DünyaFutbolGündem

Şampiyonlar Ligi’nde 2. hafta heyecanı!.. İşte program…

Şampiyonlar Ligi’nde 2. hafta heyecanı!.. Devler Ligi heyecanı 2. hafta maçlarıyla sürüyor. Salı günü 4 grupta 8 maçla başlayacak Devler Ligi’nde Mesut’lu Arsenal, Napoli’yi ağırlayacak.

Şampiyonlar Ligi’nde 2. hafta maçları yarın akşam başlıyor. Arsenal ile Napoli arasında oynanacak Devler Ligi karşılaşmasını salı akşam 21:45’ten itibaren NTV’den naklen izleyebilirsiniz. Ntvspor’un haberine göre, Barcelona teknik direktörü Gerardo Martino, takımın başına geçtiği günden bu yana oyuncularını ekonomik kullanmaya çalışıyor. Sık sık rotasyona giden Martino’nun bu planı ise Messi’nin Almeria karşılaşmasında sakatlanmasıyla alt üst oldu.

Baldırından sakatlanan Arjantinli yıldızın sahalardan 3 hafta uzak kalacağı belirtildi. Messi’den yoksun bir şekilde celtıc deplasmanına çıkacak Barcelona, geçtiğimiz sezon mağlup olduğu İskoç rakibine bir kez daha aynı şansı tanımak istemiyor. Şampiyonlar ligi H Grubu’ndaki diğer maç ise Avrupa’daki parlak mazisini arayan Ajax ile Milan’ın kapışmasına sahne olacak. Kupa 1’i toplamda 11 kez kazanan iki ekip, Amsterdam Arena’da kozlarını paylaşacak. Grubun ilk maçında Barcelona’ya 4-0 mağlup olan Ajax, bu ağır mağlubiyetin yaralarını milan karşısında sarmak istiyor. Ligde istikrarsız bir görüntü çizen Milan’ın ise Ajax maçında en önemli silahları Mario Balotelli ile el şaravi olacak.

EKSİK ARSENAL NAPOLI KARŞISINDA

Gecenin en çok ilgi çeken maçlarından biri ise F Grubu’nda Arsenal ile Napoli arasında oynanacak. Mesut Özil önderliğinde bambaşka bir kimliğe bürünen ve art arda galibiyetleri hanesine yazdıran Londra ekibi, Walcott, Cazorla ve Podolskı gibi yıldız oyuncuların yokluğunda Napoli’yi de mağlup etmek amacında. Arsenal menajeri Arsene Wenger, Napoli’de Hamsik, Higuain, Insigne ve Callejon gibi hızlı oyuncuların varlığına dikkat çekerek, özellikle kontrataklara dikkat etmeleri gerektiğini belirtti.

Arsenal ile Napoli, sezon öncesi Galatasaray’ın da katıldığı Emirates Cup’ta karşı karşıya gelmiş ve mücadele 2-2’lik eşitlikle sona ermişti. F Grubu’nda diğer maç ise Almanya’da Borussia Dortmund ile Marsilya arasında oynanacak. Dortmund’da kırmızı kart cezalısı kaleci Weidenfeller bu mücadelede görev alamayacak. Teknik direktör Jurgen Klopp da cezası nedeniyle karşılaşmayı tribünden takip edecek.

PORTO’NUN KONUĞU ARDA’LI ATLETICO

Arda Turan’ın formasını giydiği Atletico Madrid, G Grubu’nda Porto’ya konuk oluyor. Hafta sonu derbide Real Madrid’i mağlup ederek 13 yıl sonra deplasmanda kazanan Atletico, son derece moralli. Ancak takımın en formda oyuncusu Diego Costa, cezası nedeniyle Porto maçında yok. Seyircisi önünde galip gelerek puanını 6’ya çıkarmak isteyen Portekiz ekibinde ise Defour cezası nedeniyle zorlu maçta yer almayacak. Grubun diğer maçı ise Zenit ile Austria Wien arasında St. Petersburg’da oynanacak.

E Grubu’nda ise Mourinho’nun çalıştırdığı Chelsea; Steaua Bükreş deplasmanına konuk oluyor. İlk maçında Basel’e karşı sürpriz bir yenilgi alan, ligde de istediği sonuçları alamayan Londra ekibi, rakibini yenip moral toplamak istiyor. E Grubunun diğer karşılaşması ise Basel ile Schalke 04 arasında İsviçre’de oynanacak.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu