FutbolGündem

İşte Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim’in sözleşmesi!..

İşte Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim’in sözleşmesi!.. A Milli Futbol Takımı’nın, İzlanda ve Çek Cumhuriyeti yenilgileri sonrası Letonya karşısında aldığı beraberlik, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim’in sözleşmesini gündeme getirdi…

EURO 2016 Elemeleri’ne çok kötü bir başlangıç yapan Ay-Yıldızlılar, Letonya’yı da yenemedi. Üst üste alınan kötü sonuçlar üzerine istifaya davet edilen tecrübeki teknik adam, 5+2 yıllık mukavelesi gereği toplam 24.8 milyon Euro garanti ücret kazanacak.

İLK YILINDA KOVULURSA 15 MİLYON 839 BİN EURO ALACAK

Akşam Gazetesi’nden Şafak Kayarlar’ın 20 Kasım 2013 tarihli haberine göre; Terim, ‘ Türkiye Futbol Direktörü sıfatıyla’ Türkiye Futbol Federasyonu’ndan (TFF) 3 milyon 500 bin Euro’luk ücretini 12 eşit taksitte alacak. Başarıya endeksli bir sözleşme imzalayan deneyimli teknik adam, +2 yılda ise yüzde 5 zam alacak, Milli Takım’da 3 milyon 675 bin Euro’ya çalışacak. Yani Terim, 7 yılda 24 milyon 850 bin euro net para alacak.

Sözleşmeye göre Terim, ilk yılında kovulursa toplamda 15 milyon 839 bin Euro alacak. Tazminatı çalıştığı her yıl arttıkça azalacak. İşte Terim ile TFF arasında imzalanan o sözleşme:

GÖREV TANIMI ‘FUTBOL DİREKTÖRÜ’

SÖZLEŞMENİN KONUSU: Türkiye A Milli Futbol Takımı teknik dörektörü, ‘TÜRKİYE FUTBOL DİREKTÖRÜ’ sıfatı ile görev yapacaktır. İş bu sözleşmeyle Türkiye Futbol Direktörü ile Federasyon arasındaki çalışma koşulları ve tarafların da karışlıklı hak ve yükümlülükleri düzenlenmektedir.

5 ARTI 2 YIL, YANİ 2020’YE DEK TERİM

SÖZLEŞMENİN SÜRESİ: İş bu sözleşme 15.11.2013 ile 15.11.2018 tarihleri arasında geçerli olacaktır. Federasyon bu sürenin bitiminden 1 ay öncesine kadar sözleşmenin 15.11.2020 tarihine kadar uzatılması hakkına tek taraflı olarak sahiptir.

VERGİLER TFF’DEN, ÜCRETLER AYLIK

ÜCRET VE PRİMLER: Federasyon, Türkiye Futbol Direktörü’ne her bir sözleşme yılı başına yıllık net 3 milyon 500 bin Euro (Üçbuçukmilyon Euro) ödeyecektir. Federasyon tek taraflı olarak sözleşme uzatma hakkını kullanması halinde sabit ücret her yıl başına yüzde 5 oranında artıracaktır. Ücrete ilişkin her türlü yasal ödenti federasyon tarafından aynen yapılacaktır. Ücretler ait olduğu ayın son gününde eşit taksitlere bölünmek suretiyle ödenecektir. (Terim’in aylığı 291 bin 66 Euro’ya geliyor)

DÜNYA KUPASI’NA 3.750 MİLYON PRİM

“Türkiye Futbol Direktörü yönetimindeki A Milli Takım’ın Dünya Kupası finallerine katılması halinde ayrıca 750 bin Euro… Dünya Kupası gruplarında son 16’ya kalması halinde ayrıca 750 bin Euro…. Dünya Kupası çeyrek finaline kalması halinde ayrıca 250 bin Euro… Dünya Kupası yarı finaline kalması halinde ayrıca 500 bin Euro… Dünya Kupası şampiyonu olması halinde ayrıca 1 milyon 500 bin Euro Türkiye Futbol Direktörüne ödenecektir.”

Terim’in sözleşmesi iki nüsha halinde hazırlandı.

AVRUPA ŞAMPİYONASI DA AYRI SİSTEM

Terim’in imza töreninde medyaya yansıyan sözleşmenin ilk sayfasında Dünya Kupası primi var. İkinci bölümde ise Avrupa Şampiyonası başarıları ile ilgili ücretler anlatılıyor. Diğer başarı primlerinin de olduğu 2. sayfada Avrupa Şampiyonası için primlerin Dünya Kupası rakamlarına yakın olduğu, 250 bin Euro daha az prim belirlendiği öğrenildi. Yani Terim, 2016’da Türkiye’yi Avrupa Şampiyonu yaparsa 3 milyon Euro civarında prim alacak.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu