FutbolGündemTransfer

Serdal Adalı; Fikret Orman’da yalan söyleme kabiliyeti var!..

NationalTurk’ün haberine göre, Beşiktaş’ın 16 Haziran’da yapılacak genel kurulu öncesi başkan adaylığını açıklayan eski yönetici Serdal Adalı Fikret Orman’ı adeta bombaladı. Adalı, ‘Bizim yalan söyleme kabiliyetimiz yok ama Fikret Orman’da var’ dedi.

Çırağan Sarayı’nda, seçilmeleri halinde yönetim kurulunda ikinci başkan olarak görev alacak Murat Aksu ile basın toplantısı düzenleyen Serdal Adalı, Beşiktaş’ın zor bir dönemde olduğunun farkında olduklarını ifade ederek şöyle konuştu; Hedefimiz Beşiktaşımızı yeniden güçlendirmek, sportif başarılara koşan, branş kapatan değil, amatör ve profesyonel her branşta şampiyonluk hedefleyen bir spor kulübü haline getirmektir.

Yönetimimizi oluşturacağımız isimlerle toplantılar yaptık. Çok kısa zamanda hayata geçireceğimiz, bizi rekabette öne taşıyacak planlar ve çalışmalar yaptık. Beşiktaş, dünya futbolunun en değerli markaları arasında gösteriliyor. Beşiktaş Kulübü bırakın Türkiye’de, dünya futbol kulüpleri arasında zirveye oynamalıdır. Oluşturacağımız yönetim kurulu ve profesyonel kadrolar Beşiktaşımızın her alanda zirveye kanat çırpmasını sağlayacaktır.

Beşiktaş’ın hak ettiği konuma gelebilmesi için güçlü bir finansal yapının gerektiğinin malum olduğunu ifade eden Serdal Adalı, “Kulübün borçlarını yeniden yapılandırmak ve faiz yükünden kurtulmak için acil eylem planı çerçevesinde gerekli kaynak çalışmaları yapılmış ve tamamlanmıştır. Kısa vadeli borçları uzun vadeye yayıp kulübün günlük işleyişini normal hale getireceğiz. Gerektiği durumda Beşiktaşımızın güçse güç, kaynaksa kaynak, neye ihtiyacı varsa, tüm kefaleti şahsım ve yönetim kurulu üyelerimize ait olmak üzere kulübümüzün hiçbir değeri temlik verilmeden, tamamen UEFA kriterlerine uygun olarak sağlanacaktır. Aynı zamanda Beşiktaş’ın gelecekteki gelirlerini ve mevcut mülklerini de koruma altına almış olacağız” dedi.

Süleyman Seba Sosyal Tesisleri

Beşiktaş camiasının faydalanmaktan mutlu olacağı modern bir sosyal tesisi hak ettiğine inandığını anlatan başkan adayı Adalı, adını Süleyman Seba koyacakları bir sosyal tesis müjdesini verdi. Yönetim kurulu üyesi olduğu bir önceki dönemde hazırlığını yaptığı Süleyman Seba Sosyal Tesisleri projesini hızlıca başlatacaklarını bildiren Adalı, “İçerisinde ihtiyaçlara cevap verecek bir konukevi de bulunacak tesis en kısa sürede hizmete sunulacaktır. Altyapı tesislerine ilişkin bir proje üzerinde çalışmalarımıza devam etmekteyiz. Önümüzdeki günlerde detaylı bilgileri sizlere aktaracağız” diye konuştu.

Fikret Orman’da yalan söyleme kabiliyeti var

Serdal Adalı, Başkan Fikret Orman ve yönetimi hakkında ise şunları söyledi; Başkanımız sayın Fikret Orman, 150 milyon dolar borcun kapandığını söylüyor. Rakamlar ortada gelen belli giden belli. Bunu nasıl yapmış bizlere bir açıklasın. Biz 1-0 geride başlıyoruz. Bizim insanların gözünün içine baka baka yalan söyleme kabiliyetimiz yok. Ama sayın başkanda var. Şu anki yönetim değil de başka bir yönetim olsa zaten şu an yapılan ödemeler yapılacaktı. Bu ödemeler Beşiktaş’ın rutin ödemeleri. Ama açıkladıkları ve gerçek olmayan ödemeler ve borç indirimleri nasıl olmuş bir açıklasınlar..

Feda muhabbetleri beni ve camiayı sıkmaya başladı. Biz Beşiktaş’ız. Fukaralık edebiyatları ile iş yapamayız.

17 Haziran sabahı Beşiktaşlı olan herkes başı dik yürüyecek. Hiç bir taraftarımızı hiç bir rakip takım taraftarın önünde başını eğdirmeyeceğiz.  Ben de 33 yaşında adam aldım geldim ama bonservis bedeli ödemedim. Yıldız transfer diye Beşiktaş’ın parasını sokağa attırmam. Profesyonel ekibin vereceği karara uyulacak. Yönetim kurulu, bu profesyonel ekibin kararlarına hiç bir zaman karışmayacak. Geçmişte olduğu için biliyoruz. Yönetim kurulu, profesyonel ekibe karıştığı için bu durumlar ortaya çıktı.”

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu