DünyaGündem

Porto Teknik Direktörü Andre Villas Boas görevinden istifa etti!..

Porto Teknik Direktörü Andre Villas Boas görevinden istifa etti. Bu aşamadan sonra genç teknik adamın Chelsea’nin başına geçmesine kesin gözle bakılıyor.

Chelsea’nin teknik direktör arayışları sona aşamaya gelmiş görünüyor. Uzun süre milli takım teknik direktörü Guus Hiddink ile ilgilenen Maviler, görüşmelerden sonuç alamayınca rotayı Jose Mourinho’nun halefi olarak gösterilen Andre Villas Boas ‘a çevirmişti.

İngiliz basını Villas Boas’ın Chelsea’nin sahibi Roman Abramoviç ile görüştüğünü ve her konuda anlaştığını yazıyordu. Ntvspor.net’in haberine göre,  Porto yönetimi ise genç teknik adamın kulüpten ayrılacağına yönelik bir bilgisi bulunmadığı yolunda borsaya yazı göndermişti. Portekiz Ulusal Haber Ajansı’na göre, 33 yaşındaki teknik adam kulüp yönetimine gönderdiği faksla sonunda istifasını sundu.

Villas Boas, 15 milyon euroluk sözleşme fesih bedelini de kendisinin ödeyeceğini bildirdi. Portekiz yönetimi daha önce Villas Boas’ın 15 milyon euro getirmesi halinde kendisini serbest bırakmaktan başka bir çareleri olmadığını açıklamıştı.
Bu sezon Porto’yu ligde, kupada ve UEFA Avrupa Ligi’nde şampiyonluğa taşıyan Villas Boas’ın, Chelsea ile 3 yıllık sözleşme imzalaması bekleniyor.

Villas Boas daha önce Chelsea’de Jose Mourinho’nun yardımcılığını yapmıştı.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu