FutbolGündemŞike ÇetesiŞike DedikodularıŞike Dosyaları

Sadri Şener bombaladı!..

Sadri Şener bombaladı!.. Fenerbahçe Spor Kulübü’nün hakkında Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na yaptığı başvurunun ardından Trabzonspor eski başkanı Sadri Şener sessizliğini bozdu.

Fenerbahçe’nin sürpriz bir şekilde hakkında verilen beraat kararının bozulmasını talep ettiği Trabzonspor eski başkanı Sadri Şener, bu başvurudan UEFA sürecine, TFF başkanı Yıldırım Demirören’den Trabzonspor yönetimine, birbirinden çarpıcı açıklamalarda bulundu. Sporx.com’un özel haberine göre, başkan Şener, F.Bahçe’nin kendisiyle ilgili başvurusuna “Hayali bir başvuru” yorumu getirirken, “Peki UEFA’nın bir talebi olmadan TFF kendi başına o adımı atar mı?” sorumuza ise, “Yok canım o kabiliyet nerde. O kararı almak adamlıkla eşdeğerdir. Adam işidir” sözleriyle şok bir cevap verdi.

Trabzonspor’un mevcut yönetimine de, “Bu işler bağırmak çağırmakla olmaz, İsviçre’de iyi hukukçular bulmaları lazım” tavsiyesinde bulunan Şener’in yaptığı uzun süre konuşulacak birbirinden çarpıcı o açıklamalar:

– Sayın başkan Fenerbahçe’nin sizinle ilgili dün bir başvurusu oldu. Yargıtayın onadığı beraat kararınızla ilgili bozma talebi bunu nasıl karşıladınız?

“Bu ne biliyor musun, karar düzeltme. Yani bu kararlardan sonra yeni bir belge bulursan filan… Yargıtay cumhuriyet başsavcılığının bizimle ilgili kararı ne, beraat. Peki şimdi aynı savcılık ha bunlar haklı diyebilir mi onlara. F.Bahçe’nin ki hayali bir başvuru. Bunun bozulması için senin yeni bir belge bulman lazım. Tabii bir hak. Onlar da bu hakkı kullanıyor, yarın öbürsü gün biri bir şey demesin. Bir şey olmaz.”

– Bu arada TFF Yönetim Kurulu üyesi Taylan Üner, geçenlerde sizinli ilgili “UEFA takımlara bu cezayı verdiyse burda Sadri Şener yönetiminin etkisi yüksekti” açıklaması yaptı buna katılıyor musunuz?

“Doğru söylemiş. Doğru ne diyeyim. Bakın bu işin sonu başı belli bu konuda federasyonun ısrar etmelerini anlayamıyorum. Ama neden çekindiklerini az çok anlıyorum, siyasetten çekiniyorlar tabii. Zaten bunu bana itiraf etmişti “ne yapabilirim ağabey” diye. UEFA’dan gelecek karar Yıldırım Demirören’i de herkesi de rahatlatır.”

Yani UEFA’dan siz bir şeyler geleceğini mi düşünüyorsunuz?

“Tabii. UEFA bizimkiler gibi değil ki. UEFA ciddi bir kuruluş. UEFA F.Bahçe ve Beşiktaş’ı Avrupa Kupaları’ndan neden hangi gerekçe ile men etti? Şike yaptıkları için. Tamam bitti o zaman. Daha neyi tartışıyorlar neyi bekliyorlar ki. Adam bu şikenin karşılığı o takımlarımızı Avrupa Kupaları’ndan men etmadi mi? Peki bu şikenin Türkiye’deki karşılığı ne? Sana onu uygula diyecek?

– Peki sizce diyecek mi?

“Der tabii niye demesin. Şikenin karşılığı TFF yargısına göre neyse onu da TFF uygulayacak. Küme düşürmek mi, puan silmek mi., neyse onu yapacak. Ya kendi yapacak ya da UEFA bunu er geç TFF’ye yaptıracak. Bundan şüphesi olan mı var? Tabii bizimkilerin de iyi hukuk mücadelesi vermesi lazım bu konuda. İyi hukukçularla. Bizim o süreçte hem burada hem de İsviçre’de Cenevre’de hukukçularımız vardı. Levent Bıçakçı bize orda avukat tuttu. Onlar da bunu yapmalı. Öyle bağırmak çağırmakla değil iyi adamlarla, İsviçre’den tutulacak iyi hukukçularla bu süreci iyi yönetmeleri lazım. Bizim orda tuttuğumuz hukukçu aynı zamanda hakemdi, adını şimdi hatırlayamadım, bizim Levent (Bıçakçı) bulmuştu. Çok da yararını gördük. Adam ordan her türlü haberi alıp veriyordu bize. Öyle adam bulmak lazım, böyle uğraşmak lazım. Yürüyüş mürüyüş kamuoyu oluşturmak güzel de esas bu işin içiyle uğraşabilmek.”

– Kamuoyu bu konuda yavaş yavaş umutlarını kaybetti gibi siz kaybetmediniz mi?

“Doğru, süre uzadıkça insanlar umutlarını kaybediyor. Ama ben hiç bir zaman kaybetmedim. UEFA’yı az çok tanırım. Haydi şikeyi bıraktım. Şikeden kesmesin faturayı. Bizim rakiplerimize verilen teşvikten puan silsin. Benim Eskişehirle oynadığım maçta teşvik verilmiş oyuncular ceza almış ordan silersin puanı. Küme düşürürsün düşürmezsin onu bilemem ama yapılacak en basit iş F.Bahçe’nin teşvikten puanını silmek, akabinde Trabzonspor’a şampiyonluk kupasını vermek. Yoksa bu tarih boyu leke olarak kalır. Yıllarca bu konuşulur. Bak hukuki süreçler bitti hala konuşuluyor bitmiyor. Bitmez.”

– Peki UEFA’dan herhangi bir şey gelmeden bu TFF kendi başına bu konuda bir şey yapamaz mı?

“Yok canım o kabiliyet nerde ya. Bu kararı almak adamlıkla eşdeğerdir. Adam işidir.”
– Bunu deme başkan…
“Niye demeyeceğim.”

– Peki bunu yazabilir miyim ?

“Yaz tabii ceza mı verecekler bana?”

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu