DünyaFutbolGündem

Marcello Lippi, teknik direktörlük kariyerini şampiyonlukla noktaladı!..

Marcello Lippi, teknik direktörlük kariyerini şampiyonlukla noktaladı!.. Gelmiş geçmiş en başarılı teknik direktörler arasında yer alan Marcello Lippi, Çin’in Guangzhou Evergrande takımını üst üste 3. kez şampiyon yaptığı maçtan sonra kariyerini noktaladı.

Çin Süper Ligi’ni üst üste 3. kez kazanan Guangzhou Evergrande’yi çalıştıran Marcello Lippi, teknik direktörlük kariyerini noktaladı. Hürriyet Gazetesi’nin haberine göre, İtalya Milli Takımı’nı 2006 FIFA Dünya Kupası’nda şampiyonluğa taşıyan 66 yaşındaki İtalyan teknik adam, 3 sezondur çalıştırdığı Guangzhou Evergrande takımının peş peşe 3. kez lig şampiyonu olmasının ardından yaptığı açıklamada, “Artık daha fazla takım çalıştırmak istemiyorum. Ben yaşlı biriyim. Guangzhou Evergrande’ın gelecek sezon yeni bir teknik direktörü olacak” ifadelerini kullandı.

İtalyan La Gazzetta dello Sport’ta yer alan haberde, geçen yıl Çin kulübüne, tarihindeki ilk AFC (Asya Futbol Konfederasyonu) şampiyonlar ligi’ni kazandıran Lippi’nin teknik direktörülüğü bırakacağı ancak Guangzhou Evergrande’ın teknik-idari işler ve oyuncu izleme komitesinde görev almaya devam edeceği belirtildi.

Haberde ayrıca Guangzhou Evergrande’ı gelecek sezon Lippi’nin eski öğrencilerinden Fabio Cannavaro’nun çalıştırabileceği iddia edildi.

Kariyeri başarılarla dolu olan Lippi’nin Juventus ile 5 İtalya Birinci Ligi (Serie A) şampiyonluğu bulunuyor. 1995-1996 sezonunda siyah-beyazlı takımla UEFA Şampiyonlar Ligi’ni ve 2006 yılında ise İtalya ile FIFA Dünya Kupası’nı kazanan Lippi, “Hem UEFA Şampiyonlar Ligi hem de FIFA Dünya Kupası’nı kazanan ilk teknik direktör” olmuştu.

Lippi’den sonra İspanyol meslektaşı Vicente del Bosque de Real Madrid ve İspanya Milli Takımı ile iki kupayı birden kaldırma başarısını göstermişti.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu