FutbolGündemŞike ÇetesiŞike DedikodularıŞike Dosyaları

Şike Operasyonu; Son dakika gelişmeleri… UEFA heyet gönderiyor!..

Fenerbahçeli yöneticiler Şekip Mosturoğlu ve İlhan Ekşioğlu’nun da bulunduğu 15 kişi daha tutuklandı. UEFA, şike operasyonu ve sorgulamaları için heyet gönderiyor.

İstanbul Organize Suçlar Şube Müdürlüğü’ndeki işlemlerinin tamamlanmasının ardından tutuklama talebiyle adliyeye sevk edilen 20 kişiden 15’i tutuklandı, 5 kişi serbest bırakıldı.

Alınan bilgiye göre, Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesinde mahkemeye sevk edilen 20 kişiden Fenerbahçe Spor Kulübü yöneticileri Şekip Mosturoğlu ve İlhan Ekşioğlu, Fenerbahçe Spor Kulübü Alt Yapı Koordinatörü Cemil Turan, sözleşmesi dondurulan Eskişehirspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, Sivasspor Kulüp Başkanı Mecnun Odyakmaz.

Eski futbolcu Ümit Karan, futbolcu Korcan Çelikay, Ahmet Çelebi, Yusuf Turallı, Abdullah Başak, Bülent İbrahim İşcen, Tamer Yelkovan, Mehmet Yenice, Sami Dinç ve Ali Kıratlı tutuklanarak Metris Cezaevine gönderildi.

Fenerbahçe taraftarı basına saldırdı!

Bu arada gün boyunca adliyede bekleyen bir grup Fenerbahçe taraftarı ile tutuklu yakınları kararın açıklanmasının ardından basın mensuplarına saldırdı. Doğan Haber Ajansı’nın kamerasına hasar veren şahıslara polisin müdahale etmemesi dikkat çekti.

UEFA heyet gönderiyor

Şike soruşturmasında şimdiye kadar 22 kişi tutuklanırken UEFA İstanbul’a heyet göndermeye hazırlanıyor. UEFA, Türkiye Futbol Federasyonu’na ‘Yüzde 1 bile şüphe varsa, gereğini yapın’ mesajını gönderdi.

TFF’nin Fenerbahçe ve diğer takımlarla ilgili vereceği karar merakla beklenirken UEFA’nın federasyonla sürekli irtibat halinde olduğu ve durumla ilgili sürekli bilgi aldığı ifade edildi. Şenes Erzik’in, Lütfi Arıboğan vasıtasıyla bilgi aldığı, UEFA’nın konu hakkında daha net bilgi sahibi olabilmek için İstanbul’a bir heyet göndererek durumu daha yakından takip etmek istediği belirtildi.

TFF’nin vereceği karar öncesinde UEFA yetkililerinin, “Vereceğiniz karar öncesinde olayı en ince ayrıntısına kadar inceleyin. En ufak şüpheyi bile değerlendirmek çok önemli. Şayet, elde edilen delillerden kafanızda ‘şike yapıldığına dair’ yüzde bir şüphe oluşsa bile gereğini yapın. Yönetmelik ve talimatlar ne diyorsa onu yapın” şeklinde görüş belirttiği ifade edildi.

 

 

 

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu