DünyaFutbolGündem

Şampiyonlar Ligi’nde dev kapışma; Barcelona – Bayern Münih!..

Şampiyonlar Ligi’nde dev kapışma; Barcelona – Bayern Münih!.. UEFA Şampiyonlar Ligi yarı final rövanş maçında İspanya’nın Barcelona takımıyla Almanya’nın Bayern Münih ekibi, bu akşam İspanya’da karşı karşıya gelecek. Camp Nou Stadı’nda oynanacak karşılaşma saat 21.45’te başlayacak.

Ntvspor’un haberine göre, UEFA Şampiyonlar Ligi yarı final rövanş maçında İspanya’nın Barcelona takımıyla Almanya’nın Bayern Münih ekibi, yarın İspanya’da kozlarını paylaşacak.

Barcelona’daki Camp Nou Stadı’nda oynanacak ve TSİ 21.45’te başlayacak karşılaşmayı Sloven hakem Damir Skomina yönetecek. Skomina’nın yardımcılıklarını aynı ülkeden Matej Zunic ve Bojan Ul yapacak.

İki takım arasında Münih’te oynanan ilk karşılaşmayı Bayern Münih, Müller (2), Gomez ve Robben’in golleriyle 4-0 kazanmıştı. Barcelona’nın turu geçmesi için Alman rakibini 5 farklı yenmesi gerekiyor.

8’İNCİ KEZ KARŞILAŞACAKLAR

Barcelona ile Bayern Münih, Avrupa kupalarında 8’inci kez karşı karşıya gelecek. İki takım arasında bugüne dek oynanan 7 karşılaşmanın 4’ünü Bayern Münih, 1’ini ise Barcelona kazandı, 2 karşılaşma da berabere sonuçlandı. Alman ekibinin attığı 12 gole, İspanyollar 9 golle yanıt verdi.

Öte yandan Barcelona, bugüne kadar Alman takımları ile 52 maç yaptı. Bunlardan 29’unda sahadan galibiyetle ayrılan Katalan ekibi, 11 beraberlik aldı, 12 kez de sahadan yenilgiyle ayrıldı.

Bayern Münih ise İspanyol takımları ile yaptığı 44 maçta 21 galibiyet, 11 mağlubiyet aldı, 12 kez de mağlup oldu.

JORDI ALBA CEZALI

Barcelona’da savunma oyuncusu Jordi Alba, cezası nedeniyle Bayern Münih karşısında forma giyemeyecek. Alman ekibinde ise cezalı futbolcu bulunmuyor.

Bayern Münih’te Philipp Lahm, Javi Martinez, Dante, Luiz Gustavo, Bastian Schweinsteiger ve Mario Gomez kart cezası sınırında bulunuyor. Bu futbolcular, yarınki mücadelede sarı kart görmeleri halinde, takımlarının finale çıkması durumunda forma giyemeyecek.

Barcelona’da ise Gerard Pique ve Alex Song ceza sınırında yer alıyor.

4 FARKLI YENİLGİDEN SADECE 3 TAKIM ÇEVİREBİLDİ

Avrupa kupaları tarihinde ilk maçta 4 farklı yenilen sadece 3 takım rövanşta turu getirecek skorlar elde edebildi.

UEFA Kupası’nda 1985-1986 sezonunda şu an Bayern Münih’in teknik direktörü olan Jupp Hynckes’in çalıştırdığı Borussia Mönchengladbach ilk maçta Real Madrid’i 5-1 yendi. İspanya’daki rövanşı 4-0 kazanan Real Madrid, zoru başararak turu geçen taraf oldu.

Kupa Galipleri Kupası’nda 1961-62 sezonunda Leixoes, La Chaux de Fonds karşısında ilk maçı 6-2 kaybedip, rövanşı 5-0 kazandı. 1984-1985 sezonunda ise UEFA Kupası’nda Partizan, Queens Park Rangers karşısında ilk maçı 6-2 yitirip, rövanşı 4-0 kazanarak turu geçti.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu