DünyaFutbolGündem

Real Madrid, Ajax önünde “MESUT” oldu: 2-0 (Video)

Jose Mourinho ve yıldız transferleriyle Şampiyonlar Ligi’nin en büyük favorilerinden biri haline gelen Real Madrid, ölüm grubu olarak nitelendirilen G Grubu’nun ilk maçında Hollanda devi Ajax ile karşılaştı. Türk asıllı orta saha oyuncusu Mesut Özil maçta çok iyi bir performans sergiledi.

İlk yarıda rakibine bariz bir üstünlük kuran Real Madrid, birçok gol pozisyonuna girerek Ajax kalesini ablukaya aldı. 18. dakikada Higuain’in çaprazdan yaptığı sert vuruş üst direkte patladı. 23. dakikada iki Ajaxlı savunma oyuncusundan şık hareketlerle geçen Ronaldo, Stekelenburg’u geçemedi. 26. dakikada soldan gelen pasta çok güzel bir vuruş yapan Ronaldo, Van der Wiel’e takıldı. 28. dakikada seri paslarla ceza sahasına sokulan Di Maria’nın vuruşunda Stekelenburg topu kornere çeldi.

31. dakikada beklenen gol geldi. Xabi Alonso’nun kullandığı kornerde yakın direkte topla buluşan Higuain’in vuruşu Ajaxlı Anita’ya çarparak ağlara gitti 1-0. 33 dakikada, Di Maria ve 42. dakikada Mesut Özil müsait pozisyonlarda farkı açma şansından yararlanamadı.

İkinci yarıda da Real Madrid hegamonyası devam etti. Ajax rakip kaleyi gitmekte zorluk çekti. 47. Dakikada Higuain sol kulvardan çok iyi ilerledi. Arjantinli’nin vuruşu kornere gönderildi. 66. dakikada Di Maria, Ronaldo’yu gördü. Portekizli yıldızın vuruşu çerçeveyi bulamadı.

73. dakikada Real’in ikinci golü geldi. Di Maria’nın pasında şık bir vuruş yapan Mesut, Stekelenburg’u geçemedi. Dönen top Mesut’un önünde kaldı. Alman oyuncu müsait pozisyondaki Higuain’in gördü ve fark ikiye çıktı 2-0. Maç bu skorla biterken 88. dakikada yerini Caneles’e bırakan Mesut Özil’i İspanyol seyirciler ayakta alkışladı.

[media id=64 width=610 height=340]
Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu