FutbolGündem

Kulüpler Birliği; Deplasman yasağı doğal olarak kalkmalı!..

Kulüpler Birliği; Deplasman yasağı doğal olarak kalkmalı!.. Spor Toto Süper Lig’de yeni sezonun başlamasınndan önce Kulüpler Birliği toplantısı yapıldı. Toplantının ardından açıklama yapan başkanvekili Mesut Hoşcan, deplasman yasağı konusunda sürecin doğal işlemesi gerektiğini söyledi.

Ntvspor’un haberine göre, Kulüpler Birliği, Spor Toto Süper Lig’de yeni sezon öncesi bir toplantı yaptı. Spordaki şiddetin engellenmesi ve taraftar yasağının kaldırılması konusunda fikir alış verişinde bulunduklarını ifade eden başkanvekili Mesut Hoşcan, her şeyin doğal olarak gelişmesinden yana olduklarını söyledi.

Öncelikle Kulüpler Birliği’nin yazılı açıklamasını okuyan Mesut Hoşcan, “Sezon başlarken Spor Toto Süper Lig kulüpleri olarak sporda ve Türk futbolunda şiddetin-düzensizliğin yaşanmamasını diliyoruz. Bu konuda, Fair-Play ve barış adına herkesin üzerine düşen sorumlulukla davranmasını bekliyoruz. Stadyumlar, tuttukları takımlara gönülden bağlanmış sporseverlerin, sportmenlik duyguları ile futbol mecrası içerisinde kalarak hiçbir provokasyona alet olmadan, kulüplerini destekledikleri yerlerdir.

Türk futbolunda oluşturulmaya çalışılan dostluk ve centilmenlik ortamının bozulmaması için, başta yöneticiler olmak üzere teknik adam-sporcu ve tarafları sağduyulu davranmaya davet ediyor, bu vesileyle başta TFF olmak üzere, tüm takımlarımıza, hakemlerimize, temsilcilerimize, gözlemcilerimize, medyamıza ve tüm futbol emekçilerimize başarılar diliyoruz. Türk futbolu adına biz kulüpler, kaybetmeye razıyız. Yeter ki Türk futbolunda dostluk ve barış kazansın diyoruz” ifadelerini kullandı.

Deplasmanda yasağı konusunda, “Bu yasağın doğal yollarla ortadan kalmasını istiyoruz” diyen Hoşcan, “Biz TFF’ye farklı konularda görüşlerimizi-tavsiyelerimizi iletiyoruz. Tabii ki amacımız deplasmanda yasaklarının kalkması ama sporda şiddetin engellenmesiyle ilgili, öncelikli olarak bahsettiğimiz kişilerin buna dikkat etmesi gerekiyor. Bu yasağın da doğal olarak ortadan kalkacağına gönülden inanıyoruz” şeklinde konuştu.

Hafta sonu oynanan Süper Kupa Finali’nde, her iki takımın yöneticilerini de duyarlı davrandığının altını çizen Mesut Hoşcan, “GalatasarayFenerbahçe Süper Kupa mücadelesinde, ortada bir duyarlılık vardı. İki camianın tüm yetkilileri, bu konularda son derece duyarlıydı. Fair-play içerisinde geçtiğini görüyoruz ve bunun bir milat olmasını diliyoruz. Tüm kulüplere ve liglere, bu duyarlılığın yansımasını diliyoruz” diye konuştu.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu