Fulya DosyasıFutbolGündemŞike ÇetesiŞike Dosyaları

Trabzonspor’dan Demirören’e bombardıman!..

Trabzonspor’dan Demirören’e bombardıman!.. Trabzonspor İkinci Başkanı Sebahattin Çakıroğlu, TFF’nin 2010-11 sezonu tescil kararını onaylaması sonrasında bomba açıklamalar yaptı…

Trabzonspor İkinci Başkanı Sebahattin Çakıroğlu, Radyospor’da Özgür Sancar’la Spor Kazanı programına konuştu ve Ajansspor tarafından şu sözleri derlendi; Ben karara şaşırmadım, sizler de şaşırmamışsınızdır. Trabzonspor’un önce neye dayanarak başvuru yaptığını söyleyelim. TFF’nin 26-4 maddesinde ‘Tescil edilmiş bir futbol maçı, o maçta bir hata, şike, yanlış tespit edilirse, maç iptali ile puan silme cezasını öngörüyor.

UEFA karar verdi. CAS 6 maçta şike gördüğünü söyledi, bundan büyük delil olabilir mi? Bizler de 6 maçın iptalini, sadece puan silme ile 18 puan düşeceğini Trabzonspor’un şampiyon olacağını söylüyoruz. Bunu da UEFA’nın CAS’ın bildirdiğini söyleyerek bu başvuru yaptık.

Yıldırım Demirören’e bombardıman; Başında bulunduğu takım sahte evrak ile UEFA’dan ceza almış, yine aynı takımın şikeden yargılanırken, takımını bırakıp TFF başkanı olmuş bir arkadaşımızın şike ile alakalı farklı karar vereceğini düşünmüyorduk. Bizim amacımız Trabzonspor’un çalınan hakkını savunmak, bunu da alacağız herkes rahat olsun. Bu ekibin bu hakkı vereceğini sanmıyorum. Ama kanuni haklarımızı korumak adına bu başvuruyu yaptık. TFF görevini fazlasıyla tamamlamış, hepsinin istifa etmesi gerekir. O koltuğu dolduramıyorlar. O koltukta oturuyorlarsa da Türk futboluna yazıklar olsun. Ama orada da zor oturacaklar artık”.

“CAS 6 maçta şike tespit etti”

“Amacım kimseye hakaret değil, CAS vardı dediler, 40 gün zaman var dediler, ne oldu? CAS 6 maçta şike tespit etti. Ne diyordu TFF; dünya bize gülüyor ‘şike var ama sahaya yansımadı’ dediler. Ne demek bu, nereye yansıdı. CAS ‘yansımıştır, şike tespit ettik’ diyor. Senin kanunun 26-4’te de bunu diyor. Sen buna rağmen böyle diyorsan, bu koltuğu bırakacaksın. İnsanların artık huzura ihtiyacı var. İnsanları geriyorlar, görevlerini yapamıyorlar. Bıraksın gitsinler, o işi yapacaklar illa ki olacaktır”.

“CAS’ın gerekçeli kararı gelince kanunen de orada duramazlar”

“CAS’ın gerekçeli kararı gelince, artık kanunen de orada duramazlar. Her şeyin bir adabı kuralı var. TFF’de vicdanı olan kimsenin o koltukta oturmaması lazım. Yoksa Türk futbolu bu kaostan kurtulamaz. Bu Fenerbahçe camiasına da, Trabzonspor camiasına da, Türk futboluna da zarar veriyor. Dünyada bize gülüyorlar. İki Türk takımı Avrupa’ya gidemiyor, milli takımın bile Avrupa’dan ihracı söz konusu. Öyle bir yere gidiyoruz ki insanlar artık maça gitmiyor. Bu işi temizlemek gerekiyor. Kanuni olarak haklarımızı kullanacağız, kimsenin şüphesi olmasın”.

“Ömrümün sonuna kadar bu işin peşinde olacağım. Ama 3 gün ama 300 yıl. Bütün arkadaşlarımız da daha farklı düşünmüyorlar. Şu anda yapmamız gereken CAS’ın gerekçeli kararını beklemek. Bunun sonunda dananın kuyruğu kopacak. Kararın ne zaman geleceği hakkında fikrimiz yok”.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu