FutbolGündem

Milli Takımlar Teknik Direktörü Guus Hiddink: Yeni oluşum için bütün takımların maçlarını izleyeceğim!..

Spor Toto Süper Ligi 9. Haftanın son karşılaşmasında Kayserispor ile Beşiktaş arasındaki maçı izlemek için Kayseri’ye gelen A Milli Takım Teknik Direktörü Guus Hiddink önemli açıklamalar yaptı.
Milli takımdaki yeni oluşum için ligdeki ve özellikle Anadolu’daki bütün takımların maçını izleyeceğini açıklayan Hiddink, Türkiye’de futbolun geldiği nokta ile ilgili olarak da, “Futbol burada gerçekten yaşanıyor” dedi.

Guus Hiddink ve yardımcısı Oğuz Çetin’i uçaktan iner inmez Futbol Federasyonu Kayseri Bölge Müdürü Vahdi Elbaşı ve yöneticileri tarafından çiçekle karşılandı. Havalimanı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Hiddink, bundan sonraki süreçte bütün takımların maçlarını izleyeceğini açıkladı.

Gazetecilerin, Türkiye’deki futbolun geldiği noktayı sorması ve Kayserispor ile Beşiktaş karşılaşmasını hatırlatması üzerine Hiddink, “Artık ligdeki diğer bütün takımların maçını izleyeceğim. Türkiye’de futbol gerçekten yaşanıyor. Bu konuyu da uzun bir zaman diliminde konuşmak gerekir” dedi.

Hiddink, son dönemlerde futbolun yükselişte olmadığını belirterek, “Bizim takımlarımız Avrupa kupalarında fazla yoklar. Milli takımda fazla başarılı değil. Yeni şeyler üretip ileriye daha iyi bakacağız. Sadece İstanbul takımlarına bakmayacağız. Yeni dönemde yeni oyunculara fırsat tanıyacağız” diye konuştu.

Fenerbahçe ile Galatasaray maçını da değerlendiren Hiddink, bu maçın tamamen duygusal olduğunu ve futbol performansının üst seviyede olmadığını ve biraz da gergin geçtiğini dile getirdi. Hiddink, daha sonra Kayserispor Kulübünü ziyaret etti. Burada Kayserispor Teknik Direktörü Şota ve yardımcı antrönerlerle Kulüp Başkanı Recep Mamur ve Genel menajeri Süleyman Hurma ile sohbet etti.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu