DünyaFutbolGündem

Jose Mourinho, Disiplin Kurulu’na sevk edildi!..

Jose Mourinho, Disiplin Kurulu’na sevk edildi!.. Chelsea Teknik Direktörü Jose Mourinho, son oynanan lig maçındaki uygunsuz davranışları nedeniyle disiplin kuruluna sevk edildi.

İngiltere Futbol Federasyonu’nun (FA) internet sitesinde yer alan açıklamada, Premier Lig’de Chelsea ile Cardiff City arasında oynanan son lig maçında futbolcuların zaman geçirmeye yönelik hareketlerine yönelik protestosu nedeniyle hakem tarafından tribüne gönderilen Mourinho’nun disiplin kuruluna sevk edildiği ve 24 Ekim’e kadar savunmasını vereceği belirtildi. Portekizli 50 yaşındaki teknik adam, maçın ardından düzenlediği basın toplantısında, tribüne gönderilmesinin rahatsız edici bir durum olduğunu belirterek, “Hakemin neden işimi yapmamı engellediğini bilmiyorum” dedi.

Schalke ile oynayacakları UEFA Şampiyonlar Ligi grup maçı için Almanya’ya giden ve Dusseldorf Havaalanı’nda açıklama yapan teknik adam, lig maçındaki protestosuna ilişkin gazetecilerin sorularını şöyle yanıtladı:

“Maçın bileti için para verseydim ve tribünde olsaydım, top dışarı her çıktığında, maç durduğunda ve rakip tekrar oyuna soktuğunda endişelenirdim çünkü bu durumlarda ortalama 21 saniye geçiyor. Bu durum, verilen paranın çöpe atılmasıdır. Maçta verilen araları topladığınız zaman 90 dakikada top oyunda 55 veya 60 dakika kalıyor. Bana göre, asıl kural ihlali budur.”

Bu tip davranışları nedeniyle daha önce de birçok kez ceza alan Mourinho, son olarak, Real Madrid’in teknik direktörlük koltuğunda oturduğu geçen sezonun İspanya Kupası finalinde Atletico Madrid’le oynanan maçta hakeme itiraz ederek tribüne gönderilmişti.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu