Fulya DosyasıFutbolGündem

Sözleşme sır oldu

Yıldırım Demirören, mahkemeye sahte belge mi sundu? Beşiktaş Belediyesi plan değişikliğine neden göz yumdu? Demirören’in baskısıyla radyo programı durdurulan Hürser Tekinoktay, HABERTURK.COM’a konuştu

Fulya Süleyman Seba Projesi’yle ilgili iddialara her gün bir yenisi eklenirken Yıldırım Demirören-Saadetin Saran zirvesi yeni bir gündem oluşturdu! Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, Fenerbahçe Başkan adayı olmuş ve camianın önden gelen isimi Saadettin Saran’dan ne talep etti? Demirören’in ziyaretinden bir gün sonra Radyospor’da Hürser Tekinoktay ile Barış Ertül’ün hazırlayıp sunduğu ‘Futbol Cafe’ programı neden yayınlanmadı? Daha da önemlisi Fulya projesiyle ilgili yayınlar Demirören’i neden rahatsız ediyor? Demirören neden medyayı susturmak itiyor?
Projede, müteahhit şirket Aşçıoğlu İnşaat, Beşiktaş Belediyesi ve Yıldırım Demirören arasında özel bir anlaşma mı var? Mahkeme için özel belge mi düzenlendi?

PROGRAM NEDEN YAYINDAN KALDIRILDI?

İşte bu iddiaları ve yanıt bekleyen soruları Beşiktaş’ın önemli isimlerinden Fulya projesini yakından takip eden ve Demirören ziyareti sonrası programı yayından kaldırılan Hürser Tekinoktay, HABERTURK.COM Ekonomi Müdürü Orhan Pala’ya anlattı. Konuşmasına, “Beşiktaş Kulübü’nün para verecek değil, parasını iyi yönetecek başkana ihtiyacı var” diye başlayan Hürser Tekinoktay, Radyospor’da yayınlanan programda sürekli olarak Fulya Projesi ile ilgili iddiaları konuştuklarını belirterek, “Başkan bundan rahatsız olmuş ki, Perşembe günü gelerek radyonu sahibi Saadettin Saran ile görüşmüş. Daha sonra Cuma günün yayınlanan Futbol Cafe programı yayından kaldırıldı. Zaten ben bu programa 3 yıldır konuk olarak katılıyordum. Yeniden yayınlanır mı? Ya da beni konuk olarak çağırırlar mı bilmiyorum. Bu yönetimin vereceği bir karar” dedi.

BAŞKAN KONUYU ÖRTBAS ETMEK İSTİYOR

Yıldırım Demirören ve babası Erdoğan Bey’in birlikte birçok medya kuruluşuna ziyarette bulunarak benzer taleplerde bulunduğunu dile getiriliyor diyen Tekinoktay, “Şayet böyle bir durum varsa Beşiktaş adına üzücü. Beşiktaş Kulübü bir dernek ve burada kamu yararı güdülmeli, her şey şeffaf olmalı, bir problem var ki Başkan bu yayınları engellemeye çalışıyor, ya da konunun gündemden düşürülmesini istiyor. Zaten giderek de konu gündemden düşüyor” şeklinde konuştu.
Beşiktaş Belediyesi’nin de iddiaların muhatabı olduğunu vurgulayan Tekinoktay, Şubat 2008 tarihinde yapılan Genel Kurul’dan sonra bilançoyu ibraz etmeyen üyelerden biri olduğunu söyledi.
Tekinoktay konuyu yargıya taşımasını gerekçesini ise şöyle açıkladı: “3 yıldır 95 metrekarelik daire konusundaki itilaf bile çözülememişken genel kuruldan 9 ay sonra 16 daire daha ortaya çıktı. Bu olayların tartışıldığı günlerde Fulya Projesi’nin müteahhitti Yaşar Aşçıoğlu ile de bir araya gelerek konuyu derinlemesine tartıştık. Kendisi o gün, 32 katın dışında hiçbir kat olmadığını söylemişti. Daha sonra yapılan mali kongrede ise İlhan Durusoy Bey, belediyeden alınan yere karşılık 95 metrekarelik bir daire ve 2 milyon dolar para alındığını anlattı.
Daha sonra öğrendik ki bir sürü avans alınmış. Beşiktaş yönetimi, ‘16 daireyi aldık ve sattık’ diyemez. Genel kurul kararı olmadan kulüp bunu yapamaz. Türk Ceza Kanunu’nun 164’üncü Maddesi burada tehlike arz etmektedir.”

SÖZLEŞMELER Mİ DEĞİŞTİRİLDİ?

Ortaya çıkan bu durumu Beşiktaş Divan Kurulu’nda çözmek için büyük gayret sarfettiklerini de ifade eden Hürser Tekinoktay, açıklamalarına şöyle devam etti: “Biz 24 Şubat 2008’de yapılan mali kongredeki bilançoları ibre etmedik. Hakimin istediği sözleşmeler 24 Şubat 2008’de yapılan kongreden önce olmazı lazım. Çünkü biz 24 Mart 2008’de dava açtık. Hakin 8 Ekim’de ihtarda bulunuyor ve gerekli evrakları teslim edilmediği için de valiliğe yöneticiler hakkında suç duyurusu yapıyor. Ve kulüp belgeleri hakimin şikayetinden 15 gün sonra noterden tasdik ederek mahkemeye sunuyor. 23 Ekim’de mahkemeye teslim edilen belgeler yeni! Yani ihale yapılırken yapılan sözleşmeler değil. Hakim, Beşiktaş yöneticilerine, ‘yeni bir belge hazırlayın’ demedi ki… ‘Gizli olduğunu öne sürdüğünüz anlaşmayı getirin’ dedi. Beşiktaş yöneticileri ise bundan önceki tüm sözleşmeler geçersidir” notunun düşüldüğü 23 Ekim tarihli sözleşmeyi mahkeme heyetine sundu. Yani 3 yıl sonra sözleşmeler değiştirildi? Ayrıca 3 yıl önce yapılan ihaleye katılan şirketler şartların daha sonra değişeceğini bilseydi bu ihaleye daha farklı teklifler sunardı.”

‘FUTBOL AŞ’YE DAVA AÇTIM’

Sadece Beşiktaş Jimnastik Kulübü Derneği’ne değil, Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret AŞ’ye de dava açtığını kaydeden Hürser Tekinoktay, “Dernek ve kulüp arasındaki ilişkiler nedeniyle İstanbul 8. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde dava açtım. Dernek, halka açık şirketin yüzde 70 ortağı ve ticari ilişkileri söz konusu. Zaten Türk futbolunun temel sorunlarından bir tanesi bu. Kulüpler 2 milyona sattığı biletin 1.5 milyon YTL’lik kısmını derneğe 500 bin YTL’sini de halka açık şirketlere veriyor. Bu durum genel bir sorun haline geldi. Vergilendirme açısından da burada büyük sorunlar var ve sıkıntılar var. Bu konu Sermaye Piyasası Kurulu’nu da ilgilendirir ve yakında mahkeme bu konuda bilirkişi talep edecek. O zaman konu binlerce yatırımcıyı da ilgilendiren farklı bir boyuta taşınacak” şeklinde konuştu.

BEŞİKTAŞ’TA BUNU YAPAMAZSINIZ

Beşiktaş gibi halka mal olmuş milyonlarca taraftarı olan kulüplerde bu tür işlemlerin yapılamayacağını ve ısrarla tüm anlaşmaların şeffaf bir şekilde yapılması gerektiğini belirten Hürser Tekinoktay, 70 milyon dolarlık bir projede 12 milyon dolar gelirin normal olduğunu, ancak proje 300 milyon dolara çıktığında ise tüm Beşiktaşlıların burada haklarını arayacağını söyledi.
Beşiktaş’ın kendi mücadeleleri sayesinde 16 daire kazandığını vurgulayan Tekinoktay, “Bugün ise asıl önemli konu 1 milyon 750 bin dolar emsal değeri olan daireler neden 750 bin dolara satıldı? Şimdi yönetim bunun hesabını vermeli!” dedi.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu