FutbolGündemTransfer

TFF Eski Başkanı Levent Bıçakcı; Beşiktaş’ın açık ve dürüst olması gerekir

TFF Eski Başkanı Levent Bıçakcı, UEFA’nın Beşiktaş’ı UEFA Kontrol ve Disiplin Komitesi’ne sevk etmesiyle ilgili olarak açıklamada bulundu.

UEFA Tahkim Kurulu Üyesi ve eski Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Dr. Levent Bıçakcı, UEFA’nın Beşiktaş Kulübü’nü mali konularla ilgili UEFA Kontrol ve Disiplin Komitesi’ne sevk etmesiyle ilgili olarak, “Şu andaki mevcut yönetim kurulunun ve Beşiktaş Kulübü Başkanı’nın yapmış olduğu bu iyi niyetli yaklaşım, UEFA Disiplin Kurulu’nun cezayı daha hafifletmesine yüzde 100 yol açar” dedi.

Hürriyet Gazetesi’nin haberine göre, Levent Bıçakcı, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, somut olarak dosyanın içeriğini bilmediğini, ancak daha önceki transferlerde ödenmeyen paralar veya UEFA’ya yanlış beyanlarda bulunulursa bu uygulamaya gidildiğine dikkati çekerek, “Şu andaki mevcut yönetim kurulunun ve Beşiktaş Kulübü Başkanı’nın yapmış olduğu bu iyi niyetli yaklaşım, UEFA Disiplin Kurulu’nun cezayı daha hafifletmesine yüzde 100 yol açar” diye konuştu.

Bıçakcı, Beşiktaş Kulübü’nün bu süreçte nasıl bir politika izlemesi gerektiğiyle ilgili bir soru üzerine şunları kaydetti: “Çok açık olmalı ve her şeyi son derece sade, Sayın Başkan Fikret Orman’ın dün basına yaptığı açıklama gibi, her şeyi açık açık anlatmalı. Her şeyi kabullenmeli gerekirse ama açık ve dürüst olmalı.”

UEFA Tahkim Kurulu Üyesi Bıçakcı, Beşiktaş’a UEFA’dan nasıl bir ceza gelebileceğine yönelik soruyu ise “Para cezası da olabilir, belli bir süre UEFA’nın düzenlediği kupalardan men cezası da olabilir” diye cevap verdi. Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, UEFA Kontrol ve Disiplin Komitesi tarafından mali konularla ilgili kulübün görüşmeye davet edilmesi hakkında dün yaptığı açıklamada, mevcut durumu, UEFA’nın başlattığı yasal bir süreç olarak nitelendirerek, kendisinin bizzat görüşmeye katılacağını söylemişti.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu