DünyaFutbolGündem

Tolga Ciğerci’nin hedefi Bundesliga’da kalıcı olmak

Bundesliga’daki yetenekli genç Türk futbolcuların arasına Wolfsburg’da oynayan Tolga Ciğerci de katıldı.

Son iki haftada Köln ile Werder Bremen maçlarında takımdaki yerini alan, orta sahada başarılı futboluyla beklentileri boşa çıkartmayan18 yaşındaki Tolga, Bundesliga’da kalıcı olmak istediğini söyledi.

Avrupa’nın en önemli ligleri arasında gösterilen Almanya Birinci Futbol Ligi’nde genç Türk futbolcuların sayısı her geçen gün artıyor. Bundesliga arenasına bu kez Wolfsburg’un geleceğin en iyi orta saha oyuncuları arasında gösterilen 18 yaşındaki Tolga Ciğerci de katıldı. Genç yetenek, son iki haftada Köln ile Werder Bremen maçlarında doksan dakika sahada kalarak başarılı futboluyla beklentileri boşa çıkarmadı. Tolga Ciğerci, Cihan Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada yolun daha başında olduğunu, çok çalışıp bu ligde kalıcı olmak istediğini söyledi.

Avrupa’nın en iyi üç ligi arasında yer alan Bundesliga’da özellikle de Wolfsburg’da forma giydiği için kendini ayrıcalıklı olarak gördüğünü belirten Tolga Ciğerci, “Bu sezon başı Wolfsburg’un birinci takım kadrosuna alındım ancak iki hafta öncesine kadar hiç forma giyemedim. İki hafta önce deplasmanda oynadığımız Köln maçı öncesi ismimi ilk 11’de görünce çok heyecanlandım. O maçta başarılı oynayınca hocam Werder Bremen maçında da görev verdi. Elime geçen bu fırsatı iyi değerlendirmek istiyorum. Amacım Bundesliga’da kalıcı olmak. Daha işin başındayım. Burada kalıcı olmak için çok çalışmam gerektiğini de biliyorum” dedi.

Sezona antrenör değişikliği ile birçok yeni oyuncuyla başladıkları için takımın tam olarak oturmadığını ifade eden Tolga Ciğerci, “Takımda çok kaliteli yıldız oyuncular olmasına rağmen ligde istediğimiz sonuçları bir türlü alamadık. Devre arasını iyi değerlendirip çıkışa geçmek istiyoruz. Zirveden çok uzağız ancak ilk beşe girip en azından UEFA Avrupa Ligi’ne katılabiliriz. Bunu elde etmeye çalışacağız” diye konuştu.

İleride Dortmund’un yıldızı Nuri Şahin gibi iyi bir orta saha oyuncu olmak istediğini de aktaran genç oyuncu, “Nuri Şahin Dortmund’da çok iyi şeyler yapıyor. Onu kendime örnek alıyorum. Şuanda ligin en iyi orta saha oyuncusu. Onunla gurur duyuyorum. Ben de bir gün onun gibi takımımın orta sahasında değişmez oyuncusu olmak istiyorum” ifadelerini kullandı.

Wolfsburg’da forma giyen Diego, Dzeko, Grafite gibi büyük oyuncuları daha önce sadece televizyonda görebildiğini, şimdi ise bu oyuncularla yan yana oynadığı için çok mutlu olduğunu aktaran Tolga Ciğerci, “Diego, Dzeko, Grafite gibi yıldızlarla yan yana oynamak çok büyük mutluluk. Onlardan çok şey öğreniyorum. Özellikle Diego müthiş bir futbolcu” diye konuştu. Tolga Ciğerci ayrıca, Almanya U19 milli takımında oynadığını, Türkiye Futbol Federasyonu Avrupa Sorumlusu Erdal Keser’in ise kendisiyle bugüne kadar temasa geçmediğini de belirtti.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu