DünyaGündem

Old Trafford’da dev randevu; Manchester United – Manchester City!..

Old Trafford’da dev randevu; Manchester United – Manchester City!.. İngiltere Premier Ligi’nin 32. haftasının tansiyonu yüksek randevusunda, Manchester United ile Manchester City, TSİ 22.00’da başlayacak maçta Old Trafford’da karşı karşı karşıya gelecek.

Sporx.com’un haberine göre, İngiltere Premier Ligi’nde 32. haftanın kapanış mücadelesinde Manchester United ile Manchester City karşı karşıya gelecek. ‘Kırmızı Şeytanlar’ın sahası Old Trafford’da oynanacak maç TSİ 22.00’da başlayacak ve Lig TV3’ten naklen yayınlanacak. Bu tansiyonu yüksek maçı Mike Dean yönetecek.

Sezonun ilk yarısında oynanan karşılaşma, büyük bir çekişmeye sahne olmuştu. Manchester United’ın yıldızı Wayne Rooney’nin ilk yarıda attığı 2 gole, ikinci yarıda Yaya Toure ve Pablo Zabaleta ile yanıt veren Manchester City, maçın son anlarında Robin Van Persie’nin golüne engel olamayınca sahasındaki maçtan puansız ayrılmak zorunda kalmıştı.

Bu sezon şu ana kadar ligde 30 maç oynayan iki takımdan Manchester United 77 puanla liderlik koltuğunda otururken, Manchester City ise 62 puanla 2. sırada yer alıyor. Mevcut puan durumuna göre ligdeki 20. şampiyonluğuna yaklaşan ‘Kırmızı Şeytanlar’ın ezeli rakipleriyle yarım kalmış bir hesapları var.

Geçen sezon Old Trafford’da oynanan maç, konuk ekip Manchester City’nin 6-1 üstünlüğüyle sonuçlandığından dolayı, Manchester United’ın kendi sahasında seyircisi önünde bu kez hata yapma lüksü bulunmuyor. Manchester City ise ligde şampiyonluğa ulaşması zor bir ihtimal olsa da rakibini mağlup ederek en azından bir derbi galibiyetiyle taraftarlarını memnun etmek için sahada olacak.

Merakla beklenen dev maç öncesinde her iki takımın muhtemel 11’leri:

Manchester United: De Gea, Rafael Da Silva, Ferdinand, Jones, Evra, Carrick, Giggs, Valencia, Rooney, Nani, Van Persie
Manchester City: Hart, Zabaleta, Nastasic, Kompany, Clichy, Yaya Toure, Barry, Nasri, Tevez, Silva, Aguero

GÖZLER GOLCÜLERDE OLACAK

Sezon başında Arsenal’den transfer edilen forvet oyuncusu Robin Van Persie yeni takımı Manchester United’a kısa sürede alışmış ve gollerini sıralamaya devam etmişti. Son zamanlarda ise eski formunu mumla aratan Van Persie, Manchester ekibiyle çıktığı son 9 resmi maçta, rakip fileleri havalandırmayı başaramadı. Buna rağmen ‘Kırmızı Şeytanlar’ın ligdeki en golcü futbolcusu da Hollandalı yıldızdan başkası değil…

Liverpool’un Uruguaylı yıldızı Suarez’in 22 golle zirvede yer aldığı gol krallığı listesinde Van Persie ise 19 golle 2. sırada yer alıyor. Manchester City’nin en golcü futbolcusu ise genelde oyuna sonradan dahil olan isim Edin Dzeko… Ligde 12 golü bulunan Boşnak oyuncu, teknik direktörü Roberto Mancini’nin kurtarıcı olarak sarıldığı oyuncuların başında geliyor.

Bu maç öncesinde Sir Alex Ferguson’un yüzünü güldüren gelişme ise oyun planlarında çok önemli bir yer kaplayan ve sakatlığını atlatan Wayne Rooney’nin ilk 11’deki görevine geri dönmesi olacak. Wayne Rooney de Edin Dezeko gibi bu sezon ligde 12 gol kaydederek Manchester United için ne kadar önemli bir oyuncu olduğunu gösterdi.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu