FutbolGündem

Trabzon Fikir Kulübü, UEFA önünde eylem için Cenevre’ye gitti

Trabzonsporlu taraftarlar UEFA önünde eylem için Cenevre’ye gitti… Spor Toto Süper ligde 2010–2011 şampiyonluk kupasının verilmesini isteyen Trabzonspor taraftarları, yarın UEFA önünde yapacakları eylem için İsviçre’nin Cenevre kentine gitti.

Trabzon Fikir Kulübü üyesi 6 kişi de bugün Türk Hava Yolları’nın tarifeli uçağı ile İstanbul’dan Cenevre’ye uçtu. Ahmet Sarıalioğlu Atatürk Havalimanı’nda yaptığı konuşmada, Avrupa’nın çeşitli yerlerinden gelecek futbolseverlerle buluşacaklarını ifade etti.

İsviçre’ye temiz futbol eylemi için gittiklerini aktaran Sarıalioğlu, “UEFA binasının önünde UEFA’ya olan tepkimizi ve isteklerimizi dile getireceğiz. 35 haftadır Taksim’de ve TFF binasının önünde, son haftalarda da Ankara,Trabzon, Bursa gibi birçok ilde temiz futbol eylemleri yapılıyor. Ancak biz sesimizi Türkiye’de duyurduğumuz gibi yurtdışında da duyurmak istiyoruz. UEFA çok önemli bir merkez. Onlarında bu olaya duyarsız kalmalarını, onlarında artık harekete geçmelerini istiyoruz.” dedi.

Eda Nergiz Orel ise sadece Trabzonspor adına gitmediklerini, süreçin sadece Trabzonspor’u etkileyen bir süreç olmadığını ifade etti. Temiz futbol isteyen her Türk vatandaşını etkileyen bir süreç olduğunu vurgulayan Orel, “Diğer takımlarımızı, düşen takımlarımızı etkileyen bir süreç. Herkes adına doğrusu ne ise temizi ne ise onu istiyoruz. Bu hususta şimdide UEFA’ya gidiyoruz.” diye konuştu.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu