DünyaGündem

Şilili kaleci Claudio Bravo resmen Barcelona’da!..

Şilili kaleci Claudio Bravo resmen Barcelona’da!.. Barcelona, daha önce anlaşmaya vardığı Real Sociedad’ın Şilili kalecisi Claudio Bravo ile sözleşme imzaladı.

Katalan kulübünün internet sitesinden yapılan açıklamada, Bravo’nun sağlık kontrolünden geçtikten sonra 4 yıllık sözleşme imzaladığı bildirildi. Ntvspor’un haberine göre, futbolculuk kariyerine 2002 yılında Şili’nin Colo Colo takımında başlayan 31 yaşındaki file bekçisi, 2006’da İspanya’nın Real Sociedad takımına imza attı.

Bravo, bu sezon başında 8 yıldır kalesini koruduğu Real Sociedad’dan ayrılarak Barcelona’ya transfer oldu. Tecrübeli kaleci 83 kez görev yaptığı Şili Milli Takımı ile 2014 FIFA Dünya Kupası’nda ikinci tura yükselme başarısı gösterdi. Katalan ekibinin Bravo’nun bonservisi için 12 milyon avro ödediği öne sürüldü.

Barcelona, Bravo’nun yanı sıra kaleye Almanya’nın Borussia Mönchengladbach kulübünden 22 yaşındaki Marc Andre Ter Stegen’i de transfer etmişti. Barcelona geçen sezon sonunda kalecileri Victor Valdes ve Pinto’nun sözleşmelerini yenilememişti.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu