FutbolGündemTransfer

Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay; Rehavete yer yok

Teknik Direktör Rıza Çalımbay ’ın başında bulunduğu Sivasspor, son haftalarda sergilediği performansla kamuoyunu şaşırtmaya devam ediyor.

Rıza Çalımbay döneminde 26 puan toplamayı başaran Sivasspor, son 6 haftada 5 galibiyet ve 1 yenilgi alarak düşme potasından iyice uzaklaştı. Spor Toto Süper Ligi ’nin son haftalarında Sivasspor elde ettiği başarılarla adından sözettirmeye başladı. Bu sezon ligde kalma mücadelesi veren Sivasspor, ligin 10 haftasında Mesut Bakkal’ın yerine takımın başına getirilen Rıza Çalımbay ile topladığı puanlarla ligde kalmayı büyük ölçüde garantiledi.

İlk yarıyı mevcut futbolcularla en az hasarla kapatan Rıza Çalımbay, devre arasında yerinde transferlerle takıma takviye yaptı. Yeni gelen oyuncuların uyum sürecinin de atlatılmasıyla Sivasspor, kazanmaya başladı. Ligin 23. haftasında oynanan Manisaspor galibiyetiyle çıkışa geçen Rıza Çalımbay ’ın öğrencileri, sadece bu maçtan sonra oynadığı Gaziantep karşılaşmasını kaybetti.

Rıza  Çalımbay ve futbolcuları, Kayserispor ’u 1-0, Bucaspor ’u 4-0, Beşiktaş ’ı 1-0 ve son olarak da İstanbul Büyükşehir Belediyespor ’u deplasmanda 2-1 mağlup etmeyi başardı. Sivasspor, bu sonuçlarla son 6 haftada 5 galibiyet ve 1 yenilgi almış oldu. Ayrıca Sivasspor, Buca ve İstanbul Büyükşehir Belediye galibiyetleriyle de bu sezon ikinci deplasman galibiyetini almış oldu.

Son 4 haftadır kaybetmeyerek 12 puan toplayan Sivasspor, ilk defa üst üste 4 hafta kazanma başarısı da gösterdi. 19 haftalık Çalımbay döneminde Sivasspor toplamda 7 galibiyet, 9 yenilgi ve 3 beraberlik alarak 26 puan topladı. Son haftalarda alınan iyi sonuçlarla Rıza Çalımbay’lı Yiğidolar, puanını 31’e yükseltti.

Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay; Rehavete yer yok

Kendisine en yakın düşme potasındaki rakibi Bucaspor’un da kazandığı haftada Sivasspor, rakibiyle arasındaki 7 puanlık farkı korumayı başardı. Sivasspor, üstünde bulunan 33 puanlı Galatasaray ve Ankaragücü takımları ile de arasındaki puan farkını 2’ye düşürdü.

Son haftalarda topladığı puanlarla ligde kalmayı büyük ölçüde garantileyen Sivasspor’da sezonun bitmesine 6 hafta kala rehavete yer yok. Teknik Direktör Rıza Çalımbay, matematiksel olarak altta bulunan takımların kendilerine yetişme şansları olduğuna dikkat çekerek, ligin son maçına kadar aynı ciddiyetle mücadele edeceklerini söyledi. Çalımbay, kalan 6 maçın da final niteliğinde olduğunun altını çizdi.

Öte yandan fikstür avantajı bulunan Sivasspor, kalan 4 maçı (Kasımpaşa, Gençlerbirliği, Ankaragücü, Fenerbahçe) kendi evinde ve 2 karşılaşmayı da (Kardemir D.Ç Karabük ve Konyaspor) deplasmanda oynayacak. Bu arada İstanbul Büyükşehir Belediye galibiyeti sonrası 1 gün izin kullanacak olan takım, Kasımpaşa maçı hazırlıklarına yarın başlayacak. Sivas 4 Eylül Satadyumu ’nda oynanacak Sivasspor – Kasımpaşa karşılaşması pazar günü saat 14.00’da başlayacak.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu