DünyaGündem

Tottenham’ın kaptanı Ledley King futbolu bıraktı

Tottenham’ın kaptanı Ledley King futbolu bıraktı… Premier Lig ekiplerinden Tottenham’ın kaptanı Ledley King, üst üste gelen ağır sakatlıklar nedeniyle futbolu bıraktığını açıkladı.

Sakatlıklar parlak bir kariyeri daha söndürdü. Dizinden üst üste operasyonlar geçiren Tottenham’ın kaptanı Ledley King, henüz 31 yaşında futbolu bırakma kararı aldı. Ntvspor’un haberine göre, kontratı bu sezon sonunda bitecek King, başka bir takımın formasını giymeyi düşünmediğini söyledi.

Küçük bir çocukken, Tottenham’ın altyapısına katıldığını hatırlatan King; “Tottenham benim bildiğim tek kulüp ve öyle kalmasını istiyorum. Kendimi her zaman bu kulübün bir parçası olarak hissettim. Bu yüzden başka bir forma giyebileceğimi sanmıyorum. Bu düşüncem bugünlerde bazılarına çok romantik gelebilir. Ancak tottenham oynayamayacaksam, hiçbir kulüp için oynamamayı tercih ederim” diye konuştu.

Bundan böyle Tottenham’ın elçisi olarak görev yapacağını söyleyen King, ilk olarak 1998 yılında, A takım formasıyla White Hart Lane’e çıkmıştı. 2008 yılında takımıyla Carling Kupası’nı kazanan King, 21 kez de İngiltere Milli Takımı adına mücadele etti.

King, geçen sezon 23 maçta sahaya çıkmış; ancak kendisini giderek zorlayan diz sakatlığı nedeniyle, sezon sonunda emekli olabileceğinin sinyallerini vermişti.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu