FutbolGündem

Jose Mourinho’dan Galatasaray, Fatih Terim ve Drogba açıklaması!..

Jose Mourinho’dan Galatasaray ve Drogba açıklaması!.. Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi’ndeki rakibi Real Madrid’in patronu Jose Mourinho, sarı-kırmızılıların Süper Lig’deki maçını izlemek üzere geldiği Kayseri’deki tecrübelerini anlattı ve eşleşme hakkında konuştu.

Sporx.com’un özel haberine göre, Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi çeyrek finalindeki rakibi Real Madrid’in teknik direktörü Jose Mourinho, eşleşme, Kayseri hatıraları, eski öğrencisi Didier Drogba ve eflatun beyazlıların sezon hedefleri ile ilgili özel açıklamalar yaptı.

Galatasaray ile çeyrek finalde oynayacakları karşılaşmaların zorlu geçeceğini belirten Portekizli teknik adam, çok sevdiği eski öğrencisi Didier Drogba ile ilgili ise içten ifadeler kullandı. Drogba’yı ‘başka bir dünyadan’ şeklinde anlatan Mourinho, Devler Ligi’nde hedeflerinin kupaya ulaşmak olduğuna da vurgu yaptı. İşte ‘The Special One’ın Galatasaray ile eşleştikten sonra yaptığı ilk açıklamalar…

“GALATASARAY BİR ŞAMPİYON”

Galatasaray’ın oldukça zorlu bir rakip olduğunu belirten Mourinho, “Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek finale çıkan takımların buraya gelmesinden önce geçtiği yol kolay değil. Galatasaray da sadece gruptan çıkmadı, aynı zamanda playoff’u da geçti. Bu yarışma birçok takımın katıldığı ve sonunda 8 takımın en iyi olmak için mücadele verdiği bir arena. Kura çok önemli değil, çünkü fazla seçeneğin yok, kolay olmayacağını biliyorsun. Bu yüzden sakin kalındı. Galatasaray ile oynayacağız, onlar bir şampiyon” dedi.

“ÇALIŞIYORUM VE ELİMDE BİLGİLER VAR”

Real Madrid’in bu tarz mücadelelere önceden de alışık olduğunu belirten Portekizli, “Her zaman şampiyonlarla oynuyoruz ve buna alışığız, bu sezon da Manchester United ile oynadık. Potansiyel rakiplerle ilgili çalışmalar yapıyorduk ve kulüpte görevli isimleri bu takımları incelemek için görevlendirdik. Çalışıyorum ve elimde bazı bilgiler var, bazı insanların beni antrenmanda oğlumla konuşurken gördüğünde çalışmayı sevmediğimi iddia etmesinin aksine… Pazar günü de bir grup ile beraber Türkiye’ye gittim.” ifadelerini kullandı.

“ÇOK ZOR OLACAK”

Kayseri’de beklediği seviyede bir G.Saray ile karşılaştığını belirten tecrübeli çalıştırıcı, “Türkiye’ye gittim ve beklentilerimle karşılaştım. Karşımda Şampiyonlar Ligi’ni iyi bilen ve iki Avrupa Kupası bulunan bir takım, Drogba ve Sneidjer, dünyanın en iyi takımlarında oynayan Arsenalli Eboue, Juventuslu Felipe Melo, Liverpoollu Albert Riera, Lazioulu Fernando Muslera… Bu seviyelerde oynamayı bilen isimler ve takımın başında da çok tecrübeli, buraları bilen, İtalya’da da çalışmış, ülkenin en iyi teknik adamı var. Dortmund ve Manchester maçları biizm için zor oldu, fakat bu da zor olacak. İstanbul’un 700 kilometre uzağında oynuyorlardı, fakat 15,000 Galatasaray taraftarı vardı tribünde. Çok zor olacak, ilk maçta bir şeyler elde edebilmek için çabalayacağız MANU’ya karşı yaptığımız gibi. Bu eşleşmeye çok küçük bir avantajla gidiyoruz.” şeklinde konuştu.

“DROGBA BAŞKA BİR DÜNYADAN”

Chelsea’den eski öğrencisi Didier Drogba ile ilgili övgü dolu ifadelerde bulunan Mourinho, “Drogba, Drogba isminden daha büyük. Bunları basına söylemek beni rahatsız etmiyor çünkü Drogba benim kim olduğumu biliyor ve yüreğimde onun için ne hissettiğimin farkında. Hayal edin, Türkiye’ye gittim, çalışıyorum, maçı izledim, sonuçlanmadan önce ayrıldım ve Didier hakkında kötü sözler söyledim. Bunu yapamam çünkü o benim favori oyuncum. Birini seçmem gerekirse onu seçerim. O başka bir dünyadan. İmkansız şeyleri yapabilen bir oyuncu. Kayseri’de onunlaydım, Sneijder’leydim, Hamit Altıntop’laydım ve çok eğlenceliydi.

“TERİM BENİ SOYUNMA ODASINA ALDIRDI”

Fatih Terim ile olan ilişkisi hakkında da konuşan 50 yaşındaki antrenör, “Fatih hoca ile de çok iyi bir ilişkim var ve Ferguson ile olduğu gibi birbirimize karşı oldukça açığız. Beni 15-20 dakika önce soyunma odasına aldırdı ve Galatasaray’ın oyuncuları ile görüştüm. Bu sadece iyi bir ilişkin olan insanla mümkün olabilir ve bu yüzden bu tecrübemden çok memnun kaldım.” diye konuştu.

“REAL MADRID ÇEYREK FİNALLE TATMİN OLMAZ”

Manchester United ile oynadıkları 2. tur rövanş karşılaşmasının kendilerini zorladığını belirten deneyimli çalıştırıcı, “Manchester United ile oynadığımız hafta bizim için zor bir hafta oldu. Copa Del Rey ve Şampiyonlar Ligi’nde ilerleyip, ilerleyemeyeceğimizin belli olacağı bir 7 gündü. İnsanların çoğu bu sonuçları beklemiyordu ve agresifleşti, ancak biz sonuca ulaştık. Manchester’da her zaman, ya da ‘hemen hemen her zaman’ olduğu gibi, çok sert bir şekilde benim işimi benden iyi bildiğini düşünen insanlarla karşılaştım.Bazı insanlar benim analiz edebileceğimi, kafamda bazı şayleri oluşturabileceğimi ve yaptığım her şeyi anlayabileceğimin farkında, fakat maç sonunda benim açıklamalarımın altında yatan şeyleri göremiyorlar. Ben de çok kafama takmıyorum. Real Madrid çeyrek finalle hiçbir zaman tatmin olmaz, hep sonuna kadar gidebilmeyi düşünmelidir. Yani şimdi de yarı finale çıkmayı hedefliyoruz.” şeklinde yorum yaptı.

“HERKES ‘FERGIE TIME’I BİLİYOR”

MANU maçının son dakikalarında bir korku yaşatığını itiraf eden Mourinho, “Orada beni ilgilendiren takımının ileriye yönelik düşüncelerinin ne olduğu, son dakikalarda oyunun kontrolünü elimizde tutmak isterken ne olacağı, ve kalecimizin iyi bir performans göstermesinin nasıl sağlanacağı. Kaleci maçı kurtarmak için orada bulunuyor ancak kalecimin maçın en iyi ismi olması beni deli ediyor. Manchester maçında oyunu kontrol edebilmeyi dilerdim, ancak yapamadık. Fakat Manchester iyi oynadı ve maç sonrasında oyuncularım bana kolay olmadığını belirtti, ben de bunun farkındaydım. Herkes ‘Fergie Time’ın ne olduğunu biliyor, Old Trafford’ta tarih boyunca son 5-10 dakikada Ferguson ve oyuncuları birçok önemli geri dönüşe imza attılar. Yani kolay olmadı. Ama muhteşem bir galibiyetti. ” dedi.

“DEVLER LİGİ’NDE FİNALE YÜKSELEBİLME RÜYASI…”

Devler Ligi’nde en son noktayı hedeflediğine dikkat çeken Portekizli antrenör, “Her maça aynı şekilde hazırlanıyoruz. İspanya Kupası’nın finaline Zaragoza ile oynadığımız maçtan farklı bir şekilde bakmıyorum. Hazırlanma aşamasında olduğu gibi, kazanmak istiyorum ve bu düşüncemi de oyuncularıma yaymak için çaba gösteriyorum. Ancak sonunda her zaman kafanın içinde oyuncuları şimdi kontrol mu ediyorum, yoksa kontrolü mü kaybediyorum; onları motive mi ediyorum, yoksa demotive mi oluyorlar sorusu kalır.

Şampiyonlar Ligi’nde finale yükselebilme rüyasının mutluluğu ile devam edeceğiz. Ligde şu anda Real Madrid’in prestiji için mücadele ediyoruz, kupa için değil. Yarıştığımız her alanda sezon sonuna kadar kazanmak için adayız, fakat ligi zirvede bitirmek için aday değiliz. Takımdaki oyuncuları birlikte, güçlü ve kaynaşmış durumda tutmaya çalışıyoruz çünkü İspanya Kupası finalinde Atletico’ya karşı ve Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde Galatasaray’a karşı müthiş maçlar oynayacağız” diye konuşmasını noktaladı.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu