FutbolGündemTransfer

Sadri Şener; En büyük hedefimiz Avrupa kupalarına katılmak

Trabzonspor Haberleri / Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, müdafaa yapmayan takımın kendilerinden gol yiyeceğini belirterek, “Dolayısıyla rakiplerimiz bizimle beraberliği tercih eden bir oyun anlayışı ile oynanmalı diye düşünüyorum” dedi.

Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) tarafından Antalya Clup Sera Hotel’de düzenlenen 48. Yıl Sporun Zirvesi Semineri’nde medya mensuplarının soruların cevapladı. Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, ‘Trabzonspor’u saha içerisinde durduramayanların saha dışı etkenlerle engellemeye çalıştığı’ iddialarını hatırlatıması üzerine;

“Benim bütün derdim, spor sayfalarında Trabzonspor’a kaç santimetre yer verildiğine bakıyorum. Çünkü bize çok az yer veriyorlar. Bir yerde hak veriyorum; gazete de ticari bir kuruluş ona göre yer veriyor. Ama bu olunca da bizim orada millet çıldırıyor. Ama basından başkan olarak çok destek görüyorum. Şampiyonluk yoluna girdik. Bir basın kuruluşu ya da insanların bizim şampiyonluğumuzu engellemek için uğraşacağını sanmıyorum. Basının bana çok zarar vereceğini düşünmüyorum” diye cevap verdi.

Ligin ikinci yarısındaki hedeflerine ilişkin değerlendirmelerde bulanan Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, deplasmanda oynayacakları Fenerbahçe, Beşiktaş ile Bursaspor maçlarını kazanmaları halinde şampiyonluk yolunda çok önemli bir yol alacaklarına inandığını dile getirdi. İkinci haftada Fenerbahçe maçının da önemli olduğunu anlatan Trabzonspor Başkanı Sadri Şener;
“Fenerbahçe Türkiye’nin en büyük kulübü. Fakat Trabzonspor’un gücü de herkes tarafından biliniyor. Ben teknik konulardan çok anlamam ama tribünden baktığım kadarıyla, müdafaa yapmayan takım bizden gol yer. Dolayısıyla bizle her zaman beraberliği tercih eden bir oyun anlayışı ile oynamalı diye düşünüyorum. Fenerbahçe, Beşiktaş, Bursaspor ile oynayacağımız o maçları alırsak çok büyük bir mesafe kat ederiz. 2 kupa aldık 3. kupayı da alırsak çok güzel olur” dedi.

Şuanda çok yeterli bir takımları olduğunu dile getiren Trabzonspor Başkanı Sadri Şener,  “Gerçi devre arasındaki transferlerin takım oyununda sıkıntısı olabilir diye düşünüyorum ama hocanın talepleri doğrultusunda transfer yaptık. İkinci yarı zevkine doyum olmayan bir takım olacağımıza inanıyorum. Umarım beni yanıltmazlar” ifadelerini kullandı.

Trabzonspor Başkanı Sadri Şener; En büyük hedefimiz Avrupa kupalarına katılmak

Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, “Geleceğe yönelik planları ne olduğu, şampiyon olunmaması halinde Trabzonspor’un nasıl etkileneceği’ sorusuna ise şu cevabı verdi; Trabzonspor’un dağılıp gitmesi diye bir şey yok. Dünya var olduğu sürece bizim kulüpte var olacaktır. Ligde daha 17 maç var, şampiyon olamayabiliriz. İkinci olursan da Avrupa kupalarına gitme şansınız var. Lig sonunda benim en büyük hedefim, Avrupa kupalarına gitmek.

Biz şampiyon olursak transferi başka bir formatta yapmamız lazım. Avrupa’da barılı olmak için çok daha değişik oyuncular almamız lazım. Trabzonspor’u daha ileriyle götürmeye çalışacağız. Bu aynı zamanda şehri de ileriye götürmektir. Biz İstanbul takımları gibi değiliz. O yüzden bizim omzumuzda birkaç farklı yük var. Avrupa kupalarına gitme planı var, bu büyükçe de bir plan. İnşallah bunu başarabiliriz.

Trabzon’da Trabzonspor’un çok farklı yeri olduğunu, sokakta gezerken bile herkesin eline farklı bir 11 tutuşturduğunu anlatan Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, Olimpiyat Stadı’nda 60 bin kişi topladıklarına dikkat çekti. Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, kendilerinin İstanbul takımlarının statlarını doldurabileceklerini, ancak onların ise Trabzon’da stadı dolduramayacağını savundu. Sadri Şener, bunun da önemli bir fark olduğunu kaydetti.

Takımların transferdeki hata payının yüzde 20’yi geçmemesi gerektiğinin altını çizen Sadri Şener, transferdeki hata payının yüzde 10-15’lerde kalması halinde maddi anlamda çok sorun yaşanmadığını dile getirdi. Sadri Şener, önceki şampiyonluklarında da şimdi de ‘İstanbul takımları şampiyon olunca Türk futbolu gelişiyor, Trabzonspor, Kayseri, Bursa iyi olunca Türk futbolu geriliyor bakış açısı var. Daha önceki şampiyonluklarınızda Karadeniz takımlarının fazlalılığının etkili olduğu savunulmuştu. Şimdi de sizin iyi olmanız İstanbul takımlarının kötü olmasından mı?’ yönündeki soru üzerine yaptığı açıklamada da, İstanbul takımlarının zayıf olduğu düşüncesine katılmadığına vurgu yaptı.

Geçmişteki şampiyon olduğu yıllarda Karadeniz takımlarının fazlalılığının faydalı olduğunu belirten Trabzonspor Başkanı Sadri Şener  şöyle devam etti; İstanbul takımlarının zayıf olduğunu düşünmüyorum. Beşiktaş’ın Fenerbahçe’nin gücü ortada. Galatasaray’ın gücü orta desem… Güçsüz olduklarına inanmıyorum. O yıllarda da inanmıyorum. Hele şimdi hiç inanmıyorum. Beşiktaş Portekiz, Fenerbahçe Brezilya milli takımı gibi. Bunlara karşı şampiyon olursak bu bizim gücümüzden emeğimizin karşılığı diye düşünüyorum.

Çok genç yaşlarda yönetici olduğunu ve bu dönemini de tamamladığı taktirde Trabzonspor’da en uzun görev yapan üye olacağı bilgisini veren Sadri Şener, görev süresince hiçbir zaman teknik kadronun işine karışmadığını ifade etti.

Trabzonspor Başkanı Sadri Şener; Çok özel bir durum olmazsa görevi genç arkadaşlara devretmeyi arzu ediyorum

Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, Teknik Direktör Şenol Güneş’in dün yaptığı ‘Şampiyon olduktan sonra her an teknik direktörlüğü bırakabilirim’ açıklamasının hatırlatılması üzerine, kendisinin de bu dönemden sonra çok özel bir durum olmazsa genç isimleri görevi devretmeyi arzuladığını belirtti.  Trabzonspor Başkanı Sadri Şener sözlerini şöyle sürdürdü;

Her şeyin zamanı var. Bu üç yılımı doldurursam Trabzonspor tarihinde en uzun görev yapmış üye sıfatımı dolduracağım. Her şeyin şekli, zamanı var. Bu iş 40’lı yaşlarda yapılması gereken iş. Birde birilerinin önünü açmak lazım. Alttaki nesil daha eğitimli, onun için önünü açmak lazım. Kulüplerde önümüzdeki yıllarda onlar tarafından yönetilmeli. Biz de yeni yönetimde genç isimler aldık. Ben de bu dönemden sonra çok özel bir durum olmazsa daha genç arkadaşlara devretmeyi arzu ederim.

Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman’ın yaptığı bazı açıklamalardan dolayı, Kocaman ile ilgili düşüncelerinin değişmeyeceğini belirtti. Sadri Şener, ligin ikinci yarısında oynayacakları maç öncesi de yapılacak açıklamalarla oluşan gerginliğin yumuşatılacağına inandığını, bunu umduğunu da sözlerine ekledi.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu