FutbolGündem

Ali Cansun; İspanya’daki gibi Türkiye’de de Futbolcular Birliği Sendikası istiyoruz

Futbol Federasyonu’nun kulüp ve oyuncular arasındaki ihtilafları genel mahkemelere yönlendirme-sine futbolcular isyan etti.

Başta Ali Cansun Begeçarslan, Savaş Esen ve Tolga Çavdar olmak üzere birçok futbolcu Türkiye Futbol Federasyonu’nun Uyuşmazlık Çözüm Kurulu’nda yaptığı değişikliklere karşı tepki göstermeye devam ediyor. Facebook’ta “İtalya ve İspanya’daki gibi Türkiye’de de Futbolcular Birliği Sendikası istiyoruz” adıyla bir grup kuran futbolcular kendilerini savunacak bir sendikanın olmamasından şikayetçi. Eylemin başını çeken Ali Cansun Begeçarslan yapılan talimat değişikliklerinin futbolcuların değil kulüplerin menfaatine olduğunu belirterek “2. plana atıldık” dedi.

Facebook’taki sayfaya destek veren futbolcular arasında Yekta Kurtuluş, Aydın Toscalı, Can Erdem, Şenol Akın, Yiğit İncedemir de bulunuyor.

Ali Cansun’un Futbolistan’a özel demeci; Birçok arkadaşımız yaş sınırı dolayısıyla çok sevdiği ve ekmeklerini kazandı mesleklerinden de oldular

Uyuşmazlık Çözüm Kurulu’nun değişen maddelerinin ardından TFF kulüplerle futbolcular arasındaki sorunlarda sorumluluğu tamamen mahkemelere verdi. Zorlaşan prosedürler ve mahkeme süreçlerindeki alınacak net karar için zamanın uzama sorunu oyuncuların en büyük sıkıntısı.

Ali Cansun, Futbolistan okuyucuları için verdiği özel ropörtajda, “Futbolcular için sendikal kuruluş olması artık zorunlu hale gelmiştir. Futbolcular hiçbir şekilde seslerini duyuramıyor. Birçok arkadaşımız yaş sınırı dolayısıyla çok sevdiği ve ekmeklerini kazandı mesleklerinden de oldular” dedi.

 

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu