Bert van Oosteveen yaptığı açıklamada, tatil edilen karşılaşmayla ilgili üç seçenekleri bulunduğunu belirterek, ”1-0 Ajax lehine karar verebilirdik ama bu bizim için bir seçenek değildi. Karşılaşmayı 37. dakikadan devam ettirebilirdik o zaman da AZ Alkmaar bir kişi eksik oynamak zorunda kaldırdı. O yüzden üçüncü seçeneği seçtik” dedi.

Amsterdam Arena Stadı’nda geçen hafta oynanan Ajax-AZ Alkmaar kupa maçı 37. dakikada Ajax’lı bir taraftarın sahaya girmesi yüzünden tatil edilmişti. Sahaya giren 19 yaşındaki seyirci AZ Alkmaar kalecisi Esteban’a doğru yönelmiş, Esteban ise kendisine saldırmaya gelen taraftara tekmeyle karşılık vermişti.

Hakem yere düşen taraftarı tekmelemeye devam eden Esteban’a kırmızı kart gösterince, AZ teknik direktörü takımını soyunma odasına göndermiş ve müsabaka tatil edilmişti. Olaydan sonra gözaltına alınan fanatik taraftar Ajax Kulübü tarafından 30 yıl Arena Stadı’na girmeme cezası almıştı.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu