FutbolGündem

‘Trabzonspor’un 12 milyon TL’si avukatlar vasıtasıyla kime verildi?..’

Mahmut Uslu’dan Trabzonspor’a tepki; Trabzonspor’un 12 milyon TL’si avukatlar vasıtasıyla kime verildi?.. Fenerbahçe Genel Sekreteri ve Basın Sözcüsü Mahmut Uslu, kulüp televizyonunda yayınlanan Gündem Özel programında haftasonu yapılan yürüyüş ve gündemdeki konular hakkında açıklamalarda bulundu.

Uslu’dan Trabzonspor’a tepki; Trabzonspor’un 12 milyon TL’si avukatlar vasıtasıyla kime verildi?.. Hürriyet Gazetesi’nin haberine göre, Mahmut Uslu, açıklamalarında Trabzonspor hakkında da önemli iddialarda bulundu; “Trabzonspor Kulübü 12 milyon TL’yi avukatlara vermekle suçlanıyor. Bir tanesi avukat bile değil bu parayı verdikleri içerisinde. 12 milyon TL çok büyük bir para. Fenerbahçe Kulübü avukatlara toplam 600 bin TL vermiş..”

İşte Mahmut Uslu’nun açıklamaları;

“Galatasaraylı kardeşlerimiz ilk defa caddede böyle rahat yürüdüler. İnşallah bundan sonra da böyle rahat yürürler. Kardeşlik adına çok güzel bir gün oldu. Bir Fenerbahçeli olarak yürüyüşten gurur duydum. Bu yürüyüş Fenerbahçe’yi çok aşan bir olaydı. Aziz Yıldırım’ın vicdanlardan aklandığı yurt dışından geldiğinde belli olmuştu. Bu yürüyüş ile tamamen aklandı. Beşiktaş taraftarı geliyor. Yürüyor ama Beşiktaş Kulübü’nün adalet arayışı ile ilgili bir açıklamasını duymadım.

“TRABZONSPOR 12 MİLYON TL AVUKATLARA VERMEKLE SUÇLANIYOR”

Trabzonspor Kulübü 12 milyon TL’yi avukatlara vermekle suçlanıyor. Bir tanesi avukat bile değil bu parayı verdikleri içerisinde. 12 milyon TL çok büyük bir para. Fenerbahçe Kulübü avukatlara toplam 600 bin TL vermiş.. Bu ülkede savcılar varsa 12 milyon TL’nin nereye gittiğini açıklarlar. 10 Temmuz 2013’te Sadri Şener bu parayı açıkladı. Bizim arkadaşlar adil yargılama ile suçluysa cezalarını çekecekler. Neden adil yargılamayı istemediklerini neden istemediklerini şimdi daha iyi anlıyorum.

Bugüne kadar Trabzon’un yeni gelen başkanının tahriklerine rağmen konuşmadık. Biz Trabzon’a gitsek o stattan yürüyerek çıkabilir miyiz? Polis bize diyor ki polis arabası ile çıkın. Ama Hacıosmanoğlu seyircinin arasından çıkıp tahrik ediyor. 12 milyon TL verilerek bazı şeyleri sağladılar. Sadri Şener herhalde yalan söylemiyor. Avukat tutmuşlar. Tuttukları avukat Emniyet Genel müdürlüğünün sözleşmeli elemanı. Bunlar entrasan evlilikler…

Zamanla daha çok şey ortaya çıkacaktır. Trabzonsporlu Yakup Arslan’ın sözleri doğru ise UEFA’nın kriterlerini bilmiyorlar. Biz kendileri gibi UEFA’ya mail organizasyonu yapamayız. 80 milyon TL ödeme yaptıklarını söylüyorlar. Bunun kaynağını söylemeleri gerekir. Bir de Fenerbahçeli arkadaştan bahsediyorlar. Bu açıklamanın yanlış olduğunu anlamıştır. Şimdi sorarsanız inkar eder. Bu UEFA nezdinde ciddi bir suçtur.

“KAYBOLAN TAPELERİ DE BİLİYORUZ”

Trabzon ilk 6 şampiyonluğunda hep Fenerbahçe ile çekişti. O dönemlerden sonra Trabzonspor hiç başa oynamadı. Ne zamana kadar masabaşında almaya çalıştıkları ikinciliklere rağmen. Nemasını yedikleri halde hala devam ediyorlar. Yeşil sahada başarılı olamıyorlar. O yüzden konuşuyorlar her halde. Bizim susmamız gerekmiyor. Biz vicdanlardan aklandık. Mevcut hükümetimiz bu durumu anlayacaktır. Biz kim suç işlediyse cezasını çekmesini istiyoruz. Siyaset Trabzon gibi kulüplerin içinde olabilir. Bizde olamaz. Bizde Siirtli de var Trabzonlu da var, Tekirdağlı da var.

Bizim hemşerilik ilişkimiz yok… Bu nedenle Anadolu’nun en büyüğüyüz. Trabzonlular tapelerini şaka yaptık diye aklamaya çalıştılar. Kaybolan tapeleri de biliyoruz. Nasıl olsa çıkacak. Belki bazı siyasileri koruyorlar. Bizim duyumlarımız doğru…Bize çantalarla para götürdünüz diyorlar. Vali, Emniyet müdürü diyor ki içinde bilet vardı. Onları şahit olarak dinlemiyor mahkeme. Otelin güvenlik kamerası görüntüsü ortadan yok edilmiş. Bunların amacı biz suçlayalım, karşı taraf kendini aklayamasın. Kim bizimle birlikte yargılandı ve adil yargılama istemiyorsa akıllarına şaşarım. 12 milyonu vermişsiniz zaten. Bir daha vermenize gerek yok. Nasılsa ceza almamışsın. Neden korkuyorsun?

“BUNLARIN HEPSİ TESADÜF DEĞİL”

Biz ne çeteye inanıyoruz ne bu olayların gerçekliğine inanıyoruz. Daha yeni telefon tapeleri ile mahkum edilemeyeceği kararını verdi Yargıtay. Bizim davanın kararını verenlerin biri Bolu’ya biri başka yere gitti. Biri bana telefon açsa. Ne olur dese, rahat ol desem, şike yapmış mı olacağım? Bu kanun da hatalı. Bu kan unu bizim konuşmalara göre dizayn etmişler. Bu kanun çıkarken şu anda CEO olan arkadaş var. Daha bir çok kişi var…Ama bir kişi daha var. O da Galatasaray’ın hukukçusu. Çalışan biri diye ismini anmıyorum. Bunların hepsi tesadüf değil. Aziz Yıldırım bu kanunu biliyordu diyorlardı. Hayır bilmiyordu. Aziz Yıldırım sporda şiddet yasasının içindeydi.

“NEDİR BU FENERBAHÇE DÜŞMANLIĞI?”

Yurt dışından Fenerbahçeli dostlarım arıyor. Alo diyorlar…Yener miyiz diyorlar? Yeneriz rahat olun diyorum. Bittim…Kanuna göre şike yaptım…Biz çok dikey kalmışız. Bu paralellikleri anlayamamışız. Bir paralellik var diyor bizi yönetenler. Biz onlara inanıyoruz. Bugün Trabzon’un bile yüzde 20’si bizim yeniden yargılanmamızı istiyorlardır. Tabi ki sesli dile getiremezler. Onlara şöyle diyebilirim. Yeşil sahada kazanmanız gerek. Onlara mesaj veriyorum. Şenol Güneş haksız yere ayrılmak zorunda kaldığında asbaşkandım. 3 kişi aradıysa bir tanesi benim.

Biz Dünya 3.sü olan adam hor görüldüğü zaman sahip çıktık. Nedir bu Fenerbahçe düşmanlığı. Bizi gelip yensinler şampiyon olsunlar. Fenerbahçe’yi geçecek kadrolar oluşturun. Doğru dürüst sistemler kurun…O zaman Fenerbahçe’yi alt edersiniz. Biz Avrupa’da şampiyon olabilirdik. İlk 4’ü çok az farkla kaçırdım. Şampiyon olunduğunda 3-4 takviye yapılacakmış. Yapılsaydı çok büyük başarılar elde edilirdi…

“ZEKERİYA ALP İLE GÖRÜŞTÜM”

Biz Fenerbahçe’nin hakkını aramıyorsak biz burada ne arıyoruz? Zekeriya Alp ile görüştüm. 2-3 kez bize hatalar yapıldığını söyledim. Beşiktaş maçında 1 golümüz 2 penaltımız verilmedi. Karabük maçında yüzde yüz golümüz verilmedi. 2’ye bir gole gittiğimiz pozisyonu kestiler. Beşiktaş maçında konuştum 2 penaltımız verilmedi diyoruz. Bu maçta da hakeme işi bitirdin şimdi de sırıtıyorsun dedim. Galatasaray Kulübü gelip abuk subuk bir beyanat veriyor. Çıkıp hakemlerin iyi maç yönetmesini söyleyin. Buna kim ne diyecek? Fenerbahçe’ye herkes vuruyor. Hangi kulübe bunlar yapılır, bu kadar maddi zarardan sonra ayakta kalır.

Bu şampiyonluk bizim için onur mücadelesi. Biz polis fezlekesi ile Avrupa’dan ceza aldık. Biz suçlandığımız 5 maçtan bile ceza almadık. Yalan yanlış şeyleri Avrupa’ya gönderdiler. Yüzde 99 Fenerbahçeli şu an kulübüne sahip çıkıyor. Bu tarz konuşmalar bize etki etmez. Devreyi 8 puanla kapattık. Sonra 10 puana çıktı. Sivas maçında hakem bizden bir oyuncuyu atmasaydı oyunu kazanırdık diye bir şey söyleyemem. 3 tane de sakat verdik. Bunlar yavaş yavaş takıma girecek. Hoca da biraz sistemi değiştirdi. Ben önümüzdeki dönemden çok umutluyum. Biz manevi bir değerle çalışıyoruz.

Fenerbahçe taraftarı şu küfürleri etmesinler. 15 kişi küfür ediyor. A diyorsunuz daha 2. Harfi söylemeden küfür diye yazıyorlar. Kurallar herkes için eşit. Biz de bunlara uymalıyız. O kısımlarını küfürsüz geçirsinler. Bizim seyirciye ihtiyacımız var. Tahvil için banka teminatı istemişler. Bunu da çözmeye çalışıyoruz. Taraftar da bize her konuda destek veriyor. Taraftara müşteri gözü ile bakmıyoruz. Malın sahibi gözü ile bakıyoruz. Taraftar zaten kulübün sahibi biziz diyor. İşte Fenerbahçe’nin güzelliği bu…Fenerbahçeli çok hassas. Her şeyi görüyor. Fenerbahçelinin algısı ortalamanın züerinde. 450 bin kişi geldi. Bu şaka değil.

Para yok, pul yok, menfaat yok…Bu adamları kimse getiremezdi…Sadece Türkiye için ve Fenerbahçe için geliyorlar. Fenerbahçe taraftarının ne kadar büyük olduğunu gösteriyorlar. Bize sahip çıkmasalar çok kötü durumlara düşebilirdik. Aziz Yıldırım sevgisi kadar Fenerbahçe sevgileri var.”

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu