FutbolGündem

Süleyman Seba; Yıldırım Demirören verdiği sözü tutsun!..

Süleyman Seba; Yıldırım Demirören verdiği sözü tutsun!.. Onursal Başkan Süleyman Seba, siyah beyazlıların hoca değişikliği yapmasına gerek olmadığını söyledi. “Gençlerbirliği maçında takımın oynadığı futbolu gerçekten çok beğendim. Samet Aybaba teknik direktörlük görevinde kalmalı. İki maç işler kötü gidince hocayı bir kenara at anlayışını ben asla kabul etmiyorum.”

Süleyman Seba… Beşiktaş’ın ve Türk futbolunun yaşayan efsanesi… Centilmenliği, liderliği, tevazusu ve adaletli otoritesiyle taraflı tarafsız herkesin sevgisini kazanan Beşiktaş’ın Onursal Başkanı, son dönemde yaşadığı sağlık sorunlarının ardından kendini toparlamaya başladı.

Hürriyet Gazetesi’nden Tolga Yenigün’ün haberine göre, geçtiğimiz pazartesi günü hastaneden çıkan Süleyman Seba çok istemesine rağmen cumartesi günü Beşiktaş’ın İnönü Stadı’ndaki son maçına gidemediğini söyledi. Maçı televizyondan izlerken çok duygulandığını anlatan Onursal Başkan, “Gençlerbirliği maçında takımın futbolunu çok beğendim. Bana kalırsa Samet Aybaba gelecek yıl da takımın başında kalmalı” dedi.

‘BU TAKIMDA POTANSİYEL VAR’

Siyah – beyazlı takımın ışık vermeye başladığının altını çizen Süleyman Seba, “İki maç kötü gidince hocayı bir kenara at anlayışını asla kabul etmiyorum. Aybaba’ya zaman gerekli, gelecek yıl görevinin başında devam etmeli. O Beşiktaş’a daha iyi alışacak göreceksiniz” diye konuştu.

Bu takım bu sezon belirli periyotlarda potansiyelini gösterdi. Ama bunu sahaya yansıtmada problem var. Oluşan tabloda maalesef Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray’ın arkasında kalmış gibi gözükse de umarım gelecek sezon Beşiktaş açısından daha hayırlı olur” açıklamasında bulundu.

‘KARTAL GÜCÜNÜ İNÖNÜ’DEN ALIR’

İnönü Stadı yerinde yenilenene kadar maçlarını başka bir statta oynayacak olmasının Beşiktaş için üzücü olduğunun altını çizen Seba, “Gelecek sezon Dolmabahçe’de top oynayamayacak olmak tabii ki üzüntü verici. Orası Kartal’ın yuvasıdır. Beşiktaş gücünü İnönü Stadı’ndan alır. Seneye maçların hangi sahada oynanacağı ile ilgili gereken en sağlıklı kararı Beşiktaş Yönetimi’nin vereceğinden şüphem yok” ifadesini kullandı.

O forma en çok Baba Hakkı’ya yakıştı

“Siyah – beyaz formayı en çok yakıştırdığım Hakkı Kaptan’dır. (Hakkı Yeten) O bizim duayenimizdir, bizler ne öğrendiysek Baba Hakkı’dan ve onun arkadaşlarından öğrendik. Allah gani gani rahmet eylesin. Şeref Bey’i de anmadan olmaz. Ben o devre yetişemesem de Beşiktaş’a büyük varlıklar bırakmış, her şey bir yana isim bırakmıştır Şeref Bey.

Yıldırım Demirören sözünü tutsun

“Eski başkan daha önce açıkladığı gibi 103 milyon lirayı kulübe hibe etmeli. Bu konuda Beşiktaş Yönetimi’ne büyük iş düşüyor.”

Yılan hikayesine dönen Yıldırım Demirören’in kulübe yapacağı hibe konusunda Süleyman Seba, “Yıldırım Demirören’in söz verdiği gibi parasını kulübe hibe etmesi konusunda Beşiktaş Yönetimi’ne büyük iş düşüyor” dedi. Yaptım oldu anlayışının doğru olmadığına vurgu yapan Onursal Başkan, “Kulüp zor durumda Yıldırım Demirören’in o parayı kulübe hibe etmesi gerekiyor” diye konuştu.

‘Milne’nin yeri bende çok ayrı’

Beşiktaş’ta görev yapan her teknik adamın saygın olduğuna dikkat çeken Süleyman Seba, “İngiliz teknik direktör Gordon Milne benim için çok önemlidir” dedi. Milne ile birlikte Kara Kartal’ın büyük gelişim gösterdiğini belirten yaşayan efsane şöyle konuştu: “Yaşadığımız üst üste şampiyonluklar var. Bende yeri çok ayrıdır Gordon Milne’nin…”

Holosko gol atacak işi o!

1947’de 3-2 kaybedilen AIK Solna özel maçının 40. dakikasında İnönü Stadı’nın açılış golüne imza atan Süleyman Seba 3-0’lık Gençlerbirliği zaferinde kapanışı yapan Holosko için, “Aslolan galibiyetlerdir, ama Filip Holosko’ya da anlamlı bir gol atmak nasip oldu” diyor. Ama gülerek golcü zaten ‘İşi o gol atacak’ demeyi de ihmal etmiyor.

Siyah beyazlı takımın İnönü Stadı’nı görkemli bir galibiyetle mutlu kapatmasına kendisinin de çok sevindiğini anlatan Efsane Başkan Süleyman Seba, “Ama bakalım gelecek sezon ne yapacaklar o önemli. Ben bu takımdan oldukça umutluyum Umarım futbolcularımız gelecek yıl hayırlı işlere imza atarlar” şeklinde konuştu.

Beşiktaş benim hayatım

Genç takımla başlayan futbolculuk yıllarıyla birlikte 60 yılı aşkın süredir Kara Kartal’a hizmet ettiğini kaydeden Seba, “Beşiktaş benim hayatım” dedi.
Siyah beyazlı takımla acı tatlı günler geçirdiğini söyleyen Süleyman Seba hastalıklarla boğuştuğu sezonun ikinci yarısında 3-2’lik F.Bahçe galibiyetiyle son Gençlerbirliği maçını yeğeni Nazan Seba ile birlikte evinde televizyondan izlediğini anlattı.

Derbideki olaylar yakışmadı

Süleyman Seba, Kadıköy’de oynanan olaylı Fenerbahçe-Galatasaray maçında yaşananların sporun centilmenliğine asla yakışmadığını söyledi. Beşiktaş Onursal Başkanı, bu üzücü olayların sporun ruhuna aykırı olduğunu da sözlerine ekledi.

Bir bütündü Kartal…

Siyah beyazlı kulübün Onursal Başkanı, “Bütün oyuncularıyla bir bütündü Beşiktaş…. Metin’i, Ali’si, Feyyaz’ı, Rıza’sı, Şifo Mehmet’i, Gökhan’ı ve Ulvi’siyle… Siyah beyazlı futbolcuların hepsi benim için önemli isimlerdi, asla ayrım yapamam” dedi.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu