DünyaGündem

Manchester City’li Yaya Toure Afrika’da yılın futbolcusu seçildi

Manchester City’li Yaya Toure Afrika’da yılın futbolcusu seçildi… Premier Lig ekiplerinden Manchester City’nin yıldızı Yaya Toure, üst üste 2. kez Afrika’da yılın futbolcusu ödülüne layık görüldü. Oylamada 2. sırayı ise Şampiyonlar Ligi kupasını kaldıran Didier Drogba aldı.

Premier Lig ekiplerinden Manchester City’nin yıldızı Yaya Toure, üst üste 2. kez Afrika’da yılın futbolcusu ödülüne layık görüldü. Ntvspor’un haberine göre, Afrika Futbol Konfederasyonu’na bağlı ülkelerin teknik direktörleri arasında yapılan oylama ile Afrika’da yılın futbolcusu belirlendi. Bu prestijli ödülün sahibi, geçen yıl olduğu gibi Manchester City’nin Fildişi Sahilli yıldızı Yaya Toure oldu.

Chelsea’nin ilk Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunu kazanmasında büyük payı olan Didier Drogba, favori gösterilmesine karşın 2. sırayı aldı.

En çok oy alan 3. oyuncu ise Arsenal’den Barcelona’ya transfer olan Alex Song’tu. Yılın takımı ödülü ise son Afrika Uluslar Kupası Şampiyonu Zambiya’ya gitti. Zambiya Teknik Direktörü Herve Renard da yılın teknik direktörü ödülüne layık görüldü.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu