DünyaGündem

İngiliz taraftarlar giderek artan bilet fiyatlarını protesto etti!..

İngiliz taraftarlar giderek artan bilet fiyatlarını protesto etti!.. İngiltere’de bir grup taraftar, giderek artan bilet fiyatlarını protesto etti. Londra’daki Premier Lig merkezinin önünde gösteri yapan yaklaşık 200 kişilik grup, bilet fiyatlarında bir an önce indirime gidilmesini talep etti.

Premier Lig’e ilgi arttıkça, bilet fiyatları da yükseliyor. Taraftarlar hala tribünleri dolduruyor; ancak el yakan bilet fiyatlarına tepki büyük. Ntvspor’un haberine göre, Başkent Londra’daki Premier Lig merkezine yürüyen bir grup taraftar, artan bilet fiyatlarını protesto etti. Liverpool taraftar grubunun organize ettiği gösteride, biletlere her sezon zam yapılması protesto edildi.

Premier Lig’in 5.5 milyar sterlinlik yeni bir yayın anlaşması yaptığını hatırlatan protestocular, bu gelirin bir bölümünün, bilet fiyatlarının düşürülmesi için kullanılmasını istedi. Bazı taraftarlar “Maç biletleri eskiden sinema biletleri ile karşılaştırılırdı. Bugün sinemaya gitmek için 8 ila 10 sterlin ödemeniz gerekiyor. Maç biletleri ise 50 sterlinden başlıyor ve 90 sterline kadar çıkıyor. Arada büyük bir fark var. 1989’dan bu yana ülkede enflasyon yüzde 77 arttı. Buna karşın bilet fiyatlarına yüzde 716 zam yapıldı” diyerek tepkisini dile getirdi.

Protestocular, Premier Lig yönetimine, bilete ulaşmanın çok daha kolay olduğu Bundesliga modelini benimsemesi çağrısı yaptı. Premier Lig’de, Arsenal , Chelsea, Manchester City gibi kulüplerin biletleri 100 ila 200 türk lirası arasında değişiyor.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu