DünyaGündem

Manchester United’ın yeni kaptanı Wayne Rooney!..

NationalTurk’ün haberine göre, İngiltere Premier Lig ekiplerinden Manchester United yeni kaptanını seçti. Manu’nun İngiliz golcüsü Wayne Rooney takımın yeni kaptanı oldu.

Manchester United’ın internet sitesinden yapılan açıklamada, geçen sezon sözleşmesinin sonlanmasının ardından Inter’e giden Nemanja Vidic’in yerine, kaptanlığa takımın emektar futbolcularından Wayne Rooney’nin, ikinci kaptanlığa ise Darren Flatcher’ın getirildiği belirtildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Manchester United Teknik Direktörü Louis van Gaal, kaptanlık seçiminin kendisi için çok önemli bir karar olduğunu belirterek, “Wayne, harika bir karaktere sahip ve bunu her şeyiyle yansıtıyor. Onun profesyonelliğinden, antrenmanlardaki tutumundan çok etkilendim ve felsefeme uyuyordu” dedi. Rooney’nin takımdaki gençlere örnek teşkil ettiğini belirten Van Gaal, “Eminin kaptanlık görevine tüm kalbini ve ruhunu verecek” değerlendirmesinde bulundu.

Manchester United’da tepki çeken yasaklar

Manchester United, stada tablet bilgisayarların sokulmasını yasakladı. İngiliz basınında yer alan haberlere göre, yeni teknik direktörü Louis van Gaal yönetiminde bu akşam sahası Old Trafford’daki ilk karşılaşmasına çıkacak “Kırmızı Şeytanlar”ın yönetimi, bir dizi güvenlik önlemi aldı.

İspanya’nın Valencia takımıyla karşılaşacak kulüp, taraftarlarına gönderdiği e-postada, bu sezon evlerinde oynayacakları maçlardaki güvenlik prosedürlerine ilişkin seyircileri haberdar etmek istediklerini belirterek, “Taraftarlar 15×10 santimetre ebatından daha büyük elektronik cihazlarla stada giremez. Örneğin tablet ve diz üstü bilgisayarlar bugünden itibaren yasaklanmıştır. Ayrıca büyük çanta, kamera, büyük lense sahip fotoğraf makineleri ve küçük pet şişedeki su dışında sıvı maddelerle stada girmek de yasaktır. İşbirliğiniz için şimdiden teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

Bazı taraftarlar, karar sonrası şaşkınlıklarını sosyal medya plaformları üzerinden paylaştı. Birçok taraftar, Old Trafford Stadı’ndaki yeni güvenlik tedbirlerinin havaalanlarındakinden daha sıkı hale geldiği yorumunu yaptı.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu