DünyaGündem

İspanya’da ırkçılık olayları devam ediyor!..

İspanya’da ırkçılık olayları devam ediyor!.. İspanya’da futbol sahalarında yaşanan ırkçılık olayları devam ediyor… Geçtiğimiz hafta Dani Alves’e Villarreal tribünlerinden atılan muzun ardından Atletıco Madridli taraftarlar, Levante’nin Senegalli oyuncusu Diop’a maymun taklidi yaptı.

La Liga’da bir ırkçılık vakası daha yaşandı. Ntvspor’un haberine göre, geçtiğimiz hafta Villarreal tribünlerinden Barcelonalı Dani Alves’e muz atılmış, Brezilyalı futbolcu bu ırkçı harekete; muzu yiyerek tepki göstermişti. Ardından dünya çapında birçok futbolcu, sosyal medya hesaplarından Dani Alves’e destek verirken; “Irkçılığa hayır” mesajları paylaşmıştı.

Ancak Levante ile Atletıco Madrid arasında oynanan karşılaşmanın ardından İspanya’da gündem bir kez daha ırkçılık oldu. Levante’nin galibiyetiyle tamamlanan karşılaşmanın bitiş düdüğüyle Atletico Madrid tribünlerinin önünde sevinç gösterisi yapan Papakouli Diop, bunun gerekçesini açıkladı.

Levante’nin Senegalli oyuncusu, “Maçın son anlarında köşe vuruşu kullanacaktım. Ancak o esnada Atletico taraftarları maymun sesleri çıkarmaya başladı. Ben de buna tepki olarak maymun gibi sevinmeye başladım” ifadelerini kullandı.

2008’den bu yana İspanya’da forma giyen Diop, ülkede birçok statta bu tip olaylarla karşılaşıldığını belirterek; ırkçı hakaretlerin son bulması çağrısında bulundu.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu