FutbolGündemTransfer

Anelka, Çin’in Shanghai Shenhua takımına transfer oldu!..

Çin Birinci Lig takımlarından Şanghay Shenhua, Chelsea’nin Fransız forveti Nicolas Anelka ile her konuda anlaştığını resmi olarak açıkladı. Anelka, yeni takımından yıllık alacağı ücret ile dünyanın en çok kazanan üçüncü futbolcusu olacak.

Çin medyasında geniş yer verilen haberde, İngiltere Premier League takımlarından Chelsea’de forma giyen Nicolas Anelka’nın, Şanghay Shenhua takımı ile iki yıllık anlaştığına yer verildi. Fransız futbolcunun, Ocak ayından itibaren Çin Süper Ligi’nde forma giymeye başlayacağı belirtildi.

Çin medyası tarafından Çin Süper Ligi tarihinin en kariyerli ve en pahalı transferi olarak lanse edilen Anelka, yeni kulübünde haftalık 200.000 Pound’luk ücret karşılığında anlaşma sağladığı belirtildi. Anelka Chelsea’den 90.000 Pound haftalık ücret alıyordu. Alacağı haftalık ücret miktarına göre Anelka dünyanın en çok kazanan 3. futbolcusu olacak.

Şanghay Shenhua adına bir açıklama yapan Ma Yue, Anelka ile anlaşmaya vardıklarını ve Fransız yıldızı artık Çin’e beklediklerini söyledi. Ma Yue ayrıca, transfer sürecinde kendilerine yardımcı olan Chelsea kulübüne de teşekkür etti.

2005-2006 sezonunda Fenerbahçe’de forma giyen 32 yaşındaki Anelka, 2008’de Chelsea’ye transfer olmuştu. Maviler’de gol krallığı sevinci yaşayan Fransız golcü, üç sezon boyunca formasını giydiği Chelsea’de 59 gol kaydetti.

Çin’in Şanghay Shenhua takımının Nicolas Anelka’nın ardından kulübün başına Jean Tigana’yı getirmesine kesin gözüyle bakılıyor. Tigana, kasım ayında Çin’e gelerek kulüp tesislerini ziyaret etmişti.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu