DünyaFutbolGündem

Jose Mourinho; Devler Ligi’ni kazanmak için en iyi olmaya gerek yok

Real Madrid Teknik Direktörü Jose Mourinho, Şampiyonlar Ligi’ni kazanmak için en iyi olmaya gerek olmadığını, elemelere gelindiğinde en iyi takımımda kaybedebileceğini söyledi.

Ankara’da bir inşaat firması projesinin tanıtımına katılan dünyaca ünlü teknik adam Jose Mourinho açıklamalarda bulundu. Şampiyonlar Ligi’ni kazanmak için en iyi olmaya gerek olmadığını savunan Mourinho şöyle konuştu; Elemelere geldiğinizde en iyi takım kazanacak diye bir şey yok. Son dakikada anlık bir şeyler gerçeği anında değiştirir. Son Şampiyonlar Ligi finalinde Bayern Münih 18, Chalsea 1 korner attı.

Chelsea 1 kornerde golü buldu. Bazı şeyler var bana şunu inandırıyor. Eleme olan maçlarda her şey olur. Liglerde 40 maç var en iyi olan şampiyon oluyor. Bir hafta kötü olsan, veya hakem hata yapsa diğer hafta sizin için iyi şeyler olabilir. Real Madrid’in antrenörüyseniz Barcelona olmasaydı her yıl şampiyon olurdunuz.

Jose Mourinho; Devler Ligi’ni kazanmak için en iyi olmaya gerek yok

Bu sene kazandıkları 9 puan farklar şampiyon olduklarını ve bunun ancak küçük liglerde görülebileceğini ifade eden Mourinho, “Real Madrid ligi 100 puanla Barcelona 91 puanla bitirdi. Dolayısıyla 9 puan fark var. Küçük liglerde böyle oluyor. Büyük liglerde böyle olmuyor. İngiltere’de, Fransa ve İtalya’da böyle olmadı. Üst sıralarda puan farkı daha az oldu bu liglerde. 9 puan büyük bir fark.

Yeni sözleşmesi ve Mesut Özil ile ilgili değerlendirmede bulunan Mourinho şu ifadeleri kullandı; Futbolda 5 yıllık sözleşme yaparsın 2 maç kaybedersin sözleşmeyi kaybedersin. Benim 2016’da sözleşmem bitiyor. Umarım işimi iyi yaparım Real’de işime devam ederim. 2016’da kızım üniversiteye gidecek. Olursa eğer onun üniversiteye gideceği şehri seçerim. Umarım iyi futbol oynanan ülkede üniversiteye gider.

Mesut çok büyük yetenek. Real Madrid’e doğru anda giden bir oyuncu. İlerleyecek bir alanı var. Dünyanın en iyi 10 numaralarından birisi. Herkes onu çok seviyor. Figo, Zidane unutulmuyor. Mesut’ta da bunu görüyorlar. Real Madrid’in 10 yılında çok iyi bir tarih yazacaktır.

Çevrenizdekilerden beklentiniz neler?

Onlardan beklentim sadakat. Bu niteliğin çok önemli olduğunu düşünüyorum. İnsan oğlu bu özelliğini yitiriyor sanırım. Birlikte çalışılan kişilerde bu çok önemli. Ne meslek olursa olsun insanların sadakati çok önemli. Eğer siz benimleyseniz aynı gemidesiniz, eğer benimle değilseniz atlayın gemiden derim.

Liderlik öğrenilen birşey mi?

Aslında bunu düşündüm tecrübeme göre liderlik sıfırdan 10’a kadar öğrenilecek birşey değil. Eğer doğuştan bu özellik varsa mesleğinizle bunu daha iyi hale getirirseniz. Ben 10 yıl önceki liderliğimden daha iyi liderim. Ama karakterim kişiliğim aynı. Liderlik öğrenilebilir.

Evdeki Mourinho nasıl birisi?

Futbol bana çok şey verdi ve çok şey aldı. Sokakta yürüyemiyorum sokağa rahat çıkamıyorum. Çocuklarımla okula gidemiyorum. Eşimle hayatın tadını çıkaramıyorum. Evimde ailemle ne yaptığımı ne sevdiğimi bilinmiyor. Evim benim için ayrıcalıklı. Evimde herkes gibi bende bir insan ve babayım. Benim normal yaşam sürdürebildiğim yer Londra. Burada kültür daha farklı. İnsanlar mahremiyete ve özel hayata daha mesafeli oluyor. İtalya, Portekiz İspanya daha farklı.

Başarılı kariye nasıl oluyor?

Hedef belirlemede sıkıntı yok. Profesyonel yürüttüğünüz işlerde çaba sarfetmeniz gerekiyor. Başarı anını yakalamak başka başarılı kariyer yapmak başka. Futbolda birşeyi kazanmak mümkün. Ancak başarılı kariyer 10-15 yılı alır beni hedefim bu. İlk kez şampiyonlar ligini de kazandığımda ikincisini, ikinciyi kazandığımda, üçüncüyü kazanmak istiyorum demiştim. Büyük düşünmezseniz büyük şeyler elde edemezsiniz.

Öte yandan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ise Mourinho sonrası söz aldı. Kısa yaptığı konuşmasında söylediği, “Kızınızı Ankara’daki bir üniversiteye getirelim siz de Ankara’da bir takım çalıştırın.” sözü salonda gülüşmelere neden oldu.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu