FutbolGündem

İbrahim Hacıosmanoğlu; UEFA ve FIFA’ya başvuracağız!..

İbrahim Hacıosmanoğlu; UEFA ve FIFA’ya da başvuracağız!.. Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu Başkanı Engin Tuzcuoğlu ile görüştü. Görüşmenin ardından açıklamalarda bulunan Hacıosmanoğlu, TFF’nin dışında konuyu UEFA ve FIFA’ya taşıyacaklarını dile getirdi.

Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu Başkanı Engin Tuzcuoğlu ile görüştü. Ntvspor’un haberine göre, TFF’nin İstinye’deki binasında gerçekleşen ve 1 saat süren görüşme sonrası İbrahim Hacıosmanoğlu, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Hacıosmanoğlu, sabah avukatlarıyla toplantı yaptıktan sonra TFF’ye geldiğini belirterek, “Sabahtan beri avukatlarla toplantı yapıyorum. Yakın zamanda da PFDK Başkanı ile görüşeceğim. Bizim amacımız UEFA’ya bağlı bir federasyon olarak, aradaki çelişkinin kalkmasını ve adaletin tecelli etmesini sağlamak. Tahkim Kurulu Başkanı’na da bunu söyledim. Gelecek nesillere temiz futbol bırakmak istiyorsak kararlarımız da adil olmalı. Amacımız doğruların ortaya çıkması. Konuyla ilgili hukuki mücadelemizin hazırlıklarını yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

“UEFA VE FIFA’YA DA BAŞVURACAĞIZ”

Bordo-mavili kulübün başkanı, TFF’nin dışında konuyu UEFA ve FIFA’ya taşıyacaklarını dile getirdi. UEFA ve FIFA’nın başkanlarıyla kısa süre içinde görüşeceğini vurgulayan Hacıosmanoğlu, “Federasyon ve kurumları dışında UEFA ve FIFA’ya da müracaatlarımız olacak. Hem UEFA hem de FIFA başkanlarıyla kısa süre içinde detaylı bir şekilde konuşacağım. Kulüplerimizin aldığı ceza yanında ülkemizin ceza almaması için bu sorunları kendi bünyemizde çözmemiz lazım” diye konuştu.

Türk futbolunun ağır cezalar almasını istemediğini aktaran Hacıosmanoğlu, “Başkan olarak değil hizmetkar olarak Trabzonspor sevdalılarına ve namuslu Türk futbolu paydaşlarına bu konuda hizmet edebilirsem mutlu olacağım. Türk futbolunun ağır cezlar almasından yana değilim. Birlikte iletişim içinde mücadele edersek Türk futbolunu yakmayız” dedi.

“KİMSE SABIRLARI ZORLAMASIN” 

Milyonlarca Trabzonspor taraftarının sabrının zorlanmaması gerektiğinin altını çizen Hacıosmanoğlu, “Milyonlarca Trabzonspor tarfatarı ve namuslu Türk futbolu paydaşlarının bize desteği var. Biz bu insanları sakinleştirmeye çalışıyoruz. Bu insanların sabrını zorlamak kimsenin haddi değil. İnsanları tahrik ederseniz ve biz de insanlara ‘durun durun’ dersek bizi Trabzonspor haini ilan ederler. Umut ediyorum ki bu olumsuzlukların hiçbiri yaşanmaz. TFF dışında bir müdaheleyle karşı karşıya kalmayız. Bunun da kararını TFF yönetimi verecek. TFF’nin kararından sonra yol haritamızı çizeceğiz ve kim ceza alacaksa da umurumuzda olmayacak” dedi.

FENERBAHÇE’NİN MUHTEŞEM TARAFTARI HER ŞEYİ HAKEDİYOR” 

Fenerbahçe ile Spor Toto Süper Lig’in 7. haftasında 6 Ekim Pazar günü oynayacakları maçı da değerlendiren Hacıosmanoğlu, sarı-lacivertli taraftarları övdü.  Sahanın içinde gerginliğin olacağını düşünmediğini aktaran Hacıosmanoğlu, “Fenerbahçe’nin muhteşem taraftarı her şeyi hak ediyor. O camiada mevcut başkanlarından çok daha fazla arkadaşım dostum var.

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’nda Fenerbahçe yöneticileri benden daha yalnızdır. Kim hak ediyorsa o kazansın. Saha dışı manipülasyonla takımlara puan kazandırmak, ahlaksızlığın önde gidenidir. 90 dakika centilmenlik içinde, kim daha iyi oynarsa Allah ona galibiyeti nasip etsin. İnşallah Fenerbahçe’yi uzun yıllar sonra deplasmanda yeneriz.”

“TÜRK FUTBOLUNU ÇIKARI İÇİN KULLANAN YÖNETİCİ VE BAŞKANLARLARDIR” 

Sezonun ilk haftasında Beşiktaş ile oynadıkları maçı tribünde siyah-beyazlı taraftarlarla seyrettiğini hatırlatan Hacıosmanoğlu, “Ben orada bir mesaj vermek istedim. Hiçbir sorun olmadı. Beraber maçların seyrededilebileceğini gösterdik. Son derbide yaşanan inanılmaz olaylar vardı. Demek ki bizim yapmak istediğimiz algı kabul edilmedi. Devam etmenin de manası yok. Başka kulüp başkanları da benim yaptığımı yapmalıydı. O statlardaki en masum insanlar seyirciler. Seyircileri o hale getiren Türk futbolunu çıkarı için kullanan yönetici ve başkanlardır” diyerek sözlerini tamamladı.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu