DünyaFutbolGündem

PSV’li Mark van Bommel de futbolu bıraktı!..

PSV’li Mark van Bommel de futbolu bıraktı!..  PSV Eindhoven’ın başarılı orta saha oyuncusu Mark van Bommel, taraftarın yoğun baskısına rağmen aktif futbol kariyerine son noktayı koydu.

Hollanda 1. Futbol Ligi (Eredivise) ekiplerinden PSV Eindhoven’da forma giyen Mark van Bommel, aktif futbol kariyerine son noktayı koydu. Ntvspor’un haberine göre, Van Bommel, uzun zaman tereddüt etmesine ve taraftarların yoğun desteğine rağmen futbolu bıraktığını açıkladı.

Hollanda’nın son yıllarda yetiştirdiği başarılı futbolcular arasında ismi sayılan 36 yaşındaki Van Bommel, PSV’nin, sezonun son maçında 3-1 yenildiği FC Twenteli rakibine yaptığı sert müdahale sonrasında ikinci sarı kartını görerek, oyun dışında kalmıştı. Kendisini hala iyi hissettiğini kaydeden orta saha oyuncusu, futbola veda kararını her zaman kendi iradesiyle almayı planladığını belirterek, “Taraftarların desteği bu kararı sezon sonuna kadar sarkıtmama yol açtı” dedi.

Takım olarak kötü bir sezon geçirdiklerini kaydeden van Bommel, 21 yıllık aktif futbol hayatında ailesine çok fazla vakit ayıramadığını, bunu telafi edeceğini ifade etti. Futbola Fortuna Sittard’da başlayan Mark van Bommel, PSV, Barcelona, Bayern Münih ve Milan gibi takımlarda oynadı.

Hollanda içinde ve dışında çok sayıda şampiyonluk yaşayan, 2006 yılında Barcelona formasıyla Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunu tadan van Bommel, 79 kez forma giydiği Hollanda Milli Takımı’nda 10 gole imza atmış ve 2010 Dünya Kupası’nda final oynamıştı.
Mark van Bommel’in, PSV alt yapısında görev alması bekleniyor.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu