FutbolGündem

Sadettin Tantan; Beşiktaş paranın esiri olmuştur!..

Sadettin Tantan, Beşiktaş başkanlığına aday olacağı yönünde bugün çıkan haberlere açıklık getirdi.

Radyospor’da Figen Civan ve İlker Koç’un sorularını yanıtlayan eski bakan ve Beşiktaş kongre üyesi Sadettin Tantan, şuan oluşan listelerin Beşiktaş’ı içinde bulunduğu sıkıntılı durumdan kurtarmayacağına inandığını söyledi. Beşiktaş için her zaman göreve hazır olduğunu dile getiren Tantan, şuan oluşan tabloda adaylığının söz konusu olamayacağını ifade etti.

İşte Sadettin Tantan’ın Radyopor’a yaptığı o açıklamalar;

HERHANGİ BİR LİSTEYE KATILMAM SÖZ KONUSU DEĞİL!

Beşiktaş’ın içerisinde bulunduğu durum herkesi rahatsız ediyor ve gelecekten korkuyla bahsediliyor. Bana karşı da neden camiadan baskı var aday olmam konusunda; neden herkesi biraraya toplayıp, çözüm bulmuyorsunuz diye.. Beşiktaş’ın son 15 yılda 2 Milyar dolarlık bir kaybı söz konusu. Aslında daha da güçlenmesi gereken kulüp değerini yitiriyor. Bu noktada çözüm herkesin biraya gelmesidir.

Şuan herzaman ki gibi klasik listelerle ortaya çıklıyor. Bu tarz liste anlayışıyla kulübün içinde bulunacağı sıkıntılardan kurtulacağına inanmıyorum. Köklü değişiklikler konusunda camia ve üyelerin birleştiği ortam olmadığı takdirde benim adaylığım ve başkanlığımın bir önemi yok. Eğer bu sağlanırsa herzaman göreve hazırım. Şuan herhangi bir listeye girmem söz konusu değil. Fakat güvenilir inandığım bir yönetim olursa kulün menfaatleri doğrultusunda desteğe her zaman açığım.

BEŞİKTAŞ’TA İLK YAPILMASI GEREKENLER

“İlk önce kayıtlı ve kayıtdısı borclar ortaya çıkmalı. Gelir kaynakları yaratılmalı. Beşiktaş’a gönül vermiş insanları da harekete gecirecek bir kampanya başlatılmalı. Bütün bunlarla birlikte güvenilir bir yönetim anlayışını vermelisiniz”

“Beşiktaş’ın yeniden değerlerinin yeniden kazanılması içinde alt yapıya ihtiyaç var. Yine ileri düzeydeki fikir üretenlerin bir araya gelerek bunu yapması gerekiyor. Yani birinci derecede borçlar ödenecek; nasıl kaynak yaratılacak ve sportif anlamda da ara vermeden nasıl devam edileceğinin belirlenmesi gerekir.”

AMACIM SUÇLU YARATMAK DEĞİL

“Çok büyük servet altyapısına sahip olan kulübün bu duruma neden düştüğü arastırılmalıdır. Amacım burada suçlu yaratmak değil. Bir daha bu duruma düşmemek için bunu söylüyorum”

KARADENİZ MECBURİYETTEN ADAY OLUYOR

“Bu süreçte değişik arkadaşlar başkan adaylığına müracaatediyorlar. Yani bugüne kadar başkan adayı olmayan isimler, aday olamaya niyetleniyorlar. Serdal Adalı’nın geri çekilmesi ve yeni adayların çıkmasına neden oldu. Divan başkanı mecburiyetten aday olmak durumunda kalıyor. Baştan böyle bir şey olduğunu duymadım. Fakat Beşiktaş’a kişisel girişimler, fayda sağlamaz. Geçici çözümler Beşiktaş’ı daha fazla çıkmaza sokar”

İSTEDİĞİM ANLAYIŞ OLURSA ADAY OLURUM

“Bu anlayış olmadan benim aday olmam birsey ifade etmez. Bu şekilde olursa kendimizi aldatmış oluruz.”

YALÇIN BEY’İN BAŞARISI EYLEM SIRASINDA ORTAYA ÇIKAR

“Yalçın beyi çok eskiden tanırım. Yetenekleri ancak eylem sırasında ortaya çıkar. Fikret Orman da diğer adaylar da çok kıymetliler. Adayların kendine göre hedefleri vardır. Tek bir liste altında girildiğinde çok şey yapabilir. Projeniz olacak, programınız olacak, borçları nasıl ödeyeceksiniz, yeni gelir kaynakları nasıl yaratılacak bunlar üzerinde durulmalı”

BEŞİKTAŞ PARANIN ESİRİ OLMUŞTUR

“Geleceğinize de ipotek konmuş! Durum böyle olursa ekonomik ve siyasi anlamda tutsak olursunuz, güç başkasına geçer. Beşiktaş’ta bu durum böyle. Beşiktaş paranın esir aldığı bir konuma gelmiştir. Söz hakkı Beşiktaşlılardan çıkmıştır. Böyle bir fotoğraf konmuştur ortaya. Onu çekmek durumundadır. Ben de diyorum ki Beşiktaşlılara fotoğrafı siz ortaya koyun. Sen ben çatışmasını bir kenara bırakın.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu