FutbolGündem

Roberto Mancini’li Galatasaray İtalya’da!..

NationalTurk’ün haberine göre Roberto Mancini’li Galatasaray İtalya’da!..Şampiyonlar Ligi B Grubu’nda yarın akşam Juventus ile karşılaşacak olan Galatasaray yeni teknik direktörü Roberto Mancini yönetiminde İtalya’ya gitti.

Yarın akşam saat 21.45’te Juventus Stadyumu’nda oynanacak mücadele için sarı – kırmızılılar, sabah saatlerinde Atatürk Havaalanı’ndan kalkan özel bir uçakla İtalya’nın Torino kentini uçtu. Galatasaray ile dün akşam 3 yıllık sözleşmeye imza atan Roberto Mancini de ilk maçına çıkmak için takımın başında yer aldı. Teknik direktör Fatih Terim’in görevden alınmasından sonra takımından ayrılıp ayrılmayacağı belli olmayan Tafferel ise kafile ile birlikte İtalya’ya gidenler arasındaydı.

Roberto Mancini 12.5 milyon Euro alacak

Galatasaray, İtalyan teknik direktör Roberto Mancini ile 3 yıllık sözleşme imzaladığını borsaya bildirdi. Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar AŞ’den borsaya yapılan ve Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda da yer alan açıklamada, İtalyan çalıştırıcı ile bu sezondan başlamak üzere 3 futbol sezonu anlaşmaya varıldığı kaydedildi.

Açıklamada, Mancini’ye bu sezon 3 milyon 500 bin avro, 2014-15 ve 2015-16 sezonlarının her biri için yıllık 4 milyon 500 bin avro olmak üzere toplam 12 milyon 500 bin avro ücret ödeneceği belirtildi. A Futbol Takımı bir futbol sezonunda Türkiye Ligi şampiyonluğunu elde eder ve aynı sezonda UEFA Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final oynamaya hak kazanırsa, bir sonraki sezon Mancini’nin yıllık ücretine 300 bin avro daha ekleneceği aktarıldı.

Açıklamada, ayrıca şunlar bildirildi:

“Türkiye Ligi şampiyonluğu durumunda 2013-14 sezonu için 1 milyon 250 bin avro, 2014-15 ve 2015-16 sezonlarının her biri için de teknik direktöre 1 milyon avro ödenecektir. Türkiye Kupası şampiyonluğu durumunda ise teknik direktörün görevde bulunduğu ve kazanılan her kupa için prim tutarı 500 bin avrodur. Şampiyonlar Ligi primleri; teknik direktörün görevde bulunduğu ve oynanan çeyrek final için 350 bin avro, yarı final için 500 bin avro, final için 1 milyon avro ve kazanılan kupa için 2 milyon 500 bin avrodur. (rakamlar kümülatif değildir) Avrupa Ligi primleri; teknik direktörün görevde bulunduğu ve oynanan final için 300 bin avro, kazanılan kupa için 1 milyon 150 bin avrodur. (rakamlar kümülatif değildir) UEFA Süper Kupa primi; teknik direktörün görevde bulunduğu ve kazanılan kupa için 500 bin avrodur. FIFA Kulüpler Dünya Kupası primi; teknik direktörün görevde bulunduğu ve kazanılan kupa için 300 bin avrodur.”

Lucescu’dan Mancini seçimine övgü

Ukrayna 1. Lig ekiplerinden Shakthar Donetsk’in teknik direktörü Mircea Lucescu, Galatasaray’ın yeni çalıştırıcısı İtalyan Roberto Mancini’nin mükemmel bir seçim olduğunu söyledi.

Bir dönem sarı-kırmızılı takımın teknik direktörlüğünü de yapan Lucescu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Mancini’nin takımın başına getirilmesinin çok doğru bir karar olduğunu belirterek, “Galatasaray, yapabileceğinin en iyisini yaptı. Başkan Ünal Aysal’ı bu seçiminden dolayı kutluyorum. Mancini’den daha iyisi olamazdı. Yerinde bir tercih. Galatasaraylı futbolcular üst düzeyde ve kaliteli bir teknik adamla çalışacaklar. Mancini, çok akıllı, zeki ve kriz anlarını yönetebilecek bir isim” diye konuştu.

-“Kimseyle kavgasını görmedim”

Roberto Mancini’yi Serie A’da Sampdoria’da top koştururken yakından tanıdığını belirten Rumen teknik adam, İtalyan hocanın karakter olarak da örnek bir yapıda olduğunu kaydetti.

Lucescu, Mancini’nin futbolculuğuna da şahit olduğunu ifade ederek, “1990’lı yıllarda Mancini’nin futbolculuğuna da tanık oldum. Sahada gerçek bir beyefendiydi. Kimseyle kavgasını görmedim. Lazio’da, Sven Goran Eriksson’un yardımcılığında çok şeyler öğrendi. Sonrasında ise Inter’de zaferlere imza attı. Korkusuzca İngiltere’ye gitti ve Manchester City’i de şampiyon yaptı” şeklinde konuştu.

-“Faydalı olacak”

İtalyan teknik adamın kısa zamanda Türk futboluna alışacağına inandığını dile getiren Lucescu, şöyle devam etti:

“Yıldızlarla çalışmaya alışık biri. Genç bir hoca, bu nedenle futbolcularla iletişimi de kolay olacaktır. Süper Lig’de zorluk çekeceğini sanmıyorum. Tribünlerin coşkusuna yabancı değil. O da bir Akdenizli olduğu için buna alışık. İngiltere Premier Ligi gibi büyük bir tecrübesi var. Galatasaray’a çok faydalı olacağını düşünüyorum.”

-Terim hakkında yorum yapmadı

68 yaşındaki Rumen çalıştırıcı, Galatasaray ile yollarını ayıran Fatih Terim için yorum yapmak istemedi.

Lucescu, Galatasaray yönetimi ile Terim arasında neler yaşandığını bilmediğini ve bu konuda konuşmasının doğru olmayacağını sözlerine ekledi.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu