FutbolFutbolda ŞiddetGündemŞike ÇetesiŞike DedikodularıŞike Dosyaları

Tarihi şike davasına devam ediliyor; Mahkeme heyetinin tahliye taleplerini karara bağlaması bekleniyor

Türk futbolundaki tarihi şike davasına ediliyor. Çağlayan Adliyesi’nde bugün 8. duruşma yapılıyor. Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, asbaşkanlar İlhan Ekşioğlu ve Şekip Mosturoğlu, savunmasını dün tamamlamıştı.

Türk futbolundaki tarihi şike davasına ediliyor. Çağlayan Adliyesi’nde bugün 8. duruşma yapılıyor. Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, asbaşkanlar İlhan Ekşioğlu ve Şekip Mosturoğlu, savunmasını dün tamamlamıştı. Ntvspor’un haberine göre, İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada, savunmalarını tamamlayan diğer sanıklar Cemil Turan ve Mehmet Yenice’nin ardından mahkeme heyeti, duruşmayı bugüne ertelemişti.

Bugün geri kalan tutuklu sanıkların savunmasını almayı planlayan mahkeme heyeti, tahliye taleplerini de karara bağlayacak. Çağlayan Adliyesi’ndeki 8. duruşmada ilk savunmayı Fenerbahçe Kulübü Muhasebe Müdürü Tamer Yelkovan yapıyor. Bugüne kadar 12 tutuklu sanığın savunması alınırken, bugün de geri kalan tutuklu sanıkların savunması alınacak. Sanıklara yarımşar saat süre veren mahkeme başkanı, savunmaların hızlı bir şekilde toparlanması durumunda tahliye taleplerini de incelemek istediklerini söyledi.

YELKOVAN: SUÇLAMALARI KABUL ETMİYORUM

Duruşmada ilk olarak Fenerbahçe Spor Kulübü Mali İşler Sorumlusu Tamer Yelkovan savunmasını yaptı.
Suçlamaları kabul etmediğini ifade eden Yelkovan “Fenerbahçe yönetimi adına işçi statüsünde çalışan birisiyim. Kulüp adına karar alma yetkim yoktur” dedi.

Büyük kulüplede paranın çok önemli olduğunu ifade eden Yelkovan, “3 ayda bir denetleme yapılır. Günlük 1.5 milyon TL paranın çeşitli şekilde akışı vardır. Günde en az 45 görüşme yaparım bunların yüzde 90’ı işlerle ilgilidir. Dinlenmeye başladığımda itibaren en az 4 bin görüşme yaptım. Ben başkan ve yöneticiler dışında kimseyle görüşmedim” diye konuştu.

“EMNİYETTE İFADE VERİRKEN DARP EDİLDİM”

Emniyette ifade sırasında darp edildiğini iddia eden Yelkovan’a Başkan Ekinci “Avukatın var, neden şikayetçi olmadın?” diye sordu. Yelkovan ise bu soruya bir cevap veremedi. Yelkovan, İlhan Ekşioğlu’na “Ayşe tatile çıksın” sözleriyle neyi kastettiğini sordu. Yelkovan ise bunu emniyette sorduklarında darp edildiğini böyle birşey söyleyip söylemediğini hatırlamadığını söyledi. Yelkovan, “Emniyette rahat ifade veremedim darp edildim. Emniyet ve savcılık ifadelerim mahkemenizde verdiğim ifadeler doğrultusunda doğrudur” dedi. “Hukuka aykırı hiçbir iş yapmadım, talimatta almadım” diyen Yelkovan, “Örgüt üyesi değilim, ne şike yaptım ne de dolandırıcılık. suçlamaları kabul etmiyorum. Tahliyemi talep ediyorum” diye konuştu

“ŞİKENİN KARARI MI OLUR”

Bu arada Mahkeme Başkanı Ekinci ile Yelkovan arasında ilginç bir diyalog yaşandı. Mahkeme Başkanı, “Başkan şike yapacağız, para verir misin derse naparsın?” diye sordu. Yelkovan ise “Yönetim kurulundan karar çıkarsa veririm. Kararı çıkmayan parayı veremem” cevabını verdi. Bunun üzerine Başkan Ekinci gülerek “Şike’nin kararı mı olur” dedi. Yelkovan da kulüpten bir para çıkışı için yönetim kurulu kararının gerektiğini söyledi. Duruşmaya Yelkovan’ın avukatlarının savunmasıyla devam ediyor.

FENERBAHÇELİ TARAFTARLAR ÇAĞLAYAN’A GELMEYE BAŞLADI

Fenerbahçeli taraftarlar adliye önünde, tutuklu yargılanan Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve yöneticilere destek veriyor. Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı önündeki alanda öğle saatlerinden itibaren kalabalıklaşmaya başlayan taraftar topluluğu, açtıkları pankart ve dövizlerin yanı sıra, tezahüratlarla başkan Yıldırım, yöneticiler İlhan Ekşioğlu, Şekip Mosturoğlu, Mali İşler Müdürü Tamer Yelkovan ve Amatör Şubeler Koordinatörü Cemil Turhan’a destek veriyor.

Fenerbahçeli taraftarlar, bugünkü duruşmada tahliye talepleri alınacağı için, Adalet Sarayı önünde büyük bir kalabalık oluşturmayı planlıyor. Öte yandan, az sayıda Sivasspor taraftarı da ellerinde tutuklu yargılanan Mecnun Odyakmaz’a destek veriyor.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu